Gastronomija

Bistro Mitnica - mjesto na kojem će uživati ljubitelji roštilja i domaćih gableca

02.06.2025.

autor: Sunčana Barušić

mjesto radnje: Bistro Mitnica, Črnomerec 37

Popularni Bistro Mitnica mami sve više gostiju koji vole roštilj i domaću hranu pripremljenu od svježih namirnica. Odnosno, nakon što su prostor preuzeli novi vlasnici, ulica Črnomerec i kućni broj 37 iznad istoimenog okretišta tramvaja još su frekventniji.

U potpuno preuređenom prostoru u rustikalnom stilu, prokušana ekipa osvježena mladim snagama, poštujući tradiciju i stare recepte, osim najslasnijih ćevapa u gradu te ostalih oblizeka sa žara od drvenog ugljena, nudi i  pomno osmišljene dječje menije (sočni a hrskavi pohanci i krumpirići), te gablece koji su uvršteni u dnevni meni.

U Bistrou Mitnica ponedjeljkom se uvijek kuha gulaš, utorkom mnogima omiljeni a neopravdano zapostavljeni – špek fileki, srijedom se tanjuri pune grah varivom, četvrtkom filanom paprikom, a petkom iz kuhinje mirišu riblja jela.

Dakako, to nije sve: svakog dana, uz uobičajenu ponudu (što neki preferiraju jer znaju na kakav će gablec navratiti u Bistro Mitnicu), chef Mateo Pus i njegova ekipa pripremaju još tri jela – ovisno o trenutačnoj ponudi namirnica. Uglavnom su to faširanci s pireom od krumpira i varivom, pečeni batak i zabatak s mlincima, jetrica s pire krumpirom pa i špageti s bolonjez umakom. Jela koja biste inače jeli kod kuće ali… raditi se mora pa ne stignete. Pa, onda zašto ih ne pojesti u ugodnoj atmosferi i divnom ambijentu Bistroa Mitnica!?

Osim četiri jela s dnevnog menija, mogu se naručiti i jela a la carte – a nakon narudžbe, vrlo će brzo s roštilja zamirisati ne samo ćevapi, nego i gurmanska pljeskavica, vješalica, punjeni otkošteni pileći batak i zabatak, a za ljubitelje slasnog i malo ljućeg - Ruža Hrvatska te ostala jela koja će vam majstorski ispeći Saša Dimitriev, pravi roštilj majstor.

Dok čekate naručeno omiljeno jelo, svakako kušajte mazalice premazane domaćim kajmakom na slasnim lepinjama koje samo za Bistro Mitnicu radi prokušana pekara, a uz jelo nemojte zaboraviti naručiti odlične ploške krumpira ili zapečeni grah, šopsku salatu te ljutkastu zapečenu papriku.

A, nakon tople štrudle od jabuka sa sladoledom, dobro je upamtiti da se u Bistrou Mitnica mogu rezervirati mjesta za različita slavlja – od pričesti, krstitka, rođendana, svadbi… Jer, uvijek nasmijano osoblje, odlična hrana i domaćinski ugođaj jamci su da će svaki boravak u Bistrou Mitnica biti ugodan i kod svakog gosta, bez obzira došao u odijelu, radnoj odori, s obitelji, društvom ili posebno dragom osobom ostaviti dojam: „Ovdje ću se svakako opet vratiti“.

 

Fotografije: Rene Karaman

Tekst: Sunčana Barušić

.

Najčitaniji u ovoj kategoriji

Poželjeli ste pojesti dobre tripice, sarmu ili kuhani buncek s kiselim zeljem? Znamo pravo mjesto za vas!
25.01.2022.
Opće je poznato i znanstveno dokazano da dobar zalogaj popravlja raspoloženje i usrećuje, što je posebno važno za k...
Uz vesele salsa ritmove otvoren je Baš Naš Tasty Affair
01.09.2023.
Službeno je otvorena Tasty Affair verzija popularnog Baš Naš festivala, mjesta najbolje zabave
Zagreb je i službeno bogatiji za još jedan ljetni party, onaj najbolji, Corona Sunsets Session
03.07.2023.
Krov zagrebačkog plesnog centra zaživio je u prepoznatljivim žutim, plavim i zelenim bojama. Jasno je, počeo je Coro...
Neodoljiv zimski meni hotela Academia
26.01.2022.
Otkrili smo novo gurmansko IT mjesto! Saznajte što je to zbog čega ćemo se vraćati u restoran Academia u Mariji Bist...
Advent kod Matije, gastro senzacija zagrebačkog adventa
25.11.2022.
Čuček u Kini, rastepena krvavica, zimski wok, buncek dog samo su neke poslastice koje vas čekaju u najveselijem zagre...

Najčitaniji drugih kategorija

Što je to HAARP?
11.07.2022.
HAARP je jedan od omiljenih pojmova teoretičara urota. Može li se njime utjecati na vremenske prilike? Ili se radi o s...
Tri marčane bure
26.02.2022.
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
02.09.2021.
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Gdje je hladnije: na Sjevernom ili Južnom polu?
23.06.2022.
Sjeverni (Arktik) i Južni pol (Antarktika) najhladnija su mjesta na Zemlji. Međutim, koliko god ova područja izgledal...
Rujan
01.09.2024.
Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan