Turizam

Top pet wellness trendova koji nas očekuju u ovoj godini

27.01.2022.

autor: PR

Novo izvješće neprofitnog Global Wellness Instituta (GWI) kaže kako je procvat wellness turizma pred nama, pa će tako, očekuje se, upravo ovaj sektor ostvariti najbrži rast do 2025. – i to svake godine od čak 21 posto! Nakon dvije godine pandemijskog stresa u wellness oazama, prije svega, nastojat ćemo se mentalno osnažiti. Već ove godine takozvana revitalizirajuća putovanja postat će pravi hit, pa stručnjaci iz najnagrađivanijih slovenskih Terma Olimia preporučuju nekoliko trendova koje u mjesecima pred nama svakako treba iskušati.

Intelektualni wellness

Potaknuti osobu da istražuje nove koncepte življenja, osloboditi pozitivne emocije i izazvati um na kontinuirano učenje i svladavanje (zabavnih) vještina, osnova su intelektualnog wellnessa. To primjerice uključuje mentalno stimulirajuće aktivnosti poput slikanja, izrade keramike, učenja sviranja nekog instrumenta, opuštajućih vježba disanja kao dijela holističke rutine.

Selfness programi Terma Olimia pomoći će vam da raznim aktivnostima ponovo otkrijete najbolje u sebi i uravnotežite fizičku, emocionalnu i duhovnu stranu.

Imunitet u prvom planu

Dok smo nekada isključivo „bildali“ fizičku formu, danas nam se usredotočenost samo na taj koncept brige o sebi čini pomalo prizemnim. Jer, želimo prije svega biti mentalno dobro i imati snažan imunosni sustav.

Stress free zone, plivanje u termalnoj vodi, novo spa iskustvo i boravak u saunama oslobodit će vas toksina, napuniti energijom, ali i koži vratiti ljepotu i sjaj, ističu u Termama Olimia. Tamo su čak tri wellness oaze – Orhidelia, Termalia i Spa Armonia, kao i Centar zdravlja Olimia, u kojima je sve podređeno tom cilju. Brojni tretmani, kao i doživljaji za parove, obitelj, pojedince… pružaju personalizirano iskustvo te širinu izbora načina revitalizacije.

A zašto komplicirano kad može jednostavno?!

Živimo u vremenu u kojem pandemija predugo traje, nemamo više strpljenja i želimo vratiti optimizam što prije. U tom kontekstu, kažu stručnjaci Terma Olimia, u wellness centrima širom svijeta najtraženiji su tretmani kojima se u kratkom vremenu postižu najbolji rezultati.

Jedna od najpopularnijih masaža u ovim slovenskim termama, koja uključuje više masažnih tehnika - među ostalim, japanski shiatsu i kineski tui - svakako je Vitae u Wellness centru Orhidelia. Obrađuju se akupresurne točke, a to trenutno pridonosi dobrom osjećaju na fizičkoj i psihičkoj razini. Upotrebljava se posebno antistresno ulje koje dodatno umiruje i vraća izgubljenu energiju.

Fizičko (ne socijalno) distanciranje

Iako su velika okupljanja i grupni zagrljaji out, još uvijek postoji niz načina da s voljenim osobama ili obitelji budemo zajedno i da nismo žrtve socijalnog distanciranja, ističu u Termama Olimia. Revitalizirajuće šetnje trenutačno su pravi hit. Dok šećete, razmišljate o stvarima na kojima ste zahvalni, svojim ciljevima i načinu kako ćete ih postići. Ako je pandemija donijela nešto dobro, onda je to činjenica da je mnoge natjerala na šetnje po prirodi i promjenu sjedilačkih navika.

Čak 53 posto ljudi, kažu istraživanja, dnevno pješači dva do pet kilometara više u usporedbi s razdobljem prije pandemije. I imamo razloga nastaviti u istom ritmu. U okolici Terma Olimia nalaze se brojne zelene staze za pješačenje i bicikliranje, u blizini je i Olimje – najljepše europsko selo, brojne vinske ceste, najveći zaštićeni prirodni rezervati… Savršena kulisa za revitalizirajuće šetnje.

Djeluj lokalno!

Isprobajte novu hranu, nove aktivnosti, sudjelujte u lokalnim događanjima… , opustite se na regenerativnom putovanju. Stručnjaci Terma Olimia naglašavaju važnost povezanosti s prirodom i lokalnim sadržajima, što služi kao katalizator promjena koje stvaraju osobno bogatstvo. Regenerirajte se uz ukusne i lokalne namirnice, doživite lokaciju svim čulima i brzo ćete shvatiti kako vam baš to pruža najbolji odmak od svega od čega bježite.

Više o ponudama Terma Olimia, ali i doživljajima koje možete iskusiti, saznajte OVDJE.

 

Najčitaniji u ovoj kategoriji

7 razloga zašto posjetiti Delnice
14.02.2022.
Mali, pitoreskni gradić u Gorskom kotaru, koji će vas očarati neovisno u koje doba godine ga posjetili. Saznajte zaš...
Običaj zbog kojeg se u vrijeme poklada isplati otputovati u Brodsko posavsku županiju
31.01.2022.
Otkrijte mjesta u kojima ćete se opustite u seoskoj idili uz sjajne lokalne specijalitete i običaj pokladnog jahanja k...
Na Oleander terasi zagrebačkog hotela Esplanade počelo Fuliranje
04.12.2021.
Otvoreno najpopularnije zagrebačko adventsko događanje, ne propustite najljepši šušur u gradu te vrhunsku glazbenu ...
Jeste li znali da i Mediteran ima svoj dan?
26.11.2021.
Regija koja je po mnogočemu najidealnija za život, no ujedno je i jedna od najslabije zaštićenih na svijetu
Zeleni hoteli, budućnost hrvatskog turizma
25.11.2021.
Novi brend u hrvatskom turizmu - eco zeleni hoteli koji odgovaraju na sve veće potrebe suvremenih putnika o ekološki p...

Najčitaniji drugih kategorija

Tri marčane bure
26.02.2022.
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
02.09.2021.
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Rujan
31.08.2021.
Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan
Volite li kišu?
30.09.2021.
U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i u...
Listopad
01.10.2021.
Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti