Turizam

Počeo je Baš Naš festival

27.05.2022.

autor: PR

mjesto radnje: Zagreb

Rasplesana ekipa u prvim redovima ispred Cubisma, podugački red za fotografiranje u najpoznatijem okviru s pogledom na katedralu i veselo minglanje ispod šarenih zastavica. Točno tako se može opisati prvi dan najpoznatijeg zagrebačkog festivala Baš Naš!

 

 

Idućih 30 dana Plato Gradec živjet će u veselim bojama, s prepoznatljivim rooftopovima, posebno osmišljenim foto kutevima i odličnom ponudom ića, pića i zabave. Lokacija koja svake godine iznenadi uređenjem i nekim neobičnim novitetima, ove sezone dobila je prepoznatljive šarene zastavice. Ispod tog šarenila na samom otvorenju festivala družio se veliki broj posjetitelja pa i onih poznatih lica i influencera. Rene Bitorajac, Antonija Blaće, Ana Maras Harmander, Petra Kraljev, Nevena Rendeli, Lucija Lugomer, Ana Begić Tahiri, Petra Kurtela i brojni drugi postali su tako dio „šušura“, koji se u Zagrebu održava već četiri proljeća.

 

U fenomenalnoj ponudi koktela i posebnih ljetnih osvježavajućih napitaka uživala je većina no najveći broj prvih gostiju odlučilo je isprobati gastro specijalitete. Poznavajući uvijek drugačiju i raznovrsnu ponudu Baš Naš festivala, i ove godine gurmani nisu ostali razočarani. I dok je poznati splitski chef Mario Mandarić iznenadio širokom selekcijom burrita, Vuglec Breg je privukao ljubitelje tradicionalnih okusa, a Marko Palfi u svojoj je „kućici“ ponudio raznovrsne burgere i slične zalogaje. Na posebne ponude La Fiesta Bara, Mangoste, B125 i Art of Bara stajalo se u redovima te još jednom dokazalo da posjetitelji Baš Naš festivala najviše vole dobar spoj glazbe, hrane i opuštenog druženja. Najromantičniji kutak, Atrij Klovićevih dvora pokazao se idealnom kulisom za opuštena druženja, kao i ona malo intimnija dok je na samom Platou Gradec vladao ritam salse i najpoznatijih hitova Cubisma. Naravno, maštovito uređenje koje svake godine oduševi posjetitelje, i ove je godine iznenadilo 3D razglednicom s najljepšom fotografijom metropole, instagramičnim zonama i skrivenim krovovima za druženje većih društava.

 

 

Omiljeni zagrebački festival poručuje - #GoreJeBolje i tako će stvarno i biti, jer vas na ovoj gornjogradskoj lokaciji do 25. lipnja čekaju nastupi poznatih DJ-a, koncerti, odlična gastronomska ponuda i sjajne aktivnosti.

 

Program festivala možete pratiti na službenoj Facebook stranici kao i na Instagram profilu.

Najčitaniji u ovoj kategoriji

7 razloga zašto posjetiti Delnice
14.02.2022.
Mali, pitoreskni gradić u Gorskom kotaru, koji će vas očarati neovisno u koje doba godine ga posjetili. Saznajte zaš...
Običaj zbog kojeg se u vrijeme poklada isplati otputovati u Brodsko posavsku županiju
31.01.2022.
Otkrijte mjesta u kojima ćete se opustite u seoskoj idili uz sjajne lokalne specijalitete i običaj pokladnog jahanja k...
Na Oleander terasi zagrebačkog hotela Esplanade počelo Fuliranje
04.12.2021.
Otvoreno najpopularnije zagrebačko adventsko događanje, ne propustite najljepši šušur u gradu te vrhunsku glazbenu ...
Jeste li znali da i Mediteran ima svoj dan?
26.11.2021.
Regija koja je po mnogočemu najidealnija za život, no ujedno je i jedna od najslabije zaštićenih na svijetu
10 razloga zašto ove jeseni posjetiti Veliku Goricu
18.09.2022.
Što se sve može vidjeti, doživjeti i okusiti u Velikoj Gorici, šestom po veličini hrvatskom gradu, te njezinoj okol...

Najčitaniji drugih kategorija

Tri marčane bure
26.02.2022.
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
02.09.2021.
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Rujan
01.09.2022.
Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan
Listopad
01.10.2022.
Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti
Volite li kišu?
30.09.2021.
U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i u...