Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 04.07.2020. 01:56

Stanje i prohodnost cesta

Zbog jakog vjetra na A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) mogući su povremeni zastoji ili vožnja u koloni na području Kaštela, Omiša, Podgore, Podace, Komarne, Solina i Zatona (Dubrovačko-neretvanska županija).+

A1 Zagreb-Split-Ploče:

 • 6.7.2020. u noćnim satima od 22-24 zbog otklanjanja kvara na sustavu videonadzora u lijevoj cijevi tunela Sveti Rok promet će se prekidati 4 puta do maksimalno 15min u smjeru Zagreba
  • do 31. srpnja, od ponedjeljka do četvrtka do 10 sati i iza 18 sati te petkom do 9 sati i iza 18 sati u zoni čvora Žuta Lokva i ulaznom kraku iz smjera čvora Žuta Lokva višekratno će se zaustavljati promet, zbog isključivanja izvanrednih prijevoza. Tijekom srpnja privremeno zaustavljanje prometa bit će subotama između 23 sata i 6 sati.

  A3 Bregana-Lipovac:

  • do 28. srpnja zatvoren je ulazni krak na čvoru Babina Greda u smjeru Bregane i izlazni krak u smjeru Lipovca.

  Istarski ipsilon:

  • u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke te ulaz u smjeru Pule;
  • u čvoru Cerovlje zatvoren je izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke;
  • na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 2,80 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m)

  Državna cesta DC1:

  • do 1.9.2020. god do 17:00 sati za sav promet zatvoreno je raskrižje državne ceste DC1 (Ulica Trešnjevka) i državne ceste DC310 (Cvetkovačka ulica) u Jastrebarskom, zbog izgradnje kružnog toka. Promet se preusmjerava obilazno: - smjer Karlovac – Zagreb: državna cesta DC1 (Jastrebarsko) – državna cesta DC310 (Cvetkovačka ulica) - Ulica Matije Gupca -Ulica Augusta Šenoe – Radnička cesta –državna cesta DC1; - smjer Zagreb - Karlovac: državna cesta DC1 (Jastrebarsko) - Ulica kralja Tomislava - Ulica Augusta Šenoe - Ulica Matije Gupca – državna cesta DC310 (Cvetkovačka ulica) - državna cesta DC1.

  U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

  S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

  IZVANREDNI PRIJEVOZ

  06.07.2020. sa polaskom u 22.00 sati planiramo obaviti izvanredne prijevoze difuzora na relaciji:

  Luka Rijeka-D8-ul.Riva-ul. I.Zajca-Ribarska ulica-Jelačićev trg-D3-ul.Fiumara-Titov Trg-ul.Franje Račkog-Grobnička cesta-Svilno-Buzdohanj-Čavle-Soboli-A6-čv.Kikovica-čv. Oštrovica-D501-G.Jelenje-D3-Delnice-Ž5034-Leskova Draga-Ravna Gora-Jablan-Vrbovsko-ul.Senjsko-Dobra ul.-ul.Hr.Branitelja-D42-ul.I.G.Kovačića-D3-Stubica-Severin na Kupi-Vukova Gorica-Jarče polje-Gornje Mrzlo polje Mrežničko-Riječka ul.-prijevoz preko mosta preko rijeke Mrežnice-Mala Švarča

  Od 31. ožujka 2020. stavljena je izvan snage Naredba o ograničavanju prometa na cestama (NN 64/09) kojom se ograničava promet za teretna vozila za vrijeme državnih praznika, blagdana i tijekom ljetnih mjeseci, što znači da do daljnjeg nema zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona.

  Granični prijelazi

  Molimo koristiti upute na sljedećim poveznicama:

  https://www.koronavirus.hr/idete-na-put-sve-informacije-na-jednom-mjestu/22 https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/o-putovanju/preporuke-hzjz-za-prelazak-granice/591
   https://www.koronavirus.hr/jednostavniji-i-brzi-prelazak-granice-za-odredjene-drzave/668 https://www.koronavirus.hr/najnovije/najcesca-pitanja-o-uvjetima-ulaska-u-republiku-hrvatsku/657

   GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

   Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

   Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja 2019. godine, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019.

   Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje!

   INFORMACIJE MUP-a O ČEKANJIMA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA:

   Trajektni promet

   Trajektna linija Dubrovnik-Lopud-Suđurađ je u prekidu.

   

   Zbog aktualne situacije s epidemijom koronavirusa, Jadrolinija odgađa početak plovidbe na komercijalnim brzobrodskim linijama:

   • Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol - Split do 17.7.2020.
   • Split – Hvar do 10. 7. 2020. 

   

   Jadrolinija plovi prema novom redu plovidbe kojeg možete pronaći na linku https://www.jadrolinija.hr/red-plovidbe/lokalne-linije-2020-.

   Početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar – Ancona odgađa se za subotu, 20. srpnja 2020. godine.

   

   Jadrolinija nastavlja s plovidbom izvanredne međunarodne teretne linije Zadar-Ancona po istom redu plovidbe. Linija je namijenjena isključivo teretnim vozilima.

   Korisni telefonski brojevi

   pomoć na cesti 1987

   • iz inozemstva (1) +385 1 1987
   • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

   stanje na cestama 072 777 777

   • iz inozemstva +385 1 464 0800

   info za članove 0800 9987

   Prognoza prometa za sutra

   Prometna prognoza za 04. srpnja 2020. godine

   Tijekom dana u većem dijelu zemlje vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima.

   Zbog bure moguća su ograničenja za pojedine skupine vozila na cestama u podvelebitskim dijelovima zemlje.

   Pojačan promet očekujemo na pojedinim graničnim prijelazima i važnijim dionicama cesta.

   Zbog povremeno veće gustoće prometa vozit će se usporeno i u koloni, posebice na gradskim cestama i obilaznicama te dionicama, gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

   Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom prometu.

   Zbog bure, moguće su poteškoće u pomorskom prometu na sjevernom Jadranu.

   Hrvatski autoklub želi vam sretan put i sigurnu vožnju!

   SAVJETI

   Informacije o stanju u prometu mogu se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija nakon vijesti, pronaći na našim Internet stranicama (www.hak.hr), i na našoj aplikaciji za pametne telefona, za Android, iOS i Windows operativne sustave (http://www.hak.hr/smartphone/hak). Također, ukoliko krećete na putovanje pogledajte nekoliko savjeta naših mehaničara na ovoj stranici - http://www.hak.hr/vijest/431/krecete-li-na-putovanje.

   Pozivom na besplatni broj 1987, svaki vozač koji ima poteškoće sa svojim vozilom može dobiti pomoć mehaničara ili vučnih službi Hrvatskog autokluba koje danonoćno dežuraju u svim dijelovima zemlje.

  Facebook