Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 26.02.2021. 19:58

Stanje i prohodnost cesta

Večeras, 26./27.02., od 22-5h ujutro, zbog radova u tunelu Burlica promet će biti prekinut na dionici autoceste A7 između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Zagreba.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

A1 Zagreb-Split-Ploče:

 • zbog izvanrednog održavanja na vijaduktu Drežnik u smjeru Dubrovnika vozi se suženim kolnikom zbog čega su mogući kraći zastoji;
 • do 27. veljače od 08:00 do 16:00 sati zbog izvanrednih prijevoza povremeno se zaustavlja sav promet u zoni čvora Žuta Lokva u smjeru Zagreba.

A3 Bregana-Lipovac:

 • 27. i 28 veljače zbog radova između čvora Kosnica i mosta Sava (od 36. do 37. km) u smjeru Lipovca vozit će se pretjecajnim trakom;
 • do 1. travnja zbog radova na čvoru Jakuševec zatvoren je kolnik u smjeru Lipovca, vozi se dvosmjerno kolnikom u smjeru Bregane, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

A11 Zagreb-Sisak:

 • do 1. travnja zbog radova zatvoren je izlaz sa čvora Jakuševec na autocestu A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca; obilazak: čvor Velika Gorica-DC31-DC1-čvor Kosnica.

Krčki most (DC102):

 • vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 1. ožujka 2021.).
 • Istarski ipsilon (radovi):

  • između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa i ograničenja: između čvorova Cerovlje i Lupoglav zabrana je za vozila šira od 3,00 m; između čvorova Lupoglav i Vranja u oba smjera zabrana je za sve izvanredne prijevoze; između čvorova Rogovići i Ivoli u smjeru Rijeke zabrana je za izvanredne prijevoze širine veće od 3,00 m.

  Zatvorene su državne ceste:

 • DC512 Makarska-Ravča od Gornjih Igrana do zaseoka Brikve (od 01. do 3.ožujka od 09 do 17h). Obilazak: ŽC6199-Šošići-Kozica(DC62)-Ravča.
  • DC2 Osijek-Bizovac (15. ožujka) i u Našicama u Ul. kralja Petra Krešimira IV (28. veljače)
  • DC14 u zoni čvorišta Andraševec –Bračak (13.svibnja);
  • DC38 u Požegi (od 07:00 do 17:00 sati do 31. svibnja);.
  • DC70 Omiš (DC8)-Naklice-Gata-čvor Blato na Cetini (A1), od tvornice Galeb do raskrižja za Zakučac (od 01. do 07. ožujka od 9 do 12 te od 17 do 24 sata u trajanju do 30 min). Obilazak: državnom cestom D8 Omiš – Podstrana (Strožanac) te županijskom cestom Ž6142 Podstrana (Strožanac) - Žrnovnica.
  • DC117 Komiža-Vis (14.ožujka).

  Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima. Pozivamo vozače da prate upute nadležnih službi.

  Biciklističke utrke u Istri:

  • Trofej Umag 2021., 3.ožujka od 11:00 do 15:00 Umag: Stela Maris-Zambratija-Sv. Marija na Krasu-Umag
  • Trofej Poreč 2021., 7.ožujka od 11:00 do 15:00 Poreč i okolica: Hotel Parentium-Vrvari-Tar-Labinci-kružni tok Tar-kružni tok Vranići
  • od 11. do 14 ožujka, vozi se 17. Međunarodna etapna utrka „Istarsko proljeće" kroz Poreč, Funtanu, Vižinadu, Motovun, Marčanu i Umag.

  Za vrijeme trajanja biciklističkih utrka (Trofej Umag, Trofej Poreč, Istarsko proljeće) od 11 do 15 sati stvarati kolone i bit će na snazi privremena regulacija prometa na trasi utrka te molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i oprez.

  IZVANREDNI PRIJEVOZI:

  • 26./27. veljače ulica Tajnovac (Našicecement)-Vukojevci-Čaglin-Ruševo-Gornji Slatnik-Eugena Kumičića-Dr. Mile Budaka-Đuro Đaković.

  Do 15. travnja 2021. godine, obvezna je zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_11_121_2366.html).

  S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

  Granični prijelazi

  Od 26.veljače pa slijedeća dva tjedna zbog radova na GP Jurovski Brod molimo vozače teretnih vozila da se pridržavaju privremene regulacije prometa.

  Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca.

  Putnici koji dolaze iz "zelenih područja EU" ne trebaju PCR test, niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u RH.

  Svi ostali putnici koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se na Covid testirati pri dolasku u RH i biti u samoizolaciji do dospijeća nalaza. Izuzetak su pogranični radnici, studenti i učenici, pomorci, osobe koje putuju iz nužnih privatnih ili poslovnih razloga te pacijenti koji putuju iz nužnih razloga.

  Državljani trećih zemalja ne mogu prelaziti preko granice u RH, osim nekih iznimki koje uključuju negativan PCR test.

  Više o odluci na poveznici:

  https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/o-putovanju/privremena-zabrana-i-ogranicenje-prelaska-pre...

  Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

  Od 1. rujna otvorena su samo tri granična prijelaza između Mađarske i Hrvatske: Duboševica-Udvar, Terezino Polje-Barcs (samo za građane iz Hrvatske i Mađarske) i Goričan-Leteneye. Mađarska zatvara granice za sve putnike koji nemaju adresu stanovanja u toj zemlji (ulaz je omogućen samo za tzv. opravdane slučajeve).

  Molimo koristiti upute na sljedećim poveznicama:

  http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja/ https://www.koronavirus.hr/preporuke-i-upute-za-prelazak-drzavne-granice/733 https://www.koronavirus.hr/idete-na-put-sve-informacije-na-jednom-mjestu/22
   https://www.koronavirus.hr/jednostavniji-i-brzi-prelazak-granice-za-odredjene-drzave/668

   GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

   Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

   Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja 2019. godine, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019.

   INFORMACIJE MUP-a O ČEKANJIMA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA:

   Trajektni promet

   U pomorskom prometu nema poteškoća.

   Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

   Jadrolinijin red plovidbe za 2021. godinu https://www.jadrolinija.hr/red-plovidbe/lokalne-linije-2021-

    Korisni telefonski brojevi

    pomoć na cesti 1987

    • iz inozemstva (1) +385 1 1987
    • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

    stanje na cestama 072 777 777

    • iz inozemstva +385 1 464 0800

    info za članove 0800 9987

    Prognoza prometa za sutra

    Prometna prognoza za 27. veljače 2021. godine

    Ujutro je moguća magla na cestama u unutrašnjosti te ponegdje u priobalju.

    Pojačan promet bit će na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, suženim kolnikom ili naizmjence, jednim trakom.

    Zbog jake bure na Jadranu, najprije na sjevernom dijelu, poslijepodne i prema jugu, te podno Velebita i olujne bure, moguće su promjene u cestovnom i pomorskom prometu. 

    Pojačan promet teretnih vozila očekuje se na graničnim prijelazima: Bregana, Macelj, Bajakovo i Tovarnik, a zbog aktualnih kontrola čekanja su moguća i na ostalim graničnim prijelazima, povremeno i u putničkom prometu.

    Hrvatski autoklub želi vam sretan put i sigurnu vožnju!

    SAVJETI

    Kao izbor za putovanje umjesto autocesta koje su uvijek najbolji i najsigurniji izbor za putovanje, mogu se koristiti stari provjereni pravci kroz Liku i Gorski kotar. Najveće i najznačajnije su Lička magistrala (DC1) koja se proteže od graničnog prijelaza Macelj sa Slovenijom kroz Zagreb, Karlovac, Slunj, Plitvička Jezera, Korenicu, Gračac, Knin, Sinj pa sve do Splita i stara cesta koja prolazi kroz Gorski kotar (DC3) i proteže se kroz mjesta Karlovac, Severin na Kupi, Vrbovsko, Skrad, Delnice, Gornje Jelenje sve do Rijeke, no tu su još i mnoge druge.

    Potrebno je provjeriti sljedeće:

    • razinu ulja u motoru, osobito za vozila koja nemaju nadzor razine ulja putem putnog računala.

    • razinu rashladne tekućine. Ukoliko je razina niska rashladna tekućina može se dopuniti destiliranom vodom ili vodom iz slavine (ne više od 3 dcl).

    • razinu tekućine za stakla.

    • tlak u gumama prema tablici koja određuje nivo tlaka u gumama prema osovinskom opterećenju za određenu dimenziju kotača.

    • pogledati imate li rezervni kotač, rezervne žaruljice i osigurače.

    • pogledati imate li sigurnosnu opremu (reflektirajući prsluk za svakog putnika, trokut i prva pomoć.

    Prije polaska svakako provjerite kakvo je stanje u prometu na www.hak.hr, na HAK smartphone aplikaciji dostupnoj za sve platforme ili u Informativnom centru HAK-a pozivom na 072 777 777.

    U slučaju da ipak imate problema sa svojim vozilom, naši mehaničari i vozači vučnih službi dežuraju danonoćno, a pozivom na 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila. Kontakt centar, u čijem se sklopu nalazi i Informativni centar Hrvatskog autokluba stoji na usluzi svim domaćim i stranim vozačima.

    Sretan i siguran put želi vam Informativni centar Hrvatskog autokluba

  Facebook