Prognoza vremena za Hrvatsku za prekosutra

15.07.2020.
Djelomice sunčano, u unutrašnjosti zemlje malo toplije nego prethodnih dana. Na sjevernom Jadranu popodne su, uz lokalno jači razvoj oblaka, mogući rijetki pljuskovi i grmljavina i mjestimična kiša. U noći na četvrtak u većini će predjela biti kiše i pljuskova s grmljavinom.
Diljem zemlje bit će slabog, na Jadranu mjestimice i umjerenog, jugozapadnog, na Jadranu i južnog vjetra.
Jutarnje temperature zraka na kopnu od 9 do 14 °C, na moru između 17 i 21 °C; najviše dnevne u kopnenoj Hrvatskoj između 23 i 28 °C, a na obali i otocima od 26 do 29 °C.

Aktualnosti

naslovnica

Fuliranje Jungle – novi zagrebački ljetni festival koji zagrebački Strossmayerov trg pretvara u carstvo dobre hrane, glazbe i hladovine

13.07.2020.

Bez obzira na povremena prodiranja hladnih fronti, vrućina se sve češće otima kontroli i svi su u potrazi za hladovinom.  Najbolja i najgušća hladovina – prava Iris MBM džungla, čeka Zagrepčane i njihove goste  na  Strossmayerovom trgu, od 15. do 26. srpnja.

voda

Kako da vrućina ne bude opasna

06.07.2020.

Na temperature zraka ne možemo utjecati. Posljednih desetak godina one su u ljetnom periodu sve više pa nam ne preostaje ništa drugo nego da svoje životne navike prilagodimo novim temperaturnim uvjetima.

Mjesec po mjesec

žito, simbol mjeseca srpnja

Srpanj

30.06.2020.

Posljednji je dan lipnja. Prema najavama prognostičara, na početku smo uglavnom stabilnog perioda u kome će vremenske prilike biti baš onakve kakve i priliče ljetu i mjesecu srpnju u koji ulazimo za manje od 24 sata.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook