Prognoza vremena za Hrvatsku za prekosutra

28.02.2021.
Pretežno sunčano, u unutrašnjosti zemlje početkom dana uz mjestimičnu maglu. Diljem zemlje još će malo osvježiti.
U kopnenoj Hrvatskoj bit će slabog sjeveroistočnog vjetra. Na Jadranu će puhati slaba i umjerene bura i sjeverozapadnjak.
Jutarnje temperature zraka u kopnenim predjelima od -1 do 2 °C, u morskim između 6 i 10 °C; najviše dnevne na kopnu između 8 i 11 °C, a na obali i otocima od 14 do 18 °C.

Aktualnosti

MI_vikend 3

Jeste li spremni za sunčan i iznadprosječno topao vikend?

20.02.2021.

Veljača, u narodu poznata i kao „prevrtača“, ovih nam dana pokazuje svoje ljepše lice, ono gotovo proljetno. Veseli to sve ljubitelje sunca i topline, posebice u ovim vremenima kad su nam šetnje i boravci na otvorenom gotovo jedine mogućnosti socijalizacije […]

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), default quality

Snježna mećava u Madridu kakva nije viđena 50 godina – glavni grad Španjolske u totalnom kolapsu

09.01.2021.

Vremenske neprilike započete u petak navečer snježnom mećavom koja se obrušila na glavni španjolski grad, ne posustaju.  Ne voze vlakovi, a kako nema ralica, ulice su zatrpane, automobili se ne mogu kretati, a gradski autobusi su ostali u snijegu.

Mjesec po mjesec

visibabe

Veljača prevrtača

01.02.2021.

Veljača, drugi mjesec u godini, posljednji je pravi zimski mjesec i jedini u godini koji ima žensko ime.  Zbog toga mu se pripisuju različite osobine, a jedna od njih je i prevrtljivost. Ima li izraz „veljača prevrtača“ doista meteorološku podlogu?

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook