Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

24.06.2021.
I današnji dan proteći će bez promjene vremena, što znači još jedan sunčan i vruć, u unutrašnjosti zemlje mjestimice i vrlo vruć dan. Ponegdje će, prolazno, biti umjerene naoblake, a na krajnjem istoku popodne postoji i mogućnost za poneki lokalni pljusak.
Diljem zemlje bit će slabog i umjerenog, sredinom dana ponegdje na udare i jakog, jugozapadnog vjetra, na Jadranu i jugoistočnjaka.
Jutarnje temperature zraka u kontinentalnoj Hrvatskoj između 18 i 25 °C, na obali i otocima od 22 do čak 30 °C; najviše dnevne između 31 i 37 °C, na krajnjem istoku moguće i do 39 °C.

Aktualnosti

Festival dobre zabave, glazbe i gastro užitaka na zelenom Tuškancu

12.06.2021.

Nakon popularnih Fuliranja i Zagreb Burger Festivala, kreativna agencija Kokoš ili jaje otvorila je po četvrti put festival Foodballerku. Posjetitelje je odmah u startu rasplesao Dino Dvornik Tribute Band i donio tako željeni duh starog normalnog.

Projekt Ilica: Q’ART – tko Iličari zlo ne misli

08.06.2021.

Vikend pred nama vikend je uživancije u umjetnosti i bogatom programu u samom srcu Zagreba. Konačno, po prvi puta i u ovoj godini, Projekt Ilica: Q’ART donosi radost kreativnog šušura u grad.

Mjesec po mjesec

lipa u cvatu

Lipanj

01.06.2021.

Na početku smo lipnja, mjeseca koji označava početak klimatološkog ljeta.  U Hrvatskoj je ime dobio po stablu lipe koje cvate u ovo doba godine, dok korijene njegovog latinskog naziva  nalazimo u imenu božice neba, Junone.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook