Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

13.07.2020.
Pretežno sunčano, u kontinentalnoj Hrvatskoj tijekom jutra razmjerno svježe, danju u većem dijelu zemlje vrlo toplo, u Dalmaciji i vruće.
Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena, tijekom jutra podno Velebita još jaka bura, u Dalmaciji, danju, uz obalu umjeren jugozapadni, a prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar.
Jutarnje temperature zraka u kopnenim predjelima između 7 °C u Lici i 15 °C u središnjoj Hrvatskoj, u morskim od 17 °C na sjevernom Jadranu do 22 °C na krajnjem jugu; najviše dnevne na kopnu od 21 do 26 °C, a na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije između 26 i 30 °C.

Aktualnosti

naslovnica

Fuliranje Jungle – novi zagrebački ljetni festival koji zagrebački Strossmayerov trg pretvara u carstvo dobre hrane, glazbe i hladovine

13.07.2020.

Bez obzira na povremena prodiranja hladnih fronti, vrućina se sve češće otima kontroli i svi su u potrazi za hladovinom.  Najbolja i najgušća hladovina – prava Iris MBM džungla, čeka Zagrepčane i njihove goste  na  Strossmayerovom trgu, od 15. do 26. srpnja.

voda

Kako da vrućina ne bude opasna

06.07.2020.

Na temperature zraka ne možemo utjecati. Posljednih desetak godina one su u ljetnom periodu sve više pa nam ne preostaje ništa drugo nego da svoje životne navike prilagodimo novim temperaturnim uvjetima.

Mjesec po mjesec

žito, simbol mjeseca srpnja

Srpanj

30.06.2020.

Posljednji je dan lipnja. Prema najavama prognostičara, na početku smo uglavnom stabilnog perioda u kome će vremenske prilike biti baš onakve kakve i priliče ljetu i mjesecu srpnju u koji ulazimo za manje od 24 sata.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook