Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

01.04.2020.
U većem dijelu zemlje bit će sunčano, samo će na krajnjem jugu biti oblačnije, u prvom dijelu dana na obali uz mjestimičnu kišu, a u dubrovačkom zaleđu i Konavlima moguće susnježicu i snijeg.
Na kopnu će puhati slab i umjeren, u gorju na udare jak, sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će biti umjerene i jake, podno Velebita u prvom dijelu dana na udare i olujne bure. Prema kraju dana bura će slabiti.
Jutro na kopnu hladno, od -5 do 2 °C, na moru između 2 i 7 °C. Najviše dnevne temperature u kopnenoj Hrvatskoj između 4 °C u gorskim predjelima i 10 °C u nizinama unutrašnjosti, a na obali i otocima od 9 do 12 °C.

Aktualnosti

kobasica od divljači foto OPG Božić

Domaće gastro delicije putuju Hrvatskom

31.03.2020.

Vrijeme u kom živimo sve je samo ne jednostavno. Ipak, život nije stao. Izmjenjuju se dani, vremenske prilike i dalje se mijenjaju, sunce izlazi i zalazi. I dalje su tu neke naše potrebe, samo se mijenjaju načini na koje ih […]

Zagreb

Tko/što je krivac za neviđeno onečišćenje zraka u Zagrebu?

27.03.2020.

Zagreb je danas bio među najzagađenijim gradovima na svijetu! Otkriven je krivac za ovo neviđeno onečišćenje zraka – stigao je iz pustinje Karakum, iz 3.500 kilometara dalekog Turkmenistana.

Mjesec po mjesec

ozujak 1

Ožujak, mjesec koji donosi kraj zime i početak proljeća

01.03.2020.

Ožujak je treći mjesec u godini i ima 31 dan. Smatra se da hrvatski naziv mjeseca dolazi od riječi laž, a odnosi se na prevrtljivost vremena u tom mjesecu. Latinsko ime Martius dobio je po bogu rata, Marsu, te se […]

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook