i-pad banner 468x60

Prognoza vremena

Umjereno i pretežno oblačno. Posvuda će biti kiše, ponegdje i obilnije, osobito na Jadranu i u predjelima uz njega, gdje su mogući i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Uz pad temperatura zraka, u Gorskom kotaru i Lici kiša će prijeći u snijeg, kojeg krajem dana može biti i u nizinama unutrašnjosti.

Diljem zemlje bit će vjetrovito. Umjeren, u gorju jak, jugozapadni i južni vjetar na kopnu okrenut će na sjeverac i sjeveroistočnjak. Duž jadranske obale puhat će umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, koji će na sjevernom Jadranu popodne okrenuti na sjeverozapadnjak, a navečer na jaku buru.

Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj između 3 i 8 °C, na Jadranu od 8 do 13 °C; najviše dnevne diljem zemlje od 11 do 16 °C, samo ponegdje u gorskoj Hrvatskoj malo niže.

Fotografija dana

Autor:Erika Kašpar
Lokacija:Zagreb, Sljeme
Datum:2021-11-30
Opis:Snijeg na Sljemenu

Snimili ste zanimljivu fotografiju s temom meteorologije, ekologije, obnovljivih izvora energije... i želite je podijeliti sa svijetom? Pošaljite nam!

Zadnja radarska slika


Ljubaznošću ARSO METEO. .
Radar na Bilogori će nekoliko idućih mjeseci biti na remontu te stoga koristimo sliku slovenskog radara. Sliku osječkog radara možete vidjeti ovdje.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto s allmetsat.com.