Prognoza vremena

Pretežno sunčano. Mjestimice će biti umjerene naoblake, ponajprije na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici, a početkom dana ponegdje je moguća i slaba kiša.

U kopnenim predjelima bit će slabog i umjerenog, u gorskim područjima na udare i jakog, sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, koja podno Velebita može imati olujne udare.

Jutarnje temperature zraka u kopnenim predjelima od 12 do 16 °C, u gorju malo niže, a na Jadranu između 17 °C na njegovom sjevernom dijelu i 23 °C na krajnjem jugu. Najviše dnevne temperature na kopnu između 19 i 24 °C, a na moru od 24 do 28 °C.

Traži u čitaonici

Ako želite tražiti preko više različitih pojmova, odvojite ih znakom +.

Najnoviji članci

Koliko klimatske promjene mijenjaju Zemljin vodeni ciklus?
Klimatske promjene zadaju ozbiljan udarac Zemljinom vodenom ciklusu. Prema novim satelitskim podacima, slatke vode cijelom ... Klimatske promjene zadaju ozbiljan udarac Zemljinom vodenom ciklusu. Prema novim satelitskim podacima, slatke vode cijelom svijetu sve brže postaju manje slane, a slane vode slanije.
Teraformiranje Zemlje
Teraformiranje je oblikovanje nekog planeta prema zemaljskom obrascu. U što to mi „teraformiramo“ naš vlastiti ... Teraformiranje je oblikovanje nekog planeta prema zemaljskom obrascu. U što to mi „teraformiramo“ naš vlastiti planet, Zemlju?
Maldivi, rajski otoci u Indijskom oceanu
Gotovo je nemoguće pobrojati sve ljepote ovoga svijeta, no sigurno je da bi se, zbog ... Gotovo je nemoguće pobrojati sve ljepote ovoga svijeta, no sigurno je da bi se, zbog svoje jedinstvenosti, na vrhu takve liste nalazili Maldivi
Podaci, interpretacija, manipulacija
Kako se vrlo lako i jednostavno može manipulirati reakcijama na hladne znanstvene činjenice? Stvar je ... Kako se vrlo lako i jednostavno može manipulirati reakcijama na hladne znanstvene činjenice? Stvar je u interpretaciji.
Ocjena mjeseca: travanj 2022.
Hrvatsko ime ovog mjeseca dolazi od riječi trava, a stari Rimljani su ga vezivali uz ... Hrvatsko ime ovog mjeseca dolazi od riječi trava, a stari Rimljani su ga vezivali uz pojmove "otvaranje" (aperiere) i "sunčan" (apricus).

Najčitaniji članci

Tri marčane bure
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan ... Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše ... Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Rujan
Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan ... Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan
Volite li kišu?
U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta ... U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i užitak
Listopad
Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti ... Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti

Fotografija dana

Autor:Nebojša Subanović
Lokacija:Zagreb
Snimljeno:17.05.2022.
Opis:Kumulonimbus nad istočnim dijelom grada.

Snimili ste zanimljivu fotografiju s temom meteorologije, ekologije, obnovljivih izvora energije... i želite je podijeliti sa svijetom? Pošaljite nam!

Posjetite galeriju!

Zadnja radarska slika


Ljubaznošću Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto s allmetsat.com.