Prognoza vremena

I nedjelja će diljem zemlje biti promjenljiva, pa će gotovo posvuda uz sunčana razdoblja biti i onih s više oblaka, kada će biti i mjestimične kiše, a uglavnom na Jadranu i pljuskova s grmljavinom.

U kopnenim predjelima puhat će slab, mjestimice umjeren, sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Duž obale će biti većinom umjerenog juga, prema kraju dana na njegovom sjevernom dijelu zapuhat će bura.

Jutarnje temperature zraka na kopnu od 3 do 7 °C, u gorju moguće i neznatno niže, a na moru između 7 i 11 °C; najviše dnevne u kopnenoj Hrvatskoj većinom između 13 i 17 °C, a na obali i otocima od 15 do 19 °C.

Prognostički su podatci dobiveni izračunom meteorološkim numeričkim modelom WRF ARW (Weather Research and Forecasting Model) te korigirani od strane meteorologa koji sastavlja i sam tekst prognoze. Ulazni podaci za WRF su rezultati GFS modela.

Prognostička sinoptička karta

Izvor Deutcher Wetterdienst

Traži u čitaonici

Ako želite tražiti preko više različitih pojmova, odvojite ih znakom +.

Najnoviji članci

Travanj
Priroda se budi, sunce jača, a srednja dnevna temperatura zraka prelazi vrijednost one srednje godišnje, ... Priroda se budi, sunce jača, a srednja dnevna temperatura zraka prelazi vrijednost one srednje godišnje, ulazimo u topli dio godine
Koliko je čokolada slatka?
Jeste li se ikada zapitali koliko je čokolada koju jedete zaista slatka? Krije li ona ... Jeste li se ikada zapitali koliko je čokolada koju jedete zaista slatka? Krije li ona svoju gorku i mračnu priču o robovskom radu djece na plantažama kakaovca?
Ocjena mjeseca – veljača 2023.
Veljača, drugi mjesec u godini, posljednji je pravi zimski mjesec i jedini u godini koji ... Veljača, drugi mjesec u godini, posljednji je pravi zimski mjesec i jedini u godini koji ima žensko ime, a zbog prevrtljivost ju zovu i „veljača prevrtača“. No, kakva nam je, u meteorološkom smislu, bila ova veljača?
Ožujak, mjesec koji donosi kraj zime i početak proljeća
Otkrijte karakteristike vremena u ožujku u našim krajevima, te zašto ga prognostičari smatraju jednim od ... Otkrijte karakteristike vremena u ožujku u našim krajevima, te zašto ga prognostičari smatraju jednim od najtežih za prognoziranje
Da li se snijeg topi ili tali?
U hrvatskim medijima često čujemo ili čitamo „Snijeg se počeo topiti.“ ili „Došlo je do ... U hrvatskim medijima često čujemo ili čitamo „Snijeg se počeo topiti.“ ili „Došlo je do otapanja snježnog pokrivača.“ No, koliko je to točno?
Je li Zemlja prije klimatskih promjena uzrokovanih čovjekom bila u fazi hlađenja?
Tijekom prošlog stoljeća, prosječna temperatura Zemlje naglo je porasla za oko 1 stupanj Celzijusa. Ali ... Tijekom prošlog stoljeća, prosječna temperatura Zemlje naglo je porasla za oko 1 stupanj Celzijusa. Ali što je s tisućama godina prije industrijske revolucije, da li se tada Zemlja zagrijavala ili hladila?

Najčitaniji članci

Tri marčane bure
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan ... Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše ... Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Što je to HAARP?
HAARP je jedan od omiljenih pojmova teoretičara urota. Može li se njime utjecati na vremenske ... HAARP je jedan od omiljenih pojmova teoretičara urota. Može li se njime utjecati na vremenske prilike? Ili se radi o sasvim prizemnom znanstvenom projektu?
Ekranitis? Digitalni autizam? Koliko su ekrani krivi za to?
Zdrav razum nam govori da niti možemo, niti trebamo bježati od modernog doba, no trebaju ... Zdrav razum nam govori da niti možemo, niti trebamo bježati od modernog doba, no trebaju li i djeca toliko biti izložena ekranima. Kako se izloženost ekranima odražava na njihov razvoj?
Volite li kišu?
U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta ... U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i užitak
Djeluje li vrijeme na vas?
Je li, i u kolikoj mjeri, vrijeme odgovorno za to kako se osjećamo ... Je li, i u kolikoj mjeri, vrijeme odgovorno za to kako se osjećamo

Zadnja radarska slika


Izvor: Državni hidrometeorološki zavod.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto sa stranice EUMETSAT-a.