Prognoza vremena

Na sjevernom Jadranu postupno naoblačenje, navečer uz mogućnost za malo mjestimične kiše. U Dalmaciji pretežno sunčano. U ostatku zemlje bit će niskih oblaka, ponegdje i magle, a nerijetko i slabe rosulje, sunčana razdoblja moguća su sredinom dana i popodne, osobito u Slavoniji i Lici.

Na kopnu će puhati slab, na istoku popodne do umjeren, istočni i jugoistočni vjetar. Na Jadranu će biti slabe i umjerene bure i istočnjaka.

Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj od -4 °C u Lici i unutrašnjosti Istre do 4 °C u nizinama istočne i središnje Hrvatske, na moru većinom između 3 i 8 °C; najviše dnevne u većini kopnenih predjela od 2 do 7 °C, u južnim dijelovima Like i malo više, a na obali i otocima između 10 i 15 °C.

Prognostički su podatci dobiveni izračunom meteorološkim numeričkim modelom WRF ARW (Weather Research and Forecasting Model) te korigirani od strane meteorologa koji sastavlja i sam tekst prognoze. Ulazni podaci za WRF su rezultati GFS modela.

Prognostička sinoptička karta

Izvor Deutcher Wetterdienst

Traži u čitaonici

Ako želite tražiti preko više različitih pojmova, odvojite ih znakom +.

Najnoviji članci

Zašto gradskoj djeci trebaju šumski vrtići?
Moderna odgojno obrazovna paradigma sve više uviđa otuđenost od prirode kao razlog mnogim teškoćama u ... Moderna odgojno obrazovna paradigma sve više uviđa otuđenost od prirode kao razlog mnogim teškoćama u fizičkom i mentalnom razvoju djeteta. Ima li tome lijeka? Ima! Šumski vrtići!
Medican na Jadranu!
Medican ili mediteranski uragan, meteorološki fenomen koji se s vremena na vrijeme pojavi nad Sredozemljem, ... Medican ili mediteranski uragan, meteorološki fenomen koji se s vremena na vrijeme pojavi nad Sredozemljem, danas upravo prelazi preko Jadrana!
Snijeg zabijelio dijelove Hrvatske, u priobalju i na kopnu puše olujni vjetar
Snježna mećava u Gorskom kotaru, a prvi snijeg pao je i na Medvednici. Olujni vjetar ... Snježna mećava u Gorskom kotaru, a prvi snijeg pao je i na Medvednici. Olujni vjetar koji puše u priobalju i na kopnu zatvorio je pojedine ceste
Vremenski ekstremi u studenom 2022
Ludnica od vremena - snježna mećava u američkoj saveznoj državi New York, a u isto ... Ludnica od vremena - snježna mećava u američkoj saveznoj državi New York, a u isto vrijeme nezapamćena suša u kenijskoj regiji Kajiado, gdje kiša nije pala već osamnaest mjeseci!
Misteriozni američki dron sletio nakon rekordno dugog boravka u svemiru
X-37 B, misteriozna američka vojna svemirska letjelica, sletjela je ove subote u svemirski centar Kennedy ... X-37 B, misteriozna američka vojna svemirska letjelica, sletjela je ove subote u svemirski centar Kennedy na Floridi nakon gotovo dvije i pol godine u orbiti!
Nedostatak doticaja s prirodom - problem djeteta modernog doba
Zašto djeca trebaju prirodu i zašto priroda treba djecu? ... Zašto djeca trebaju prirodu i zašto priroda treba djecu?

Najčitaniji članci

Tri marčane bure
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan ... Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše ... Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Rujan
Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan ... Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan
Listopad
Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti ... Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti
Volite li kišu?
U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta ... U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i užitak
Studeni
Dani su sve kraći i hladniji, sunca je sve manje, a kiše su sve češće ... Dani su sve kraći i hladniji, sunca je sve manje, a kiše su sve češće i dugotrajnije … Stigla je kasna jesen

Fotografija dana

Autor:Đani Juretić
Lokacija:Rijeka
Snimljeno:27.11.2022.
Opis:Stratokumulusi nad Rijekom i Kvarnerićem.

Snimili ste zanimljivu fotografiju s temom meteorologije, ekologije, obnovljivih izvora energije... i želite je podijeliti sa svijetom? Pošaljite nam!

Posjetite galeriju!

Zadnja radarska slika


Izvor: Državni hidrometeorološki zavod.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto s allmetsat.com.