Prognoza vremena

Promjenljivo oblačno, mjestimice uz kišu i pljuskove s grmljavinom. Kiša lokalno može biti obilnija, a pljuskovi izraženiji, prijepodne uglavnom na Jadranu i u predjelima uz njega, a sredinom dana i popodne u unutrašnjosti zemlje, ponajprije u istočnoj i središnjoj Hrvatskoj. U unutrašnjosti zemlje početkom dana bit će mjestimične magle.

Slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar na kopnu u drugom će dijelu dana okrenuti na sjeverne smjerove, a uz izraženije pljuskove i pojačati. Na Jadranu će puhati umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, u Dalmaciji ponegdje i jugo.

Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj od 9 do 14 °C, na obali i otocima između 14 i 20 °C; najviše dnevne na kopnu između 16 i 22 °C, a na Jadranu od 19 do 23 °C.

Prognostički su podatci dobiveni izračunom meteorološkim numeričkim modelom WRF ARW (Weather Research and Forecasting Model) te korigirani od strane meteorologa koji sastavlja i sam tekst prognoze. Ulazni podaci za WRF su rezultati GFS modela.

Traži u čitaonici

Ako želite tražiti preko više različitih pojmova, odvojite ih znakom +.

Najnoviji članci

Trebamo li vjerovati znanosti ako ona ne vjeruje sama sebi?
Da li biste radije vjerovali onome tko ne vjeruje sam sebi i stalno se preispituje, ... Da li biste radije vjerovali onome tko ne vjeruje sam sebi i stalno se preispituje, ili onome tko kontinuirano tvrdi da je u pravu i nikada ne preispituje svoje stavove?
Proglašenje zgrade na Griču 3 Povijesnim mjestom Europskog fizikalnog društva
Danas, 23. rujna 2022. nekadašnja zgrada Državnog hidrometeorološkog zavoda proglašena je Povijesnim mjestom Europskog fizikalnog ... Danas, 23. rujna 2022. nekadašnja zgrada Državnog hidrometeorološkog zavoda proglašena je Povijesnim mjestom Europskog fizikalnog društva.
10 razloga zašto ove jeseni posjetiti Veliku Goricu
Što se sve može vidjeti, doživjeti i okusiti u Velikoj Gorici, šestom po veličini hrvatskom ... Što se sve može vidjeti, doživjeti i okusiti u Velikoj Gorici, šestom po veličini hrvatskom gradu, te njezinoj okolici
Egzoplaneti oko crvenih patuljaka
Hladni su, tamni i učestali, ali crveni patuljci, najmanje zvijezde koje izgaraju vodik, često su ... Hladni su, tamni i učestali, ali crveni patuljci, najmanje zvijezde koje izgaraju vodik, često su i dom malim egzoplanetima koji bi potencijalno mogli biti nastanjivi!
Zašto bi nas Venera trebala zanimati više od Marsa?
Zadnje dvije dekade sve su oči uprte u Mars, no, Venera bi nam trebala biti ... Zadnje dvije dekade sve su oči uprte u Mars, no, Venera bi nam trebala biti puno zanimljivija! Zašto?

Najčitaniji članci

Tri marčane bure
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan ... Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše ... Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Rujan
Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan ... Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan
Volite li kišu?
U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta ... U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i užitak
Listopad
Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti ... Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti

Fotografija dana

Autor:Đurđica Marković
Lokacija:Zagreb
Snimljeno:26.09.2022.
Opis:Duga nad zagrebačkom Trešnjevkom

Snimili ste zanimljivu fotografiju s temom meteorologije, ekologije, obnovljivih izvora energije... i želite je podijeliti sa svijetom? Pošaljite nam!

Posjetite galeriju!

Zadnja radarska slika


Izvor: Državni hidrometeorološki zavod.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto s allmetsat.com.