Prognoza vremena

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja, u istočnoj i središnjoj Hrvatskoj i dulja. Uglavnom na Jadranu te u predjelima uz njega mjestimice je moguća slaba kiša, posebice krajem dana, dok je početkom dana u unutrašnjosti ponegdje moguća magla.

Na kopnu će puhati većinom slab vjetar, na istoku istočnjak umjerene jačine. Na Jadranu će biti umjerene do jake bure, popodne u okretanju na istočnjak i jugo, a navečer i u jačanju.

Jutarnje temperature zraka u kopnenim predjelima između 4 i 9 °C, u morskim od 12 do 16 °C; najviše dnevne u unutrašnjosti zemlje od 14 do 18 °C, a na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije između 17 i 20 °C.

Prognostički su podatci dobiveni izračunom meteorološkim numeričkim modelom WRF ARW (Weather Research and Forecasting Model) te korigirani od strane meteorologa koji sastavlja i sam tekst prognoze. Ulazni podaci za WRF su rezultati GFS modela.

Prognostička sinoptička karta

Izvor Deutcher Wetterdienst

Traži u čitaonici

Ako želite tražiti preko više različitih pojmova, odvojite ih znakom +.

Najnoviji članci

Kondenzacijski tragovi letenja
Što su to kondenzacijski tragovi letenja? Kako i pod kojim uvjetima nastaju? O čemu ovisi ... Što su to kondenzacijski tragovi letenja? Kako i pod kojim uvjetima nastaju? O čemu ovisi njihovo trajanje? Zašto su omiljena tema teoretičara urota? Koliko ima istine u teoriji o chemtrailsima?
Veljača
Među različitim osobinama, veljači se često pripisuje prevrtljivost. Je li najkraći i jedini „ženski“ mjesec ... Među različitim osobinama, veljači se često pripisuje prevrtljivost. Je li najkraći i jedini „ženski“ mjesec u godini zasluženo dobio taj epitet?
Ocjena mjeseca - siječanj 2024.
Prilično topao, ovaj siječanj se uklapa u globalno zagrijavanje. Međutim, samo je u Osijeku, i ... Prilično topao, ovaj siječanj se uklapa u globalno zagrijavanje. Međutim, samo je u Osijeku, i to tek za dlaku, oboren rekord srednje mjesečne temperature zraka.
Zašto nam djeca postaju nasilna?
Sve smo češće svjedoci natpisa u novinama koji nas upozoravaju na porast nasilja među djecom ... Sve smo češće svjedoci natpisa u novinama koji nas upozoravaju na porast nasilja među djecom i adolescentima. I to nasilja među djecom i nasilja djece i adolescenata prema odraslima. Koji mu je razlog? Možemo li ga spriječiti?
Ocjena mjeseca - prosinac 2023.
U prvoj polovici kišovit, u drugoj suh te iznimno topao, daleko od predodžbe kako bi ... U prvoj polovici kišovit, u drugoj suh te iznimno topao, daleko od predodžbe kako bi trebao izgledati zimski mjesec - bio bi najbolji opis prosinca 2023.
Siječanj
Saznajte kakav je prvi mjesec u godini u Hrvatskoj, mjesec koji krase mnogi superlativi! ... Saznajte kakav je prvi mjesec u godini u Hrvatskoj, mjesec koji krase mnogi superlativi!

Najčitaniji članci

Što je to HAARP?
HAARP je jedan od omiljenih pojmova teoretičara urota. Može li se njime utjecati na vremenske ... HAARP je jedan od omiljenih pojmova teoretičara urota. Može li se njime utjecati na vremenske prilike? Ili se radi o sasvim prizemnom znanstvenom projektu?
Tri marčane bure
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan ... Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše ... Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Ekranitis? Digitalni autizam? Koliko su ekrani krivi za to?
Zdrav razum nam govori da niti možemo, niti trebamo bježati od modernog doba, no trebaju ... Zdrav razum nam govori da niti možemo, niti trebamo bježati od modernog doba, no trebaju li i djeca toliko biti izložena ekranima. Kako se izloženost ekranima odražava na njihov razvoj?
Analiza superoluje koja je poharala sjeverozapadnu Hrvatsku
Nevrijeme koje je 19. srpnja 2023. godine protutnjalo sjeverozapadnom Hrvatskom primjerenije je Teksasu nego ovom ... Nevrijeme koje je 19. srpnja 2023. godine protutnjalo sjeverozapadnom Hrvatskom primjerenije je Teksasu nego ovom dijelu Europe. Kakva se to oluja obrušila na Zagreb da su dva čovjeka izgubila život, a deseci ranjeni?
Zašto su kućni ljubimci značajni u razvoju djece?
Treba li dijete odrastati uz kućnog ljubimca? Ili, možda, zašto je dobro imati kućnog ljubimca? ... Treba li dijete odrastati uz kućnog ljubimca? Ili, možda, zašto je dobro imati kućnog ljubimca? Evo što o tome kaže netko kome je odgoj djece profesija.

Zadnja radarska slika


Izvor: Državni hidrometeorološki zavod.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto sa stranice EUMETSAT-a.