Prognoza vremena

Promjenljivo oblačno uz mjestimičnu kišu. Najviše oblaka i kiše očekuje se Dalmaciji, gdje će lokalno biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, a najviše sunčanih razdoblja na sjevernom Jadranu i u središnjoj Hrvatskoj.

U kopnenim predjelima vjetar će biti slab. Na Jadranu će puhati umjereno, na krajnjem jugu i jako jugo, ponegdje će biti i prolazne bure umjerene jačine.

Jutarnje temperature zraka u kopnenim predjelima od 1 do 6 °C, u morskim između 7 i 13 °C; najviše dnevne većinom između 11 i 16 °C.

Prognostički su podatci dobiveni izračunom meteorološkim numeričkim modelom WRF ARW (Weather Research and Forecasting Model) te korigirani od strane meteorologa koji sastavlja i sam tekst prognoze. Ulazni podaci za WRF su rezultati GFS modela.

Prognostička sinoptička karta

Izvor Deutcher Wetterdienst

Traži u čitaonici

Ako želite tražiti preko više različitih pojmova, odvojite ih znakom +.

Najnoviji članci

Veljača
Među različitim osobinama, veljači se često pripisuje prevrtljivost. Je li najkraći i jedini „ženski“ mjesec ... Među različitim osobinama, veljači se često pripisuje prevrtljivost. Je li najkraći i jedini „ženski“ mjesec u godini zasluženo dobio taj epitet?
Ocjena mjeseca - siječanj 2024.
Prilično topao, ovaj siječanj se uklapa u globalno zagrijavanje. Međutim, samo je u Osijeku, i ... Prilično topao, ovaj siječanj se uklapa u globalno zagrijavanje. Međutim, samo je u Osijeku, i to tek za dlaku, oboren rekord srednje mjesečne temperature zraka.
Zašto nam djeca postaju nasilna?
Sve smo češće svjedoci natpisa u novinama koji nas upozoravaju na porast nasilja među djecom ... Sve smo češće svjedoci natpisa u novinama koji nas upozoravaju na porast nasilja među djecom i adolescentima. I to nasilja među djecom i nasilja djece i adolescenata prema odraslima. Koji mu je razlog? Možemo li ga spriječiti?
Ocjena mjeseca - prosinac 2023.
U prvoj polovici kišovit, u drugoj suh te iznimno topao, daleko od predodžbe kako bi ... U prvoj polovici kišovit, u drugoj suh te iznimno topao, daleko od predodžbe kako bi trebao izgledati zimski mjesec - bio bi najbolji opis prosinca 2023.
Siječanj
Saznajte kakav je prvi mjesec u godini u Hrvatskoj, mjesec koji krase mnogi superlativi! ... Saznajte kakav je prvi mjesec u godini u Hrvatskoj, mjesec koji krase mnogi superlativi!
Praznici stižu, razveselimo dijete darom
Stiže, za mnoge, najljepše doba godine. Vrijeme je darivanja i mnogi se pitaju: što pokloniti ... Stiže, za mnoge, najljepše doba godine. Vrijeme je darivanja i mnogi se pitaju: što pokloniti djetetu? Kako ga istovremeno i razveseliti ali i pružiti mu priliku za maštanje, istraživanje i učenje?

Najčitaniji članci

Što je to HAARP?
HAARP je jedan od omiljenih pojmova teoretičara urota. Može li se njime utjecati na vremenske ... HAARP je jedan od omiljenih pojmova teoretičara urota. Može li se njime utjecati na vremenske prilike? Ili se radi o sasvim prizemnom znanstvenom projektu?
Tri marčane bure
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan ... Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše ... Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Ekranitis? Digitalni autizam? Koliko su ekrani krivi za to?
Zdrav razum nam govori da niti možemo, niti trebamo bježati od modernog doba, no trebaju ... Zdrav razum nam govori da niti možemo, niti trebamo bježati od modernog doba, no trebaju li i djeca toliko biti izložena ekranima. Kako se izloženost ekranima odražava na njihov razvoj?
Analiza superoluje koja je poharala sjeverozapadnu Hrvatsku
Nevrijeme koje je 19. srpnja 2023. godine protutnjalo sjeverozapadnom Hrvatskom primjerenije je Teksasu nego ovom ... Nevrijeme koje je 19. srpnja 2023. godine protutnjalo sjeverozapadnom Hrvatskom primjerenije je Teksasu nego ovom dijelu Europe. Kakva se to oluja obrušila na Zagreb da su dva čovjeka izgubila život, a deseci ranjeni?
Zašto su kućni ljubimci značajni u razvoju djece?
Treba li dijete odrastati uz kućnog ljubimca? Ili, možda, zašto je dobro imati kućnog ljubimca? ... Treba li dijete odrastati uz kućnog ljubimca? Ili, možda, zašto je dobro imati kućnog ljubimca? Evo što o tome kaže netko kome je odgoj djece profesija.

Fotografija dana

Autor:Đurđica Marković
Lokacija:Istanbul
Snimljeno:08.03.2022.
Opis:Kišni oblaci nad Ajom Sofijom, velikom džamijom u Istanbulu, koja na istom mjestu stoji već više od 1.500 godina, te svojom ljepotom privlači milijune putnika iz cijelog svijeta.

Snimili ste zanimljivu fotografiju s temom meteorologije, ekologije, obnovljivih izvora energije... i želite je podijeliti sa svijetom? Pošaljite nam!

Posjetite galeriju!

Zadnja radarska slika


Izvor: Državni hidrometeorološki zavod.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto sa stranice EUMETSAT-a.