Prognoza vremena

Nastavlja se razdoblje promjenljivog i pretežno oblačnog vremena. Posvuda će biti povremene kiše, pljuskova i grmljavine, a uglavnom na Jadranu i u predjelima uz njega lokalno su moguće i izraženije te obilnije oborine.

Na kopnu će puhati slab i umjeren, u gorju na udare jak, jugozapadni vjetar, u sjeverozapadnoj će Hrvatskoj biti i slabog do umjerenog sjeverca i sjeveroistočnjaka. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar, na njegovom sjevernom dijelu ponegdje i jugozapadnjak umjerene jačine.

Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj između 10 i 15 °C, u morskoj od 16 do 21 °C; najviše dnevne u većini predjela od 18 do 22 °C, na istoku i jugu od 23 do 25 °C.

Prognostički su podatci dobiveni izračunom meteorološkim numeričkim modelom WRF ARW (Weather Research and Forecasting Model) te korigirani od strane meteorologa koji sastavlja i sam tekst prognoze. Ulazni podaci za WRF su rezultati GFS modela.

Traži u čitaonici

Ako želite tražiti preko više različitih pojmova, odvojite ih znakom +.

Najnoviji članci

Silurska hipoteza – jesmo li prvi?
Jesu li skupina Hominida jedini sretnici kojima je evolucija podarila ovako moćan mozak ili je ... Jesu li skupina Hominida jedini sretnici kojima je evolucija podarila ovako moćan mozak ili je u nekoj dalekoj prošlosti još neka, ne ljudska vrsta dobila taj glavni zgoditak u evolucijskoj lutriji?
Trebamo li vjerovati znanosti ako ona ne vjeruje sama sebi?
Da li biste radije vjerovali onome tko ne vjeruje sam sebi i stalno se preispituje, ... Da li biste radije vjerovali onome tko ne vjeruje sam sebi i stalno se preispituje, ili onome tko kontinuirano tvrdi da je u pravu i nikada ne preispituje svoje stavove?
Proglašenje zgrade na Griču 3 Povijesnim mjestom Europskog fizikalnog društva
Danas, 23. rujna 2022. nekadašnja zgrada Državnog hidrometeorološkog zavoda proglašena je Povijesnim mjestom Europskog fizikalnog ... Danas, 23. rujna 2022. nekadašnja zgrada Državnog hidrometeorološkog zavoda proglašena je Povijesnim mjestom Europskog fizikalnog društva.
Egzoplaneti oko crvenih patuljaka
Hladni su, tamni i učestali, ali crveni patuljci, najmanje zvijezde koje izgaraju vodik, često su ... Hladni su, tamni i učestali, ali crveni patuljci, najmanje zvijezde koje izgaraju vodik, često su i dom malim egzoplanetima koji bi potencijalno mogli biti nastanjivi!
Zašto bi nas Venera trebala zanimati više od Marsa?
Zadnje dvije dekade sve su oči uprte u Mars, no, Venera bi nam trebala biti ... Zadnje dvije dekade sve su oči uprte u Mars, no, Venera bi nam trebala biti puno zanimljivija! Zašto?
Alarmantno: u 2021. rekordne razine stakleničkih plinova i mora!
Koncentracija stakleničkih plinova na Zemlji i razina mora su 2021. godine dosegnuli nove rekorde, pokazujući ... Koncentracija stakleničkih plinova na Zemlji i razina mora su 2021. godine dosegnuli nove rekorde, pokazujući da klimatske promjene i dalje napreduju unatoč naporima u ograničavanju emisije stakleničkih plinova.

Najčitaniji članci

Tri marčane bure
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan ... Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše ... Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Rujan
Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan ... Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan
Volite li kišu?
U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta ... U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i užitak
Listopad
Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti ... Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti
Djeluje li vrijeme na vas?
Je li, i u kolikoj mjeri, vrijeme odgovorno za to kako se osjećamo ... Je li, i u kolikoj mjeri, vrijeme odgovorno za to kako se osjećamo

Zadnja radarska slika


Izvor: Državni hidrometeorološki zavod.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto s allmetsat.com.