Prognoza vremena

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti zemlje povremeno uz umjerenu naoblaku. U sjeverozapadnoj i gorskoj Hrvatskoj popodne postoji mogućnost za pokoji kratkotrajni pljusak.

U unutrašnjosti zemlje bit će slabog, sredinom dana i popodne u gorskoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj umjerenog, jugozapadnog vjetra. Na Jadranu će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar.

Jutarnje temperature zraka na kopnu od 8 do 14 °C, na moru između 15 i 20 °C; najviše dnevne između 25 i 29 °C, u gorskoj Hrvatskoj malo niže.

Prognostički su podatci dobiveni izračunom meteorološkim numeričkim modelom WRF ARW (Weather Research and Forecasting Model) te korigirani od strane meteorologa koji sastavlja i sam tekst prognoze. Ulazni podaci za WRF su rezultati GFS modela.

Prognostička sinoptička karta

Izvor Deutcher Wetterdienst

Traži u čitaonici

Ako želite tražiti preko više različitih pojmova, odvojite ih znakom +.

Najnoviji članci

Problems with Using Short Time Series Weather Data in CALPUFF Simulations
Dispersion numerical models, whether using CALPUFF, AEROMD or any other, require adequate weather data time ... Dispersion numerical models, whether using CALPUFF, AEROMD or any other, require adequate weather data time series. Short time series of weather data can produce wrong picture which can’t be used as relevant one.
Ocjena mjeseca - svibanj 2024.
Topliji od prosjeka, ali ne i najtopliji u zadnjih dvadeset i pet godina te u ... Topliji od prosjeka, ali ne i najtopliji u zadnjih dvadeset i pet godina te u većem dijelu zemlje i vrlo kišovit, sažetak je opisa svibnja 2024. Detaljan opis pročitajte u ovom članku.
Lipanj
Mjesec u kom počinje klimatološko ljeto, no čije prve dvije trećine još uvijek pripadaju prevrtljivom ... Mjesec u kom počinje klimatološko ljeto, no čije prve dvije trećine još uvijek pripadaju prevrtljivom proljeću
Zaleđivanje karburatora
Karburator (rasplinjač, fergazer) danas je pomalo arhaični dio benzinskog motora pa spominjanje njegova zaleđivanja može ... Karburator (rasplinjač, fergazer) danas je pomalo arhaični dio benzinskog motora pa spominjanje njegova zaleđivanja može izazvati čuđenje, posebice što je to kod automobila bio gotovo nemoguć događaj, no dosta se aviona zbog tog zaleđivanja srušilo.
Ocjena mjeseca - travanj 2024.
Ovaj se travanj ugrubo može podijeliti na dva dijela, prvi suh i topao te drugi ... Ovaj se travanj ugrubo može podijeliti na dva dijela, prvi suh i topao te drugi dio koji je bio vlažan i nešto hladniji.
Svibanj
Mjesec buđenja, razvoja i cvatnje, sunca i topline, ali i čestih popodnevnih grmljavinskih pljuskova ... Mjesec buđenja, razvoja i cvatnje, sunca i topline, ali i čestih popodnevnih grmljavinskih pljuskova

Najčitaniji članci

Što je to HAARP?
HAARP je jedan od omiljenih pojmova teoretičara urota. Može li se njime utjecati na vremenske ... HAARP je jedan od omiljenih pojmova teoretičara urota. Može li se njime utjecati na vremenske prilike? Ili se radi o sasvim prizemnom znanstvenom projektu?
Tri marčane bure
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan ... Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše ... Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Ekranitis? Digitalni autizam? Koliko su ekrani krivi za to?
Zdrav razum nam govori da niti možemo, niti trebamo bježati od modernog doba, no trebaju ... Zdrav razum nam govori da niti možemo, niti trebamo bježati od modernog doba, no trebaju li i djeca toliko biti izložena ekranima. Kako se izloženost ekranima odražava na njihov razvoj?
Analiza superoluje koja je poharala sjeverozapadnu Hrvatsku
Nevrijeme koje je 19. srpnja 2023. godine protutnjalo sjeverozapadnom Hrvatskom primjerenije je Teksasu nego ovom ... Nevrijeme koje je 19. srpnja 2023. godine protutnjalo sjeverozapadnom Hrvatskom primjerenije je Teksasu nego ovom dijelu Europe. Kakva se to oluja obrušila na Zagreb da su dva čovjeka izgubila život, a deseci ranjeni?
Zašto su kućni ljubimci značajni u razvoju djece?
Treba li dijete odrastati uz kućnog ljubimca? Ili, možda, zašto je dobro imati kućnog ljubimca? ... Treba li dijete odrastati uz kućnog ljubimca? Ili, možda, zašto je dobro imati kućnog ljubimca? Evo što o tome kaže netko kome je odgoj djece profesija.

Fotografija dana

Autor:Đurđica Marković
Lokacija:Zagreb
Snimljeno:14.06.2024.
Opis:Hendrixov most noću.

Snimili ste zanimljivu fotografiju s temom meteorologije, ekologije, obnovljivih izvora energije... i želite je podijeliti sa svijetom? Pošaljite nam!

Posjetite galeriju!

Zadnja radarska slika


Izvor: Državni hidrometeorološki zavod.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto sa stranice EUMETSAT-a.