Prognoza vremena

Na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti zemlje umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz slab snijeg. Snijega nošenog burom ponegdje može biti i na sjevernom Jadranu.

Bit će vjetrovito, osobito na Jadranu. U kopnenim će predjelima puhati slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima.

I dalje će biti hladno. Jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -3 °C, na moru od -3 do 3 °C. Najviše dnevne temperature u kopnenoj Hrvatskoj od -3 do 2 °C, a na obali i otocima između 4 i 9 °C. Diljem zemlje vjetar će pojačavati osjet hladnoće.

Prognostički su podatci dobiveni izračunom meteorološkim numeričkim modelom WRF ARW (Weather Research and Forecasting Model) te korigirani od strane meteorologa koji sastavlja i sam tekst prognoze. Ulazni podaci za WRF su rezultati GFS modela.

Prognostička sinoptička karta

Izvor Deutcher Wetterdienst

Traži u čitaonici

Ako želite tražiti preko više različitih pojmova, odvojite ih znakom +.

Najnoviji članci

Zašto je potres u Turskoj bio toliko razoran?
Što se to točno desilo u Turskoj? Ili, što se to desilo ispod Turske uzrokujući ... Što se to točno desilo u Turskoj? Ili, što se to desilo ispod Turske uzrokujući toliko razoran potres?
Što s vjetroturbinama kojima je istekao rok trajanja?
Nakon gotovo pola stoljeća od baby booma vjetroelektrana, sve više njih je spremno za zamjenu. ... Nakon gotovo pola stoljeća od baby booma vjetroelektrana, sve više njih je spremno za zamjenu. Što s vjetroturbinama kojima je istekao rok trajanja?
Dijete kao istraživač
Prve spontane istraživalačke aktivnosti dijete započinje već u prvim tjednima i mjesecima života, a imaju ... Prve spontane istraživalačke aktivnosti dijete započinje već u prvim tjednima i mjesecima života, a imaju izrazito važnu ulogu tijekom cijelog ranog djetinjstva i definiraju cijeli njegov kasniji život.
Ocjena mjeseca - siječanj 2023.
Kišovit i topliji od prosjeka, ali bez obaranja temperaturnih rekorda - bio bi najbolji opis ... Kišovit i topliji od prosjeka, ali bez obaranja temperaturnih rekorda - bio bi najbolji opis siječnja 2023.
Veljača
Među različitim osobinama, veljači se često pripisuje prevrtljivost. Je li najkraći i jedini „ženski“ mjesec ... Među različitim osobinama, veljači se često pripisuje prevrtljivost. Je li najkraći i jedini „ženski“ mjesec u godini zasluženo dobio taj epitet?
Ekranitis? Digitalni autizam? Koliko su ekrani krivi za to?
Zdrav razum nam govori da niti možemo, niti trebamo bježati od modernog doba, no trebaju ... Zdrav razum nam govori da niti možemo, niti trebamo bježati od modernog doba, no trebaju li i djeca toliko biti izložena ekranima. Kako se izloženost ekranima odražava na njihov razvoj?

Najčitaniji članci

Tri marčane bure
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan ... Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše ... Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Rujan
Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan ... Na početku smo klimatološke jeseni, saznajte kakve vremenske prilike karakteriziraju mjesec rujan
Listopad
Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti ... Mjesec u kom temperature zraka počinju padati ispod srednjih godišnjih vrijednosti
Volite li kišu?
U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta ... U zapadnoj civilizaciji na nju gledamo uglavnom s neodobravanjem, no u mnogim dijelovima svijeta predstavlja radost i užitak
Studeni
Dani su sve kraći i hladniji, sunca je sve manje, a kiše su sve češće ... Dani su sve kraći i hladniji, sunca je sve manje, a kiše su sve češće i dugotrajnije … Stigla je kasna jesen

Fotografija dana

Autor:Zlata Avdić
Lokacija:Kanal u Trsteniku
Snimljeno:07.02.2023.
Opis:Jutarnja magla, tipična za stabilna zimska anticiklonalna jutra.

Snimili ste zanimljivu fotografiju s temom meteorologije, ekologije, obnovljivih izvora energije... i želite je podijeliti sa svijetom? Pošaljite nam!

Posjetite galeriju!

Zadnja radarska slika


Izvor: Državni hidrometeorološki zavod.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto s allmetsat.com.