Prognoza vremena

Djelomice sunčano i nestabilno. Uz povremeno više oblaka mjestimice će biti i kiše te lokalno izraženijih pljuskova s grmljavinom, osobito u zapadnim predjelima.

U kopnenoj Hrvatskoj bit će slabog, uz pljuskove prolazno pojačanog vjetra. Na Jadranu će puhati slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, navečer bura.

Jutarnje temperature zraka na kopnu od 16 do 22 °C, na Jadranu između 21 i 25 °C; najviše dnevne većinom između 29 i 34 °C.

Prognostički su podatci dobiveni izračunom meteorološkim numeričkim modelom WRF ARW (Weather Research and Forecasting Model) te korigirani od strane meteorologa koji sastavlja i sam tekst prognoze. Ulazni podaci za WRF su rezultati GFS modela.

Prognostička sinoptička karta

Izvor Deutcher Wetterdienst

Traži u čitaonici

Ako želite tražiti preko više različitih pojmova, odvojite ih znakom +.

Najnoviji članci

Srpanj
Mjesec koji je ime dobio po velikom Juliju Cezaru, najsunčaniji i u prosjeku najtopliji mjesec ... Mjesec koji je ime dobio po velikom Juliju Cezaru, najsunčaniji i u prosjeku najtopliji mjesec u godini u našim krajevima
Ocjena mjeseca - lipanj 2024.
U slavenskim jezicima, lipanj je dobio ime po stablu lipe koje u tom mjesecu cvate. ... U slavenskim jezicima, lipanj je dobio ime po stablu lipe koje u tom mjesecu cvate. Latinsko ime dobio je od latinskog Iunius i Rimskom kalendaru bio je četvrti mjesec u godini. No, kakav nam je, u meteorološkom smislu, bilo ovaj lipanj?
Climateurope2 roadshow u Rijeci
Jedna je stvar zajednička svim ljudima na Zemlji - atmosfera! Stoga dijelimo i sve njene ... Jedna je stvar zajednička svim ljudima na Zemlji - atmosfera! Stoga dijelimo i sve njene promjene, dobre i loše, uključujući i klimatske.
Problems with Using Short Time Series Weather Data in CALPUFF Simulations
Dispersion numerical models, whether using CALPUFF, AEROMD or any other, require adequate weather data time ... Dispersion numerical models, whether using CALPUFF, AEROMD or any other, require adequate weather data time series. Short time series of weather data can produce wrong picture which can’t be used as relevant one.
Ocjena mjeseca - svibanj 2024.
Topliji od prosjeka, ali ne i najtopliji u zadnjih dvadeset i pet godina te u ... Topliji od prosjeka, ali ne i najtopliji u zadnjih dvadeset i pet godina te u većem dijelu zemlje i vrlo kišovit, sažetak je opisa svibnja 2024. Detaljan opis pročitajte u ovom članku.
Lipanj
Mjesec u kom počinje klimatološko ljeto, no čije prve dvije trećine još uvijek pripadaju prevrtljivom ... Mjesec u kom počinje klimatološko ljeto, no čije prve dvije trećine još uvijek pripadaju prevrtljivom proljeću

Najčitaniji članci

Što je to HAARP?
HAARP je jedan od omiljenih pojmova teoretičara urota. Može li se njime utjecati na vremenske ... HAARP je jedan od omiljenih pojmova teoretičara urota. Može li se njime utjecati na vremenske prilike? Ili se radi o sasvim prizemnom znanstvenom projektu?
Tri marčane bure
Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan ... Jesu li tri marčane bure bure mit ili stvarnost? Analiza meteoroloških podataka je dala jasan i nedvosmislen odgovor!
Pustinja Atacama
Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše ... Najsuše mjesto na Zemlji s predjelima u kojima 400 godina nije pala kap kiše
Ekranitis? Digitalni autizam? Koliko su ekrani krivi za to?
Zdrav razum nam govori da niti možemo, niti trebamo bježati od modernog doba, no trebaju ... Zdrav razum nam govori da niti možemo, niti trebamo bježati od modernog doba, no trebaju li i djeca toliko biti izložena ekranima. Kako se izloženost ekranima odražava na njihov razvoj?
Analiza superoluje koja je poharala sjeverozapadnu Hrvatsku
Nevrijeme koje je 19. srpnja 2023. godine protutnjalo sjeverozapadnom Hrvatskom primjerenije je Teksasu nego ovom ... Nevrijeme koje je 19. srpnja 2023. godine protutnjalo sjeverozapadnom Hrvatskom primjerenije je Teksasu nego ovom dijelu Europe. Kakva se to oluja obrušila na Zagreb da su dva čovjeka izgubila život, a deseci ranjeni?
Zašto su kućni ljubimci značajni u razvoju djece?
Treba li dijete odrastati uz kućnog ljubimca? Ili, možda, zašto je dobro imati kućnog ljubimca? ... Treba li dijete odrastati uz kućnog ljubimca? Ili, možda, zašto je dobro imati kućnog ljubimca? Evo što o tome kaže netko kome je odgoj djece profesija.

Fotografija dana

Autor:Nebojša Subanović
Lokacija:Diklo, Zadar
Snimljeno:21.07.2024.
Opis:Kažu da su najljepši zalasci sunca na svijetu u Zadru. Mislim da su u Diklu ljepši!

Snimili ste zanimljivu fotografiju s temom meteorologije, ekologije, obnovljivih izvora energije... i želite je podijeliti sa svijetom? Pošaljite nam!

Posjetite galeriju!

Zadnja radarska slika


Izvor: Državni hidrometeorološki zavod.

Zadnja satelitska slika


Preuzeto sa stranice EUMETSAT-a.