Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 03.05.2016. 00:41

Stanje i prohodnost cesta

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su:

 • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestame preko Gračaca i Obrovca DC50 i DC27); i
 • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorene su:

 • A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3);
 • DC8 Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocestama: A1 između čvora Brinje i tunela Brinje, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Orehovice te na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo.

Na Jadranskoj (DC8) i Ličkoj (DC1) magistrali te na cestama u gorju povećana je opasnost od odrona. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše...itd.) voze sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Do 06,00 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz posebnu regulaciju prometa.

Zbog radova zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Do 15. svibnja na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić na nadvožnjaku Bestovje, zatvoren je istočni kolnik (u smjeru Zaprešića). Vozi se dvosmjerno, zapadnim kolnikom od 4. +700 do 2. +500 km, uz privremenu prometnu regulaciju.

Do 3. svibnja zbog radova na mostu Bistrina, na Jadranskoj magistrali (DC8), vozi se naizmjence, uz regulaciju semaforima.

Zbog radova je zatvorena brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz Vrbovec (do 31. svibnja 2016.god).


Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

 • na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani od 136. km + 700 do 141. km + 300 vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
 • na DC306 na Virskom mostu vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom;
 • DC1 u mjestu Klinča Sela (na dionici Zagreb-Jastrebarsko od 8,30 do 15 sati), Budačka Rijeka-Grabovac (kroz naselja Veljun i Blagaj) i u Kninu;
 • DC8 Jadranskoj magistrali na dionicama: u Bibinju, Kaštel Stari-Kaštel Gomilica te na dionicama Srebreno-Mlini i Štikovica-Vrbica-Lozica-Mokošica;
 • DC28 Novi Glog-Kenđelovac;
 • na državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

Do 15. lipnja traju radovi I. faze rekonstrukcije Kolodvorske ulice u Koprivnici. U sklopu radova obavit će se rekonstrukcija raskrižja Ulice Ante Starčevića i Kolodvorske ulice, a promet će teći obilazno. Ulazak u centar grada Koprivnice iz smjera Varaždinske ceste, Zagrebačke ulice ili Ulice Ivana Česmičkoga u Koprivnici, teći će prema postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji - raskrižje Ulice Ivana Česmičkoga i Pavelinske ulice (pozivamo na oprez prilikom kretanja željezničko-cestovnim prijelazom u Pavelinskoj ulici).

Podsjećamo vozače motornih vozila:

 • počelo je ljetno računanja vremena što znači da prestaje obveza paljenja kratkih ili dnevnih svjetala tijekom dana, osim za vozače mopeda i motocikla koji tijekom cijele godine moraju voziti s uključenim svjetlima. Na vozilima ipak moraju biti uključena dnevna svjetla u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše...itd.), bez obzira na ljetno računanje vremena. Također podsjećamo vozače koji se kreću u međunarodnom prometu, da određene zemlje i ljeti zadržavaju pravilo vožnje s uključenim svjetlima danju.
 • uz povoljne vremenske uvjete na našim cestama sve je veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti pa ostale vozače pozivamo na pojačan oprez i molimo da: provjeravaju „mrtvi kut“, skreću i prestrojavaju se sa uključenim pokazivačem smjera, ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižju i da neoprezno ne otvaraju vrata dok se nalaze u zaustavljenoj koloni. S obzirom da su mopedisti, motociklisti i biciklisti jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu pozivamo ih da poštuju prometne propise te da u što većoj mjeri koriste zaštitnu opremu. Napominjemo da vozači mopeda i motocikala, kao i njihovi putnici, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

IZVANREDNI PRIJEVOZI:

 • zbog izvanrednog prijevoza sa skupom vozila 3. i 4. svibnja iz Kolodvorske ulice u Bizovcu (željeznički kolodvor) do raskrižja DC2 i DC34 u mjestu Petrijevci i Josipovac od 9 do 10 te od 13 do 14 sati promet će teći usporeno, a vozače pozivamo na strpljenje i upute prometne policije te tehničke pratnje tereta.
 • sutra 03. svibnja od 15,00 sati do 05. svibnja do 07,00 sati izvanredni prijevoz kretat će se na relaciji: Zagreb, Jankomir - Kovinska - Samoborska - Podsusedski most - Rakitska cesta - Kerestinec - Rakov Potok - Draganić - Ilovac - Banija - Ulica Ivana Gundulića - Ulica Vladka Mačeka - Ulica Ivana Meštrovića - Senjska - Riječka - Jarče polje - Vukova Gorica - Bosanci - Zdihovo - Severin na Kupi - Stubica - Donja Dobra - Skrad - Kupjak - čvor Oštrovica - (A6) - čvor Kikovica - DC3 - Soboli - Buzdohanj - Svilno - Banska Vrata - Grobnička cesta - Ulica Franje Račkog - Titov Trg - Fiumara - Ribarska - Ivana zajca - suprotan smjer Ulica Riva - Luka Rijeka.


Granični prijelazi

Do 15.06.2016.g. na državnoj cesti DC201 u blizini graničnog prijelaza Požane/Sočerga vozi se uz regulaciju prometa semaforima, a i dalje je zabrana prometa za autobuse koji se preusmjeravaju na GP Kaštel.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Trajektni promet

U prekidu je katamaranska linija Rijeka-Rab-Novalja.

Korisni telefonski brojevi

pomoć na cesti 1987

 • iz inozemstva (1) +385 1 1987
 • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

stanje na cestama 072 777 777

 • iz inozemstva +385 1 464 0800

info za članove 0800 9987

Prognoza prometa za sutra

PROGNOZA PROMETA ZA 3. SVIBNJA 2016.:


  Ujutro i poslijepodne očekuje se pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su zastoji.

  Vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima od kiše, pa vozače pozivamo na oprez u vožnji po mokrim i skliskim kolnicima, osobito tamo gdje se voda zadržava na kolniku.

  Zbog kiše bit će povećana opasnost od odrona u gorju te na Jadranskoj (DC8) i Ličkoj (DC1) magistrali.
  Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

  Na sjevernom Jadranu, zbog vjetra, mogući su poremećaji u pomorskom i cestovnom prometu.

  Pojačan promet teretnih vozila očekujemo na graničnim prijelazima: Bajakovo i Bregana.

Facebook