Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 06.07.2020. 15:08

Stanje i prohodnost cesta

Prometna nesreća na autocesti A1 između čvora KARLOVAC i tunela SV. MARKO u smjeru Dubrovnika promet se vodi po dvije prometne trake.

Na dijelu dionice autoceste A1, između tunela Bristovac i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog jakog vjetra.

Zbog povećane gustoće prometa tijekom dana povremeno će se voziti uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) povremeno se vozi usporeno na području Kaštela, Omiša, Podgore, Podace, Komarne, Solina i Zatona (Dubrovačko-neretvanska županija).

A1 Zagreb-Split-Ploče:

 • Večeras, 6.srpnja, od 22:00 do 24:00 sata zbog otklanjanja kvara na sustavu videonadzora u lijevoj cijevi tunela Sveti Rok promet će se prekidati 4 puta po najviše 15 min u smjeru Zagreba;
 • do 31. srpnja, od ponedjeljka do četvrtka do 10 sati i iza 18 sati te petkom do 9 sati i iza 18 sati u zoni čvora Žuta Lokva i ulaznom kraku iz smjera čvora Žuta Lokva višekratno će se zaustavljati promet, zbog isključivanja izvanrednih prijevoza. Tijekom srpnja privremeno zaustavljanje prometa bit će subotama između 23 sata i 6 sati.

A3 Bregana-Lipovac:

 • do 28. srpnja zatvoren je ulazni krak na čvoru Babina Greda u smjeru Bregane i izlazni krak u smjeru Lipovca.

A6 Rijeka-Zagreb:

 • 07.07. između 00:00 i 03:00 sata u trajanju od 15 minuta bit će obustavljen promet između čvorova Kikovica i Oštrovica, u oba smjera, zbog prolaska izvanrednog prijevoza.
 • Istarski ipsilon:

  • od sutra, 7.07.2020., zbog izgradnje punog profila Istarskog ipsilona autoceste A8, za sav promet bit će zatvoren izlaz iz smjera Rijeke u čvoru Rogovići.
  • u čvoru Cerovlje zatvoren je izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke;
  • na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 2,80 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m)

  Državna cesta DC1:

  • do 1.9.2020. god do 17:00 sati za sav promet zatvoreno je raskrižje državne ceste DC1 (Ulica Trešnjevka) i državne ceste DC310 (Cvetkovačka ulica) u Jastrebarskom, zbog izgradnje kružnog toka. Promet se preusmjerava obilazno: - smjer Karlovac – Zagreb: državna cesta DC1 (Jastrebarsko) – državna cesta DC310 (Cvetkovačka ulica) - Ulica Matije Gupca -Ulica Augusta Šenoe – Radnička cesta –državna cesta DC1; - smjer Zagreb - Karlovac: državna cesta DC1 (Jastrebarsko) - Ulica kralja Tomislava - Ulica Augusta Šenoe - Ulica Matije Gupca – državna cesta DC310 (Cvetkovačka ulica) - državna cesta DC1.

  U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

  S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

  IZVANREDNI PRIJEVOZ

  06.07.2020. sa polaskom u 22.00 sati planiramo obaviti izvanredne prijevoze difuzora na relaciji:

  Luka Rijeka-D8-ul.Riva-ul. I.Zajca-Ribarska ulica-Jelačićev trg-D3-ul.Fiumara-Titov Trg-ul.Franje Račkog-Grobnička cesta-Svilno-Buzdohanj-Čavle-Soboli-A6-čv.Kikovica-čv. Oštrovica-D501-G.Jelenje-D3-Delnice-Ž5034-Leskova Draga-Ravna Gora-Jablan-Vrbovsko-ul.Senjsko-Dobra ul.-ul.Hr.Branitelja-D42-ul.I.G.Kovačića-D3-Stubica-Severin na Kupi-Vukova Gorica-Jarče polje-Gornje Mrzlo polje Mrežničko-Riječka ul.-prijevoz preko mosta preko rijeke Mrežnice-Mala Švarča

  Naredba o ograničenju prometa na cestama (»Narodne novine«, broj 64/09) je nakon 1. srpnja 2020. godine ponovo na snazi, pa su za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t zabrane vikendima i povodom državnih praznika i blagdana.

  Granični prijelazi

  Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća duža čekanja.

  Molimo koristiti upute na sljedećim poveznicama:

   https://www.koronavirus.hr/idete-na-put-sve-informacije-na-jednom-mjestu/22 https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/o-putovanju/preporuke-hzjz-za-prelazak-granice/591
    https://www.koronavirus.hr/jednostavniji-i-brzi-prelazak-granice-za-odredjene-drzave/668 https://www.koronavirus.hr/najnovije/najcesca-pitanja-o-uvjetima-ulaska-u-republiku-hrvatsku/657

    GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

    Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

    Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja 2019. godine, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019.

    Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje!

    INFORMACIJE MUP-a O ČEKANJIMA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA:

    Trajektni promet

    Danas će trajekt na liniji Zadar – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Molat – Ist isplovit iz luke Molat za Zadar u 17:30 sati umjesto u 17:00 sati.

    Zbog aktualne situacije s epidemijom koronavirusa, Jadrolinija odgađa početak plovidbe na komercijalnim brzobrodskim linijama:

   • Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol - Split do 17.7.2020.
    • Split – Hvar do 10. 7. 2020. 

    Jadrolinija plovi prema novom redu plovidbe kojeg možete pronaći na linku https://www.jadrolinija.hr/red-plovidbe/lokalne-linije-2020-.

    Početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar – Ancona odgađa se za subotu, 20. srpnja 2020. godine.

    

    Jadrolinija nastavlja s plovidbom izvanredne međunarodne teretne linije Zadar-Ancona po istom redu plovidbe. Linija je namijenjena isključivo teretnim vozilima.

    Korisni telefonski brojevi

    pomoć na cesti 1987

    • iz inozemstva (1) +385 1 1987
    • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

    stanje na cestama 072 777 777

    • iz inozemstva +385 1 464 0800

    info za članove 0800 9987

    Prognoza prometa za sutra

    Prometna prognoza za 07. srpnja 2020. godine

    Pojačan promet očekujemo tijekom dana na pojedinim graničnim prijelazima i na važnijim dionicama cesta.

    Zbog povremeno veće gustoće prometa vozit će se usporeno i u koloni, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje.

    Zbog jake i olujne bure, a u prvom dijelu dana podno Velebita I s orkanskim udarima, očekujemo ograničenja u cestovnom I pomorskom prometu.

    Na Istarskom ipsilonu zatvoren je u čvoru Cerovlje izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke. Sutra, 7.07.2020. godine (utorak) u čvoru Rogovići biti će zatvoren izlaz iz smjera Rijeke. 

    

    Dana 07./08. srpnja. 2020 od 00,00 do 03.00 zbog izvanrednog prijevoza bit će prekinut promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica I Oštvorica u oba smjera jedanput u trajanju do 15 minuta.

    

    Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća čekanja u putničkom prometu.

    Hrvatski autoklub želi vam sretan put i sigurnu vožnju!

    SAVJETI

    Informacije o stanju u prometu mogu se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija nakon vijesti, pronaći na našim Internet stranicama (www.hak.hr), i na našoj aplikaciji za pametne telefona, za Android, iOS i Windows operativne sustave (http://www.hak.hr/smartphone/hak). Također, ukoliko krećete na putovanje pogledajte nekoliko savjeta naših mehaničara na ovoj stranici - http://www.hak.hr/vijest/431/krecete-li-na-putovanje.

    Pozivom na besplatni broj 1987, svaki vozač koji ima poteškoće sa svojim vozilom može dobiti pomoć mehaničara ili vučnih službi Hrvatskog autokluba koje danonoćno dežuraju u svim dijelovima zemlje.

  Facebook