Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 20.02.2019. 02:21

Stanje i prohodnost cesta

Zbog prometne nesreće za sav je promet zatvorena državna cesta DC225 u mjestu Brdovec. 

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA:

 • na dijelu A1, između čvorova Otočac i Gornja Ploča, Posedarje i Zadar 2 te čvora Benkovac i vijadukta Mokrice zbog magle se vozi uz ograničenje brzine na 80 km/h, 
  • na autocesti A3 kraj graničnog prijelaza BAJAKOVO, kolona teretnih vozila duga oko 500 m.

  Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

  NAJAVA RADOVA ZA VEČERAS:

  • večeras od 21:00 sat do 05:00 sati ujutro zbog radova na autocesti A7 na čvoru DIRAČJE u smjeru GP Rupa vozi se suženim kolnikom uz ograničenje brzine 40 km/h.
  • večeras (19./20. veljače) od 22:00 do 06:00 ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, a tunel je otvoren za sav promet.

  Do 22.02.2019. zbog radova na autocesti A7 između čvorova Križišće i Hreljin u smjeru Rijeke zatvoren je vozni trak. Zbog očekivane gužve u jutranjim satima vozačima savjetujemo da koriste obilazne ceste.

  Do 28. veljače državna cesta DC1 Sinj-Dugopolje zatvorena za sav promet zbog razminiranja u dnevnom terminu od 08:00 do 16:00 na predjelu Kukuzovac. Vozila će se propuštati prije svakog punog sata po 15 min.

  Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

 • DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz privremenu prometnu signalizaciju),
  • DC47 Jasenovac-Hrvatska Dubica kod skretanja za Višnjicu (zbog oštećenja kolnika),
  • DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac,
  • DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko,
  • DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda),
  • DC75 u Funtani i u Novigradu,
  • DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja,
  • LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

  Do 31. prosinca za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona zatvorena je državna cesta DC34 Slatina-Donji Miholjac-Valpovo-Josipovac. Obilazak: Donji Miholjac (DC53)-Velimirovac (DC515)-Našice-DC2 prema Osijeku i obrnuto.

  Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • Istarskom ipsilonu (B8) između čvorova Cerovlje i Lupoglav,
  • DC8 Jadranskoj magistrali u Slanom (kod Dubrovnika),
  • DC205 u mjestu Sveti Križ kod Tuhelja vozi (ograničenje brzine 30 km/h),
  • DC31 u mjestu Kravarsko (zbog odrona),
  • DC33 kroz grad Drniš,
  • ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Orle (ograničenje brzine 30 km/h).

  ZAGREB

  Do 18.05. radnim danom od ponedjeljka do petka od 09:00 do 16:00 sati zbog izgradnje žičare bit će zatvorena Sljemenska cesta na dijelu od Ulice Bliznec (Pilana Bliznec) do objekta Stara Lugarnica (smjer iz grada Zagreba prema vrhu Sljeme). Obilazak: Sljemenska cesta – Bliznec – Markuševečka – Vida Ročića – Miroševečka – Sunekova – Dankovečka – Ulica Dubrava – Zagrebačka – Bistrička – Kašinska – Vugrovečka – Zlatarska - Glavna – Otta Habeka – Kralji – I. Mažuranića – Sv. Matej – Gornja Stubica – Donja Stubica – Stubičke Toplice – Pila – Sljeme – Sljemenska cesta. Javni gradski prijevoz putnika odvijat će se prema važećem voznom redu.

  U Zagrebu, zbog rekonstrukcije Remetinečkog rotora, prometuje se prema privremenoj regulaciji. Vozila teža od 5t ukupne nosivosti i visine veće od 3,5m presumjeravaju se na Buzin. Tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati pozivamo na strpljenje i dodatni oprez zbog veće prometne gužve. https://www.hak.hr/vijest/852/privremena-prometna-signalizacija-zatvaranje-rotora-12-2018.

  Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta: ŽC5169 Donji Lapac-Bjelopolje, županijske i lokalne ceste na području Korenice.

  Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Više na: https://www.hak.hr/vijest/842/obvezna-zimska-oprema-2018.

  Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

  Granični prijelazi

  Na GP Gunja-Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

  Kolona teretnih vozila, koji se nalaze na zaustavnom traku, na autocesti A3 kraj graničnog prijelaza BREGANA duga je oko 1 km.

  Posebne regulacije prometa na pojedinim graničnim prijelazima:

 • za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);
  • za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica;
  • na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;
  • na graničnom prijelazu Harmica (SLO) zabrana je prolaska vozilima ukupne težine veće od 7,5 t.

  INFORMACIJE MUP-a O ČEKANJIMA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA:

  Trajektni promet

  U pomorskom prometu nema poteškoća.

  Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka-Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

  Korisni telefonski brojevi

  pomoć na cesti 1987

  • iz inozemstva (1) +385 1 1987
  • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

  stanje na cestama 072 777 777

  • iz inozemstva +385 1 464 0800

  info za članove 0800 9987

  Prognoza prometa za sutra

  Prometna prognoza za 20. veljače 2019. god.

  U unutrašnjosti i duž obale magla će mjestimice smanjivati vidljivost. Zbog niskih temperatura tijekom jutra moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

  Ujutro i poslijepodne pojačan se promet očekuje na gradskim cestama i pojedinim obilaznicama, uz moguće gužve i kraće zastoje u zonama radova.

  U noći 19./20. veljače 2019.god. od 22:00 do 06:00 sati ujutro kroz tunel Učku vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.

  Na graničnim prijelazima Bregana, Macelj, Pasjak, Rupa i Dubrava Križovljanska moguća su čekanja u prometu teretnih vozila.

  U trajektnom i katamaranskom prometu ne očekujemo poteškoće.

  Hrvatski autoklub želi vam sretan put i sigurnu vožnju!

  Facebook