Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 21.01.2020. 04:31

Stanje i prohodnost cesta

Vozilo u suprotnom smjeru na autocesti A3 između čvora JANKOMIR i čvora BOBOVICA. Molimo vozače za dodatan oprez.

Za sve skupine vozila otvoreni su:

 • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče;
  • državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split;
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • Paški most;
  • Krčki most.

  Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu unutrašnjosti. Moguća je poledica. Ponegdje ima i magle. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim udarima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

  Zbog vjetra:

  • samo za osobna vozila otvorene su:
 • dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
  • Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8).
  • zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila):
  • na Jadranskoj magistrali Senj-Karlobag (DC8);
  • autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika;
  • lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC 58107), a dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja (I. i II. skupina vozila).

  Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati obaveznu zimsku opremu na županijskoj cesti ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

  Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče:

 • zbog uključivanja izvanrednog prijevoza u zoni čvora Zadar II kratkotrajno će se na 15 minuta zaustavljati sav promet u smjeru Zagreba: do 31.01.2020. god. od ponedjeljka do četvrtka od 14:30 do 15:30 sati, petkom i subotom od 15:30 do 16:30 sati, nedjeljom od 19:30 do 20:30 sati.
 • Zagrebačka obilaznica - čvor Jankomir (A3):

 • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje;
  • radovi na kraku 11 čvora IVANJA REKA u smjeru Lipovca (od Slavonske avenije prema čvoru Ivanja Reka) prometuje se jednim trakom (do 30.04.2020. godine).

  Podsjećamo vozače motornih vozila da na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla u razdoblju od 1. studenoga do 31. ožujka.

  Po magli na motornom i priključnom vozilu moraju biti upaljena kratka svjetla za osvjetljavanje ceste, ili svjetla za maglu, ili oba svjetla istodobno (članak 108. ZSPC).

  Granični prijelazi

  Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

  GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

  Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

  Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja 2019. godine, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019.

  Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje!

  

  INFORMACIJE MUP-a O ČEKANJIMA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA:

  Trajektni promet

  Trajekt na liniji Vis-Split u utorak 21.01.2020 isplovit će iz luke Vis u 16:00 umjesto u 15:30 sati.

  Od 14.01.2020. na liniji 602 Split - Vis plovi trajekt "LASTOVO" kojem je najveća visina garaže 3,80 m te se pozivaju vozači kamiona da obrate pozornost na visinu kamiona.

  Zbog građevinskih radova do 1. lipnja 2020. godine zatvoren je za sav pomorski promet trajektni dio luke Silba (Žalić). Trajekt na liniji 401 Zadar (Gaženica)-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj do završetka sanacije neće pristajati u luku Silba.

  Korisni telefonski brojevi

  pomoć na cesti 1987

  • iz inozemstva (1) +385 1 1987
  • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

  stanje na cestama 072 777 777

  • iz inozemstva +385 1 464 0800

  info za članove 0800 9987

  Prognoza prometa za sutra

  Prometna prognoza za 21. siječnja 2020. godine.

  Zbog olujne bure u prvom dijelu dana još uvijek su moguće zabrane prometa za pojedine skupine vozila duž Jadranske magistrale (DC8) te na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb.

  U jutarnjim satima u većem dijelu unutrašnjosti može biti magle, a zbog niskih temperartura moguća je i poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.

  Na graničnim prijelazima Maljevac, Županja, Slavonski Brod i Stara Gradiška povremeno je moguć pojačan promet osobnih, a na Bregani, Maclju i Bajakovu teretnih vozila.

  Zbog olujne bure moguće su poteškoće u trajektnom i katamaranskom prometu.

  Hrvatski autoklub želi vam sretan i ugodan put.

  

  

  SAVJETI

  Informacije o stanju u prometu mogu se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija nakon vijesti, pronaći na našim Internet stranicama (www.hak.hr), i na našoj aplikaciji za pametne telefona, za Android, iOS i Windows operativne sustave (http://www.hak.hr/smartphone/hak). Također, ukoliko krećete na putovanje pogledajte nekoliko savjeta naših mehaničara na ovoj stranici - http://www.hak.hr/vijest/431/krecete-li-na-putovanje.

  Pozivom na besplatni broj 1987, svaki vozač koji ima poteškoće sa svojim vozilom može dobiti pomoć mehaničara ili vučnih službi Hrvatskog autokluba koje danonoćno dežuraju u svim dijelovima zemlje.

  Facebook