Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 07.04.2020. 02:49

Stanje i prohodnost cesta

Na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag -Sveta Marija Magdalena zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), zbog jakog vjetra.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb prohodne su za sav promet.

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Povremeni zastoji su na cestama gdje su u tijeku radovi, te na lokacijama gdje policijski službenici kontroliraju ulaske u gradove po naputku Stožera civilne zaštite. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom. Za sav promet zatvoreni su izlazi iz smjera Zagreba prema moru na čvoru Oštrovica i prema Fužinama na čvoru Vrata te državna cesta između čvorova Lučice i Kikovica (DC3) u smjeru Rijeke zbog provođenja kontrole na čvoru Kikovica.

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima savjetujemo da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Stanja u prometu Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa, te da odgode svoja putovanja. Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).

Autocesta A2 Zagreb-Macelj:

 • do 17. travnja zbog radova u tunelu Vidovci u desnoj tunelskoj cijevi u smjeru Maclja za promet je u potpunosti zatvoren istočni kolnik autoceste (smjer Macelj) i promet se odvija dvosmjerno samo zapadnim kolničkim trakom (smjer Zagreb).

Zagrebačka obilaznica (A3):

 • zbog radova na mostu Sava na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Kosnica i Ivanja Reka vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste s po dva sužena prometna traka u oba smjera, uz ograničenje brzine od 40 km/h (do 27. travnja).
  • do 15.4.2020. god. zbog radova na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko);
  • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - u oba smjera vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru), obilazak je preko nadvožnjaka Rakitje.

  Autocesta A3 Bregana-Lipovac:

  • odmorišta NOVSKA sjever i NOVSKA jug otvorena su SAMO ZA VOZILA U TRANZITU. Policija vrši kontrolu i regulaciju prometa na istima.

  Autocesta A4 Goričan-Zagreb:

 • zbog radova između čvorova Ludbreg i Varaždin (24. i 34. km) vozi se dvosmjerno, jednom stranom autoceste (do 29.05.). Zatvoreno je odmorište Varaždin u smjeru Zagreba, a parkiralište za ADR otvoreno je na odmorištu Ljubešćica na 45. km u smjeru Zagreba.
 • Istarski ipsilon:

 • od 03.04.2020. godine, zbog izgradnje punog profila Istarskog ipsilona za sav promet zatvoren izlaz iz smjera Rijeke u čvoru Ivoli,
  • na dionici čvor Rogovići – čvor Vranja, zbog izgradnje punog profila Istarskog ipsilona, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

  IZVANREDNI PRIJEVOZ

  06.04.2020. sa polaskom u 20.00 sati Izvanredan prijevoz transformatora kretat će se na relaciji: Zagreb,Končar ,J.Mokrovića 12 - Golikova - Kovinska – Susedsko polje – Priobalna - Samoborska - Podsusedski most - Bestovje - Rakitska cesta -Zagrebačka ul. - Kerestinečka ul- Kerestinec - Svetonedeljska - D1- Rakov Potok - Draganić - Ilovac - Karlovac - Banija - Ulica Ivana Gundulića - Ulica Vlatka Mačeka - Ulica Ivana Meštrovića - Senjska - Riječka - Jarče Polje - Vukova Gorica - Bosanci - Zdihovo - Severin na Kupi - Stubica - Dobra - Skrad - Kupjak - čv.Oštrovica - AC A6 - čv.Kikovica - suprotan smjer D3 - Soboli - Buzdohanj - Svilno - Orehovica - Banska Vrata - Ulica Franje Račkog - Srednji most - Fiumara - suprotan smjer Ribarska - Ulica Ivana Zajca - Ulica Riva – Luka Rijeka. Transport je predviđen u dvije etape u terminu od 20.00 navečer do 06.00 ujutro.

  Prva etapa kretanja od Zagreba do mjesta stajanja prijevoznog sklopa na D3 u mjestu Rim nasuprot istoimenog restorana (restoran Rim) sa polaskom navečer u 20.00 sati dne. 06.04.2020.

  Druga etapa kretanja u drugoj uzastopnoj noći od Rima do Luke Rijeka.

  Granični prijelazi

  Na sljedećim graničnim prijelazima dopušten je tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija RH:

 • na granici između RH i Republike Slovenije određuju se granični prijelazi Bregana i Macelj;
  • na granici između RH i Mađarske određuju se granični prijelazi Goričan i Duboševica;
  • na granici između RH i Bosne i Hercegovine određuju se granični prijelazi Nova Sela, Stara Gradiška i Slavonski Šamac;
  • na granici između RH i Republike Srbije određuje se granični prijelaz Bajakovo.

  Putne informacije za osobe u tranzitu kroz RH:

 • prilikom prolaska dužni ste koristiti autoceste;
  • u slučaju da granicu prelazite na prijelazu koji nije na autocesti, dužni ste se uputiti prema autocesti najkraćim mogućim putem i nastaviti svoj put dalje autocestom;
  • tijekom tranzita nije dopušteno zaustavljanje osim na sljedećim odmorištima: BP Novska jug, BP Novska sjever, BP Kozjak jug, BP Prokljan sjever, BP Draganić sjever, BP Draganić jug, BP Bačva i BP Ravna Gora;
  • tijekom zaustavljanja dužni ste se pridržavati strogih mjera socijalnog distanciranja;
  • dužni ste postupati po uputama predstavnika Civilne zaštite ili policijskih službenika. 

  Na snazi je odluka Stožera civilne zaštite RH kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Hrvatskim državljanima omogućuje se povratak u RH, odnosno odlazak u zemlju u kojoj rade i borave uz primjenu mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (14-dnevna samoizolacija), omogućuje se povratak u matične države građanima EU, a osobe iz zemalja EU mogu ulaziti samo u iznimnim slučajevima. Izuzeci se odnose na zdravstvene djelatnike, istraživače, suradnike za skrb o starijima, prekogranične radnike, prijevoznike roba i drugo prometno osoblje u mjeri u kojoj je to potrebno (konvoji u susjedne zemlje), diplomate, policijske službenike, timove civilne zaštite, osoblje međunarodnih organizacija, vojno osoblje i putnike u tranzitu. Njihovu dinamiku kretanja će definirati HZJZ.

  Zbog koronavirusa Mađarska, Srbija i Crna Gora zatvorile su granične prijelaze. Ulazak je dopušten samo njihovim državljanima i vozačima teretnih vozila.

  Dogovorom Hrvatske i Slovenije zatvoreno je za pogranični promet 27 prijelaza. Pogranični promet podrazumijeva redoviti prelazak vanjske kopnene granice stanovnika pograničnog područja u svrhu njihova kretanja i boravka. Zatvoreni su prijelazi: Lucija, Slum, Vele Mune, Lipa, Prezid II, Zamost, Blaževci, Prilišće, Pravutina, Obrež, Vivodina, Kašt, Novo Selo Žumberačko, Kraj Donji, Gornji Čemehovec, Draše, Plavić, Luke Poljanske, Mali Tabor, Klenovec Humski, Gornja Voća, Preseka, Sveti Martin na Muri, Čabar, Cvetlin, Zlogonje, Banfi.

  

  Zbog radova na autocesti kod Goričana promet se preusmjerava preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan).

  GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

  Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

  Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja 2019. godine, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019.

  Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje!

  INFORMACIJE MUP-a O ČEKANJIMA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA:

  Trajektni promet

  U pomorskom prometu nema poteškoća.

  Prema Odluci Nacionalnog stožera o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, trajektnim linijama do daljnjega smiju putovati samo putnici sa odgovarajućim propusnicama, a donesena je i Odluka i o smanjenju broja putovanja na državnim trajektnim linijama te privremenom ukidanju pojedinih trajektnih linija.

  Zabranjuje se održavanje svih linija, osim sljedećih brodskih linija:

  Mali Lošinj-Unije-Srakane Vele-Susak, Ilovik-Mrtvaška, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar, Vrgada-Pakoštane-Biograd, Krapanj-Brodarica, Vodice-Prvić-Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik, Komiža-Biševo i Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik.

  Reduciran je broj putovanja na pojedinim lokalnim linijama zbog složene situacije s corona virusom, no slijedeće linije plovit će prema privremenom redu plovidbe (od 1. travnja do 30. travnja):

  RIJEČKO OKRUŽJE

  Linija 332 Valbiska – Merag

  Polasci iz Merga - *05:00; 06:30; 13:30; 18:00

  Polasci iz Valbiske - *05:45; 07:15; 14:15; 19:00

  * ne plovi nedjeljom i blagdanom

  Linija 334 Brestova – Porozina

  Nema polazaka.

  Linija 335 Prizna – Žigljen

  Polasci iz Prizne - 07:10; 11:10; 15:10; 18:10

  Polasci iz Žigljena - 07:30; 11:30; 15:30; 18:30

  338 Valbiska – Lopar

  Polazak iz Lopara - 06:00

  Polazak iz Valbiske - 18:20

  ZADARSKO OKRUŽJE

  Linija 401 Zadar ( Gaženica) – Ist – Olib – Silba – Premuda (plovi samo srijedom)

  Polazak iz Zadra (Gaženica) - 11:00

  Polazak iz Premude - 16:45

  Linija 431 Zadar – Preko

  Polasci iz Zadra - 06:30*; 10:30; 12:30; 16:00; 20:00

  Polasci iz Preka - 06:00; 08:30; 11:30; 14:30; 18:30*

  *pristaje u Ošljaku

  Linija 432 Biograd – Tkon

  Polasci iz Tkona - 07:25; 09:30; 13:20; 18:10

  Polasci iz Biograda - 08:00; 11:00; 14:30; 18:40

  Linija 434 Brbinj – Zadar

  Polasci iz Brbinja - 06:00; 16:00

  Polasci iz Zadra - 11:00; 18:00

  ŠIBENSKO OKRUŽJE

  Linija 505 Vodice – Šepurine – Prvić Luka – Zlarin – Šibenik

  Polazak iz Vodica - 06:20; 12:00

  Polasci iz Šibenika - 09:30; 15:30

  Linija 532 Šibenik – Zlarin – Obonjan – Kaprije – Žirje

  Polazak iz Šibenika - 13:30

  Polazak iz Žirja - 07:00

  SPLITSKO OKRUŽJE

  Linija 604 Split – Vela Luka – Ubli

  Polazak iz Ubli - 04:30

  Polazak iz Splita - 15:00

  Linija 606 Drvenik Veli – Drvenik Mali – Trogir

  Polazak iz Drvenika Velog - 07:00; 15:00*

  Polazak iz Trogira - 11:00; 16:30*

  * plovi samo četvrtkom

  Linija 631 Split – Supetar

  Polasci iz Splita - 06:15; 11:00; 14:15; 18:15

  Polasci iz Supetra - 07:45; 12:30; 15:30; 20:00

  Linija 632 Drvenik- Sućuraj

  Polasci iz Sućurja - 06:30; 13:00; 18:00

  Polasci iz Drvenika - 08:00; 13:45; 19:00

  Linija 634 Orebić – Dominče

  Polasci iz Dominča - 07:00; 11:10; 14:10; 17:40; 20:00

  Polasci iz Orebića - 07:20; 11:30; 14:30;18:00; 20:30

  Linija 635 Split - Stari Grad

  Polasci iz Splita - 08:30; 18:30

  Polasci iz Starog Grada - 05:30; 15:30

  Linija 636 Split – Rogač

  Polasci iz Rogača - 06:30; 12:30; 17:00

  Polasci iz Splita - 07:45; 14:30; 18:45

  Linija 638 Makarska – Sumartin

  Nema polazaka.

  DUBROVAČKO OKRUŽJE

  Linija 807 Dubrovnik – Lopud – Koločep – Suđurađ

  Polasci iz Suđurđa - 06:00; 11:55

  Polasci iz Dubrovnika - 10:00; 16:30

  Linija 831 Dubrovnik – Lopud – Suđurađ

  Polazak iz Suđurđa - 08:00

  Polazak iz Dubrovnika - 15:00

  Linija 832 Prapratno – Sobra

  Polasci iz Prapratnog - 07:00; 17:00

  Polasci iz Sobre - 06:00; 15:00

  Lokalne linije na kojima NEMA reduciranog broja putovanja i koje plove po uobičajenom redu plovidbe su:

  RIJEČKO OKRUŽJE

  Linija 310 Mali Lošinj – Srakane Vele – Unije – Susak – Mali Lošinj

  ZADARSKO OKRUŽJE

  Linija 433 Zadar ( Gaženica) – Rivanj – Sestrunj – Zverinac – Molat – Ist

  Linija 435 Zadar ( Gaženica) – Bršanj (Iž) – Rava – Mala Rava

  SPLITSKO OKRUŽJE

  Linija 602 Split – Vis

  Linija 633 – Ploče – Trpanj ( Pelješac)

  Od 09.03.2020. na liniji 604 Split - V. Luka - Ubli u liniji sa polaskom iz Splita u 10:30 sati plovi trajekt "LASTOVO" kojem je max visina garaže 3.80 m, stoga molimo obratite pažnju na visinu kamiona.

  Zbog građevinskih radova do 1. lipnja 2020. godine zatvoren je za sav pomorski promet trajektni dio luke Silba (Žalić). Trajekt na liniji 401 Zadar (Gaženica)-Ist-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj do završetka sanacije neće pristajati u luku Silba.

  Korisni telefonski brojevi

  pomoć na cesti 1987

  • iz inozemstva (1) +385 1 1987
  • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

  stanje na cestama 072 777 777

  • iz inozemstva +385 1 464 0800

  info za članove 0800 9987

  Prognoza prometa za sutra

  Prometna prognoza za 07.04.2020. godine

  Na većini cesta vozit će se uz povoljne vremenske uvijete. Zbog mjestimice jake bure na cestama podno Velebita moguća su ograničenja za pojedine skupine vozila.

  Na lokacijama gdje policijski službenici kontroliraju ulaske u gradove po naputku Stožera civilne zaštite, mogući su zastoji.

  Očekuje se pojačan promet teretnih vozila na graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH te Srbijom uz vjerojatna duža čekanja na ulasku i izlasku.

  Zbog bure moguće su poteškoće u pomorskom prometu.

  Hrvatski autoklub želi vam sretan put i sigurnu vožnju!

  SAVJETI

  Informacije o stanju u prometu mogu se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija nakon vijesti, pronaći na našim Internet stranicama (www.hak.hr), i na našoj aplikaciji za pametne telefona, za Android, iOS i Windows operativne sustave (http://www.hak.hr/smartphone/hak). Također, ukoliko krećete na putovanje pogledajte nekoliko savjeta naših mehaničara na ovoj stranici - http://www.hak.hr/vijest/431/krecete-li-na-putovanje.

  Pozivom na besplatni broj 1987, svaki vozač koji ima poteškoće sa svojim vozilom može dobiti pomoć mehaničara ili vučnih službi Hrvatskog autokluba koje danonoćno dežuraju u svim dijelovima zemlje.

  Facebook