Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 06.02.2016. 17:09

Stanje i prohodnost cesta

Zbog prometne nezgode na 87. km autoceste A1, kod čvora Ogulin,vozi se suženim kolnikom u oba smjera.Na važnijim cestovnim pravcima promet je srednje gust. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su povremeni zastoji.

Mogući su odroni na cestama u gorju te duž Jadranske ( DC8) i Ličke (DC1) magistrale.


Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog radova u tunelu Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno.


  Vozi se uz privremenu regulaciju prometa na cestama:
  -DC1 Sinj-čvor Klis Grlo na predjelu Križice, kod Hrvaca i od 7 do 16 sati (osim vikendima) na dionici Vrlika-Sinj kod mjesta Kukuzovac;

  • DC8 Jadranskoj magistrali u Podstrani
  • DC28 Novi Glog-Kenđelovac
  • DC116 na otoku Hvaru između Hvara i Starog Grada.

   Zbog karnevalske manifestacije, 8.2. od 12 do 15 sati, povremeno će se prekidati promet na državnim cestama u Kninu DC1 i DC33 - dio Tomislavove ulice, Trg Oluje, ulica dr. Franje Tuđmana i Zvonimirova ulica. Tranzitni promet preusmjerit će se ŽC6058 preko Biskupije. 

   

   Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

   
   Do 15. veljače zatvorena je brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz grad Vrbovec.


    Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost i sunčana razdoblja, moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

    Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2015. god. do 15. travnja 2016. god. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača). Više informacija: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zimska-oprema

    Granični prijelazi

    Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo. Kolona je oko 1 km.

    Na graničnom prijelazu Slavonski Brod pojačan je promet osobnih vozila u oba smjera, ulazak na Metkoviću, izlazak na Bajakovu i Staroj Gradiški.


     Do 24. veljače do 16,00 sati zatvoren je GP Požane (zbog radova na državnoj cesti DC201 GP Požane-GP Sočerga). Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel/Dragonja.


      Do 30. travnja 2016. god., zbog radova, vozi se usporeno graničnim prijelazom Vinjani Donji.


       Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

       Trajektni promet

       Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.
       Do 18. travnja zbog radova na trajektnom pristaništu u Loparu, ne plovi trajekt na liniji Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab).

       Korisni telefonski brojevi

       pomoć na cesti 1987

       • iz inozemstva (1) +385 1 1987
       • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

       stanje na cestama 072 777 777

       • iz inozemstva +385 1 464 0800

       info za članove 0800 9987

       Prognoza prometa za sutra

       PROGNOZA PROMETA ZA 7. VELJAČE 2016.

       Ujutro u unutrašnjosti ponegdje je moguća kratkotrajna magla. Na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru kolnici će mjestimice biti mokri i skliski.

       U većem dijelu unutrašnjosti te u gorskim predjelima moguća je poledica u noćnim i jutarnjim satima, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

       Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa, zbog suženja kolnika i manje protočnosti vozila, mogući su zastoji, pa vozače molimo za strpljenje.

       Zbog jakog a povremeno i olujnog juga moguća su ograničenja za određene kategorije vozila na Jadranskoj magistrali te poremećaji u plovidbenom redu trajekata i katamarana.(DC8).

       Pojačan promet teretnih vozila očekujemo na graničnim prijelazima: Bajakovo, Macelj i Bregana. Povremeno pojačan promet osobnih vozila očekujemo na graničnim prijelazima: Stara Gradiška, Slavonski Brod i Metković.

       U prekidu je trajektna linija Valbiska-Lopar, zbog radova.

Facebook