Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 26.04.2019. 15:51

Stanje i prohodnost cesta

Pojačan je promet na većini graničnih prijelaza s BiH na ulasku, sa Slovenijom na izlasku.Zbog prometne nesreće, državnom cestom Slatina-Našice (DC2) u mjestu Čačinci, vozi se jednim trakom, naizmjence.

Prometna nesreća na autocesti A1 između čvora PERUŠIĆ i čvora OTOČAC (na 148.+800 km) u smjeru Zagreba. Molimo korisnike za strpljenje.Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog skliskog kolnika u tunelu Trsat u smjeru GP Rupa promet se odvija usporeno se uz ograničenje brzine 50 km/h. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzineNa snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.

Granični prijelazi

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona teretnih vozila na izlasku iz zemlje duga je oko 1 km.

GP Dvor otvoren je za promet putnika i osobnih vozila.

Zatvoreni su granični prijelazi:

 • GP Goričan (do 30. lipnja). Promet se preusmjerava na GP Goričan II,
  • GP Vitaljina.

  Na GP Gunja-Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

  INFORMACIJE MUP-a O ČEKANJIMA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA:

  Trajektni promet

  Zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uvjeta, danas 26.04.2019. brzobrodska linija 9141 Pula–Mali Lošinj-Zadar neće ploviti.

  Trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luci Kaprije.

  Trajekti i ostali katamarani plove redovito.

  Na trajektnoj liniji Split-Vela Luka-Ubli (604) plovi trajekt Lastovo kojemu je maksimalna visina garaže 3.80 m, upozoravamo vozače teretnih vozila da obrate pažnju na visinu kamiona.

  Korisni telefonski brojevi

  pomoć na cesti 1987

  • iz inozemstva (1) +385 1 1987
  • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

  stanje na cestama 072 777 777

  • iz inozemstva +385 1 464 0800

  info za članove 0800 9987

  Prognoza prometa za sutra

  Prometna prognoza za 27.04.2019. god.

  Vozit će se po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni.

  Na pojedinim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi kolnika, pa su zbog privremene regulacije prometa moguće poteškoće u vožnji. Korisnike molimo za strpljenje.

  Tijekom cijelog dana očekuje se pojačan promet na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom uz moguća duža čekanja, kako za osobna, tako i za teretna vozila.

  U pomorskom prometu ne očekuju se poteškoće.

  Sretan put i sigurnu vožnju želi Vam HAK!

  Facebook