Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 27.08.2016. 20:46

Stanje i prohodnost cesta

Na autocesti A1 kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.

Promet je srednje gust do povremeno pojačan na cestama u smjeru unutrašnjosti, na većini graničnih prijelaza sa Republikom Slovenijom, kao i u priobalju, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8). Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zabilježene su sljedeće kolone vozila:

 • kod čvora Rupa na spoju sa Jadranskom magistralom (DC8) prema Pasjaku duga je oko 500 m;
  • na graničnom prijelazu Pasjak kolona vozila u smjeru Slovenije duga je oko 8 km.

  Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t bit će u nedjelju, 28. kolovoza, od 12,00 do 23,00 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

  Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova):

  • most Hambarište na DC42 Vrbovsko-Ogulin. Obilazak za vozila do 15t je lokalnom cestom LC58036 Vrbovsko-Kučaj-Okruglica, a za vozila preko 15t autocestama A1 i A6 (čvor Vrbovsko-čvor Bosiljevo 2- čvor Ogulin);
  • DC24 Zabok-Zlatar Bistrica od Luga Zabočkog do Bedekovčine (od kraja parkirališta Opće bolnice Zabok do spoja s brzom cestom u Bedekovčini);
  • ŽC5209 Ponte Porton-Vižinada. Obilazak:Vižinada-Tićan-Karojba-Motovun-D44 Ponte Porton.

  Od 8 do 18 sati (osim nedjeljama) zbog razminiranja, zatvara se državna cesta DC38 Pakrac-Brestovac između naselja Kusonje i raskrižja za Brusnik. Vozila se propuštaju zadnjih 15 minuta svakoga sata (do 22. rujna 2016.).

  U Zagrebu, do 31. kolovoza do 04,00 sata zbog radova zatvorena je Avenija Dubrovnik (južni kolnik) od Avenije V. Holjevca do Sarajevske ceste. Dio raskrižja SR Njemačka/Avenija Dubrovnik (privozi jug-sjever i jug-zapad) u funkciji je do 27. kolovoza do 08,00 sati, a od tada do završetka radova također je zatvoreno za sav promet. Obilazak: Avenija Dubrovnik (zapad)-Av. V. Holjevca-Damira Tomljenovića Gavrana-Sajmišna cesta-Sarajevska cesta i Avenija Dubrovnik (zapad) Avenija V. Holjevca-Islandska-Ukrajinska-Sarajevska.

  Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

  • DC3 između čvora Popovec i Soblinca u zoni radova kod BP Galić benz vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore (u vrijeme pojačanog prometa mogući su duži zastoji);
  • Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);
  • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
  • DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice;
  • državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.

  Na autocesti A4 Goričan-Zagreb:

 • od 29. kolovoza do 7. rujna 2016. godine bit će zatvoren izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara i Vrbovca te izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Goričana u smjeru Svete Helene. Obilasci: iz smjera Goričana u smjeru Bjelovara i Vrbovca je čvor Komin-DC3-ŽC3288-ŽC3017-DC10, a iz smjera Goričana u smjeru Svete Helene je čvor Komin-DC3-ŽC3017-DC10.

 • Granični prijelazi

  Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima:

  • na ulasku: Bajakovo (oko 2 sata), Tovarnik (oko 1 sat), Karasovići, Slavonski Brod;
  • na izlasku: Macelj, Pasjak (kolona oko 8 km), Kaštel, Plovanija;
  • u oba smjera: Rupa i Bregana.

  Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko 5 kolničkih traka, a ne preko 10 redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima.


   Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

   Trajektni promet

   Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

   Korisni telefonski brojevi

   pomoć na cesti 1987

   • iz inozemstva (1) +385 1 1987
   • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

   stanje na cestama 072 777 777

   • iz inozemstva +385 1 464 0800

   info za članove 0800 9987

   Prognoza prometa za sutra

   Prometna prognoza za 28. kolovoz 2016. godine:

   U jutarnjim satima magla će usporavati vožnju ponegdje na cestama u unutrašnjost, osobito u područjima uz rijeke i po kotlinama.
   Očekuje se pojačan promet na svim važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora, ali i unutrašnjosti. U popodnevnim i večernjim satima moguća su čekanja kod naplatnih postaja Lučko i Demerje na autocesti A1 u smjeru Zagreba te kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Maclja.

   Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t bit će u nedjelju od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

   Na većini graničnih prijelaza očekujemo izrazito gust promet, a izraženije kolone bit će na prijelazima sa Slovenijom (Kaštel, Plovanija, Rupa, Pasjak i Macelj), Bosnom i Hercegovinom (Metković, Klek, Zaton Doli, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo), Srbijom (Bajakovo i Tovarnik) i s Crnom Gorom (Karasovići).

   Trajekti i katamarani plovit će prema redu plovidbe.
   

   SAVJETI
   Prije putovanja valja prekontrolirati tlak u pneumaticima, stanje akumulatora, razinu ulja i drugih tekućina i nemojte zaboraviti da pojas spašava život, kako vaš tako i vaših suvozača, a osobito djece.
   Informacije o stanju u prometu na cestama može se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija nakon vijesti, pronaći na našim internetskim stranicama (www.hak.hr), Facebook stranici i na aplikaciji za pametne telefona, za Android, iOS i Windows operativne sustave.
   Mehaničari i vučne službe Hrvatskog autokluba, danonoćno dežuraju i pomoći će svim vozačima koji imaju probleme s vozilom, pozivom na besplatni telefon 1987.

   Sretan put i ugodan odmor želi vam Informativni centar Hrvatskog autokluba.

  Facebook