Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 09.10.2015. 04:51

Stanje i prohodnost cesta

Zbog jakog vjetra na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).


  Zbog povremeno jakih bočnih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.


   Dionica autoceste A4 Zagreb-Goričan, između čvorova Varaždin i Ludbreg, zatvorena je za sav promet u smjeru Goričana (obilazak je državnim cestama između Varaždina i Ludbrega:čvor Varaždin- DC528 -DC2-DC530-čvor Ludbreg). U smjeru Zagreba promet teče bez posebnih ograničenja.


    Zbog radova na autocesti A1 kroz tunel Dubrave vozi se dvosmjerno jednom tunelskom cijevi.

    Zbog radova je do 15. listopada 2015.god. zatvorena državna cesta DC1 od Ličkog Petrovog Sela do Prijeboja za teretna vozila iznad 7,5 tona, a od 7 do 19 sati cesta je zatvorena za sav promet. Obilazak za osobna vozila i teretna vozila do 7,5 tona je: Ličko Petrovo Selo - Grabovac - Prijeboj, kroz NP Plitvička jezera. Za teretna vozila iznad 7,5 tona obilazak je: Ličko Petrovo Selo - Grabovac - Karlovac - Duga Resa - Žuta Lokva - Otočac - Borje i obrnuto.

    U dane: 8.,9.,10. i 11. listopada povodom održavanja turističko-kulturne manifestacije Kestenijada 2015., promet će teći usporeno kroz grad Kostajnicu i u smjeru graničnog prijelaza.


     Mokrih ili vlažnih te skliskih kolnika ima u većem dijelu zemlje. Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.


      Do 11. listopada u 18 sati zbog radova uz DC8 u Splitu - ulica Zbora narodne garde kod skretanja za Dragovode i Mejaše, vozit će se uz privremenu regulaciju prometa.


       Za sav promet zatvorena je županijska cesta Kučiće-Radmanove Mlinice (ŽC6166) zbog odrona, a obilazak je lokalnom cestom Omiš-Svinišće-Kučiće (LC67123).


        Do 20. listopada od 8 do 16 sati na državnoj cesti DC1 vozi se jednim trakom između Knina i Sinja u mjestu Kijevo.

        Zbog radova je zatvorena DC33, Tomislavova ulica u Kninu. Promet teče obilazno: ŽC6080 Vrpolje (kod Knina)-Kovačić-Knin i obrnuto (do 31.10.).

        Zbog sanacije oštećenog mosta na potoku Hotnja za sav je promet zatvorena državna cesta DC36 Pokupsko-Sisak na dionici Orleković-Stari Farkašić. Obilazak: Stari Farkašić - Žažina- Velika Gorica - Kravarsko - Pokupsko - Stari Farkašić.

        Državna cesta DC10 čvor Sveta Helena-Vrbovec-Gradec zatvorena je od čvora Dubrava do spoja s državnom cestom DC28 u Cugovcu (do 15. listopada u 19 sati). Obilazak je kroz Vrbovec.


         Granični prijelazi

         Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

         Trajektni promet

         Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

         U subotu, 10.10.2015., trajekt na liniji Rogač–Split isplovit će iz luke Rogač u 18,30 sati umjesto u 17,30 sati.

         Korisni telefonski brojevi

         pomoć na cesti 1987

         • iz inozemstva (1) +385 1 1987
         • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

         stanje na cestama 072 777 777

         • iz inozemstva +385 1 464 0800

         info za članove 0800 9987

         Prognoza prometa za sutra

         PROMETNA PROGNOZA ZA 09. LISTOPADA 2015.

         Vozit će se po mjestimice vlažnim i skliskim kolnicima u Dalmaciji. Ujutro je na cestama u unutrašnjosti ponegdje moguća magla. Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni zemlje i kamenja.

         Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) moraju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.


          Na cestama s radovima mogući su zastoji, zbog suženja kolnika ili obilaznog smjera, posebice u vrijeme pojačanog prometa.
          Na graničnim prijelazima u putničkom prometu ne očekujemo duža čekanja. Pojačan promet teretnih vozila očekuje se na graničnim prijelazima: Bregana i Bajakovo.

          U trajektnom i katamaranskom prometu ne očekujemo poremećaje u plovidbi.Facebook