Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 27.02.2017. 20:11

Stanje i prohodnost cesta

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, večeras od 19:00 do 06:00 ujutro, zbog radova u tunelu Hrasten bit će za sav promet zatvorena dionica između čvorova Delnice i Oštrovica u smjeru Rijeke. Obilazno će se voziti starom cestom kroz Gorski kotar (DC3 i DC501).

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Čavle i Kikovica, zbog teretnog vozila u kvaru na vijaduktu Svilno u smjeru Zagreba, vozi se otežano u koloni.

Kroz tunel Učku, večeras od 22:00 do 06:00 ujutro zbog radova će se vozit uz privremenu regulaciju, no tunel je otvoren za sav promet.

Sutra, 28. veljače od 12 do 15 sati, zbog karnevalske manifestacije, državne ceste DC1 i DC33 kroz grad Knin (dio Tomislavove ulice, Trg Oluje, ulica dr. Franje Tuđmana i Zvonimirova ulica) bit će privremeno zatvorene za promet. Promet će se odvijati obilazno gradskim ulicama, a tranzitni promet županijskom cestom ŽC6058 preko Biskupije.

Od 01.03.2017. počinju radovi na redovitom održavanju tunela Hrastovec na autocesti A4 Goričan-Zagreb. Promet će teći dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi. Planirano trajanje radova je do 11.03., kada počinju radovi u drugoj tunelskoj cijevi.

U srijedu, 1.3., od 8 do 18 sati zbog ispitivanja na mostu Hambarište na DC42 povremeno će se prekidati promet na 15 minuta.

Zbog radova se vozi uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom na:

 • autocesti A1, između čvorova Novigrad i Karlovac od 42. do 40. km u smjeru Zagreba i na vijaduktu Božići u smjeru Splita, na vijaduktu Rašćane u smjeru Dubrovnika,
  • autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Orehovica i Čavle vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Rijeke), u dužini od oko 2 km, zbog radova na vijaduktu Svilno, (do 1.lipnja);
  • autocesti A3 Bregana-Lipovac, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera;
  • autocesti A4 Goričan-Zagreb, u zoni čvora Kraljevečki Novaki, u smjeru Varaždina i Zagreba;
  • autocesti A7 na naplatnoj postaji Rupa, u smjeru Zagreba,
  • Istarskom ipsilonu, dionici čvor Lupoglav-tunel Učka;
  • raskrižju državne ceste DC427 i čvora Rujevica, na riječkoj obilaznici, na izlaznom kraku čvora Rujevica u smjeru GP Rupa.

  Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste:

  • DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta),
  • DC8 Jadranska magistrala kroz Posedarje,
  • DC6 Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor),
  • DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci,
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko,
  • DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju.

  Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama) dok ostala vozila moraju imati obveznu zimsku opremu na cesti DC42 u mjestu Poljanak.

  Zbog odrona na županijskoj cesti ŽC6266 u mjestu Zvekovica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom.

  Zbog obrušavanja potpornog zida na cesti ŽC 5185 Mali Lug - Zamost u mjestu Smrekari cesta je zatvorena za sav promet.

  Do 1. svibnja na snazi je nova regulacija prometa na županijskoj cesti ŽC6253 Solin-Klis u Solinu, (samo u smjeru Splita), na dionici Bilankuša-Solin Širina. Obilazak za smjer Klis-Solin-Split: skretanje preko raskrižja Bilankuša na LC67065 Ulica don Frane Bulića-Kaštelanska cesta-ŽC6137 Salonitanska ulica-raskrižje Solin Širina-Solin-Split, a smjer Split-Solin-Klis ostaje nepromijenjen.

  Zbog radova u ulici Bana Jelačića u Kaštel Starom, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

  Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

 • DC1 u naselju Tušilović;
  • DC24 Bračak-Bedekovčina; DC24 od Zlatar Bistrice prema Konjščini vozi se usporeno (ograničenje brzine 30 km/h zbog oštećenog kolnika)
  • DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
  • DC29 u mjestu Mače;
  • DC8 Jadranskoj magistrali: u mjestu Poličnik, između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani i mjestu Krilo Jesenice, na dionici Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno,
  • DC27 Zaton Obrovački-Karin na mostu Bijela,
  • D66 Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana, vozit će se uz privremenu regulaciju prometa (do 12.05.2017. godine do 16,00 sati),
  • DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela;
  • DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću;
  • DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu;
  • DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

  Zbog odrona u mjestu Kostelo zatvorena je državna cesta (DC206) Pregrada-Hum na Sutli (na 9.km). Obilazak za vozila do 10t je: Plamenščina-Klenovac, a za vozila iznad 10t je državnim cestama DC1 i DC207.

  Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana uz dobru vidljivost trebaju voziti sa upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena. Uz povoljne vremenske uvjete, na našim cestama sve je više sudionika u prometu na dva kotača, mopedista, motociklista i biciklista, pa ostale sudionike u prometu pozivamo na dodatan oprez.

  Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2016. do 15. travnja 2017. obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg koji se postavljaju na pogonske kotače.

  Granični prijelazi

  Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Pasjak.

  Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

  Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja te im savjetujemo da koriste susjedne granične prijelaze.

  Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

  Trajektni promet

  Trajekti plove redovito.

  Katamaran na liniji 9404a plovi bez pristajanja u luci Mala Rava (u povratnom putovanju), a na otok Iž pristat će u luci Bršanj. Katamaran na liniji 9404 Zadar -Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Božava - Brbinj plovi bez pristajanja u luci Božava.

  Trajekt na liniji Vis-Split, isplovit će danas, 27.02.2017. iz luke Vis u 16:30 umjesto u 15:30, a iz luke Split u 19:00 umjesto u 18:30.

  Korisni telefonski brojevi

  pomoć na cesti 1987

  • iz inozemstva (1) +385 1 1987
  • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

  stanje na cestama 072 777 777

  • iz inozemstva +385 1 464 0800

  info za članove 0800 9987

  Prognoza prometa za sutra

  Prognoza prometa za 27. veljače 2017.

  Mjestimice u unutrašnjosti u jutarnjim satima može biti magle. Zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je poledica, osobito na vlažnim dijelovima kolnika te na mostovima i nadvožnjacima.

  Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cestama, izbjegavaju nagla kočenja te poštuju propisana ograničenja i zabrane.

  Pojačan promet očekujemo na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su mogući na cestama gdje su u tijeku radovi te gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa.

  Dolaskom ljepšeg vremena povećavat će se i broj biciklista i motociklista u prometu pa pozivamo vozače na dodatni oprez.

  Na mnogim dionicama cesta u tijeku su dnevni radovi na izvanrednom održavanju i sanaciji oštećenja kolnika, pa na tim cestama vozači mogu očekivati manju protočnost prometa.

  Tijekom prijepodneva očekujemo pojačan promet teretnih vozila na graničnim prijelazima: Bajakovo, Bregana, Macelj i Pasjak.

  U trajektnom i katamaranskom prometu ne očekujemo poteškoće.

  SAVJETIKako bi se što lakše prometovalo po cestama u RH treba pratiti uvijek ažuriranu HAK-ovu stranicu o stanju u prometu.

  Informacije o stanju u prometu na cestama može se dobiti na broj telefona 072 777-777, čuti na drugom programu Hrvatskog radija nakon vijesti, pronaći na našim Internet stranicama (www.hak.hr), Facebook stranici i na našoj aplikaciji za pametne telefone, za Android, iOS i Windows operativne sustave (http://www.hak.hr/smartphone/hak). Također, ukoliko krećete na putovanje pogledajte nekoliko savjeta naših mehaničara na ovoj stranici - http://www.hak.hr/vijest/431/krecete-li-na-putovanje.

  Pozivom na besplatni broj 1987, svaki vozač koji ima poteškoće sa svojim vozilom može dobiti pomoć mehaničara ili vučnih službi Hrvatskog autokluba koje danonoćno dežuraju u svim dijelovima zemlje.

  Facebook