Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 25.05.2018. 10:53

Stanje i prohodnost cesta

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u dijelu središnje Hrvatske, Slavonije i Like. Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Ima je i na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok te na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Nova Gradiška.

Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na pojedinim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi izgradnje ili obnove kolnika te košnje pa korisnike molimo za strpljenje.

Zbog radova za sav je promet zatvorena državna cesta DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik. Obilazak je: državna cesta DC1 (Puškarićeva ulica) - Ventilatorska ulica – Gospodarska ulica - Ulica Svetog Benedikta (ŽC3067) - državna cesta DC1 (Gornjostupnička ulica), u oba smjera.

Od 25. svibnja u 19,00 sati do 29. svibnja u 19,00 sati 2018. godine bit će prekinut promet županijskom cestom Dugo Selo-Rugvica-Sava, zbog radova na željezničko-cestovnom prijelazu Rugvička.

25.svibnja od 11:30 do 15:00 sati državnom cestom DC39 u Zadvarju vozit će se uz privremenu regulaciju prometa, zbog snimanja filma.

Zbog radova se vozi jednom stranom, dvosmjerno, na autocestama:

 • A1 kroz tunel Brinje i od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići;
 • A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zabok i Zaprešić, na mostu Krapina (u smjeru Maclja suženim kolnikom);
 • A3 Bregana-Lipovac između čvora Babina Greda i odmorišta Rastovica;
 • A4 Goričan-Zagreb između čvorova Ivanja Reka i Kraljevečki Novaki te Breznički Hum i Komin, (zatvoren je ulazni krak čvora Kraljevečki Novaki iz smjera Sesveta u smjeru čvora Ivanja Reka);
 • A6 Rijeka-Zagreb između čvora Vrbovsko i tunela Čardak (od 23.+500 do 17.+200 km), između čvorova Ravna Gora i Delnice (od 38. +700 do 42. +200 km), te kroz tunel Sleme.

Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

 • DC2 kroz grad Varaždin preko nadvožnjaka Vilka Novaka;
 • raskrižje državnih cesta DC3 i DC8 Matulji-tunel Učka. Obilazak preko čvorova Jurdani i Diračje;
 • DC34 Slatina-Donji Miholjac (DC34) između mjesta Gezinci i Podravska Moslavina;
 • DC75 u Karigadoru i na dionici Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris;
 • DC206 Hum na Sutli-Kostel;
 • ŽC5007 od Motovuna (novo groblje) do skretanja za Zamask u dužini od 1,7 km (obilazak je preko Karojbe, Tićana i Ponte Portona);
 • ŽC5062 Selce-Jargovo-Bribir (urušavanje ceste); ŽC6014 Visočane-Poličnik; ŽC6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac; ŽC6166 Kučiće-Omiš, od Radmanovih Mlinica do Kučića (obilazak je kroz Svinišće); LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama (radovi, odroni, klizišta):

 • DC1 dionici Jastrebarsko - Karlovac, na mostu Slunj između Budačke Rijeke i Grabovca te na dionici Knin-Kijevo i Karakašica-Suhač;
  • DC2 u Vukovaru u Ulici Priljevo i u Ul. Stjepana Radića - Ul. bana Josipa Jelačića.
  • DC3 od Delnica do Rogoznog te između naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most).
  • Jadranskoj magistrali (DC8) u Murvici Gornjoj, Primoštenu, Solinu, između Splita i Omiša - u Podstrani, Podgori i mjestu Jesenice (predio Suhi Potok), u Makarskoj (na predjelu "Moča"), u mjestima Slano i Doli, na području Nuncijate;
  • DC6 Vojišnica (g.ž.KA)-Glina (D37)-Dvor (D47)-GP Dvor između Brezovog Polja i Donjeg Žirovca (zbog odrona);
  • DC7 između naselja Vrpolje i Velika Kopanica;
  • DC10 između čvorova Dubrava i Prilesje (do 25. svibnja u 20h zbog izgradnje BC),
  • DC31 u mjestu Kravarsko;
  • DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra);
  • DC60 od naselja Cista Provo do naselja Cista Velika;
  • DC207 između mjesta Hromec i Đurmanec,
  • DC522 Udbina-Gornja Ploča (A1) zbog oštećenog kolnika;
  • zbog ulegnuća kolnika na županijskoj cesti ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica-Orle vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 30 km/h.

  Zbog oštećenja kolnika državna cesta DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti.

  Izvanredni prijevoz – policijska pratnja

  • do 1. lipnja gotovo svaki dan obavljat će se pratnja vangabartinog tereta na putu od Sjeverne luke do Blata na Cetini. Izvanredni prijevoz tereta uz tehničku i policijsku pratnju odvijati će se od Sjeverne luke prometnicama ulica Solinska - Domovinskog rata - ZNG – Brza cesta (Solin – Klis) – čvor Dugopolje – čvor Blato na Cetini. Obzirom da se radi o izvanrednim prijevozima koji u ukupnoj dužini iznose više stotina metara, pozivamo sve vozače i ostale sudionike u prometu da poštuju naredbe policijskih službenika na cijeloj dionici,a posebno u dijelu tunela (prilaz, prolazak i izlaz iz tunela) gdje je potreban poseban oprez jer će policijski službenici onemogućiti pretjecanje tereta.
  • dana 27. svibnja 2018.god. u 22,00 sata kreće izvanredni prijevoz tereta velikih dimenzija na relaciji: GP Bregana-čvor Bobovica-A3-A1-čvor Ogulin-DC42-DC23-čvor Žuta Lokva-A1-čvor Sveti Rok-DC50-DC27-DC8-DC106-čvor Posedarje-A1-čvor Benkovac-DC27-DC503-Šetalište kneza Branimira-Marina Kornati, Biograd na Moru. Dolazak se očekuje dana 28. svibnja 2018. god. u 23,59 sata.

  Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila pozivamo da im prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja ne oduzimaju prednost prolaska. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Vozači mopeda i motocikala tijekom cijele godine moraju voziti s upaljenim svjetlima.

  Granični prijelazi

  Zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat mogući su povremeni zastoji, osobito tijekom ljetne sezone, jer je predviđeno da će radovi trajati do kraja godine.

  Zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković/Doljani zabranjuje se promet turističkim autobusima od 10. svibnja do 30. listopada 2018.

  (Iz smjera Dubrovnika i Splita za BiH autobusi će se preusmjeriti u Opuzenu/Pločama na granični prijelaz Nova Sela (čvor Čeveljuša). Autobusi čiji turistički programi uključuju realizaciju na području Turističke zajednice grada Metkovića, moći će uz propusnice prolaziti kroz Metković, a preusmjerit će se na granični prijelaz Prud).

  Do 1. srpnja 2018. godine za sav promet zatvoren je granični pijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići.

  Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

  Trajektni promet

  Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

  Zbog radova u luci Ošljak, prijevoz putnika iz luke Preko u luku Ošljak i obratno, prema redu plovidbe trajektne linije 431 Preko – Ošljak – Zadar/Gaženica, obavljat će se brodicom (gliserom), počevši od 16. travnja 2018. godine pa do kraja radova.

  Od 22.05.2018. godine Jadrolinija u suradnji s Barskom plovidbom povezuje i obalu Crne Gore s Italijom. Međunarodnu trajektnu liniju Bar – Bari održavat će brod Dubrovnik kapaciteta 300 vozila i 1300 putnika. Brod Dubrovnik raspolaže sa 148 kabina za noćenje i 384 avio sjedala, a putnicima je na raspolaganju novouređeni prostor za djecu kao i vrhunska gastronomska ponuda.

  Korisni telefonski brojevi

  pomoć na cesti 1987

  • iz inozemstva (1) +385 1 1987
  • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

  stanje na cestama 072 777 777

  • iz inozemstva +385 1 464 0800

  info za članove 0800 9987

  Prognoza prometa za sutra

  Prometna prognoza za 25.05.2018. god.:

  Ujutro je moguća mjestimična magla, po kotlinama i uz rijeke. Tijekom dana u većem dijelu unutrašnjosti mogući su kratkotrajni lokalni pljuskovi, ponegdje grmljavinski.

  Na pojedinim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi kolnika, pa se zbog privremene regulacije prometa povremeno vozi u koloni ili uz zastoje. Vozače pozivamo na strpljenje i dodatni oprez.

  Večeras od 20:00 sati do 05:00 sati ujutro za sav promet bit će zatvorena dionica autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Trakošćan i Krapina u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

  Pojačan promet osobnih vozila očekujemo na graničnim prijelazima Stara Gradiška, Slavonski Brod i Županja, a teretnih na prijelazima Pasjak, Bregana i Bajakovo.

  Zbog radova na graničnim prijelazima Kaštel i Gornji Brgat mogući su povremeni zastoji.

  Zbog izbjegavanja prometnih gužvi na graničnom prijelazu Metković zabranjuje se promet turističkim autobusima.

  U trajektnom i katamaranskom prometu ne očekujemo poteškoće.

  Hrvatski autoklub želi vam sretan put i sigurnu vožnju!

  Facebook