Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 21.09.2019. 10:45

Stanje i prohodnost cesta

Zbog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (I. skupinu vozila), a dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom na dionici između Novog Vinodolskog i Senja (I. i II. skupinu vozila).

Zbog jakog vjetra uz ograničenje brzine vozi se na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. 

Na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi. Zbog privremene regulacije prometa i suženog kolnika povremeno se vozi usporeno, u koloni, pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje.

U Zagrebu, danas, 21.rujna, od 08:00 sati do nedjelje, 22. rujna do 22:00 sata zbog automobilističkog natjecanja u organizaciji autokluba INA Delta bit će zatvorene sljedeće ulice:

 • Ulica Hrvatske bratske zajednice (istočni i zapadni) kolnik,
  • Ulica grada Vukovara (djelomično južni kolnik u razini HBZ-a)
  • nadvožnjak iznad Slavonske avenije (sjeverni kolnik, u razini HBZ).

  Obilazak : smjer istok-zapad: Ulica grada Vukovara - Savska cesta - Slavonska avenija; obilazak smjer zapad-istok: Ulica grada Vukovara - Avenija Marina Držića - Slavonska avenija.

  Od 23. rujna u 12 sati do 23.studenog u 12 sati, zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvara se čvor Sveta Nedelja na autocesti A3 Bregana-Lipovac. Promet će se sa čvora Sveta Nedelja presumjeriti na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.

  Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, do 27. rujna, od 22:00 sata do 06:00 sati ujutro zatvarat će se pojedine dionice, zbog pregleda tunela:

 • 23.09. dionica od čvora Delnice do čvora Oštrovica – smjer Rijeka;
  • 23.09. dionica od čvora Karlovac do čvora Novigrad – oba smjera;
  • 24.09. dionica od čvora Bosiljevo I do čvora Vrbovsko – smjer Rijeka;
  • 26.09. dionica od čvora Vrbovsko do čvora Ravna Gora – smjer Rijeka;
  • 27.09. dionica od čvora Bosiljevo I do čvora Vrbovsko – smjer Zagreb.

  Na autocesti A7 GP Rupa-Diračje-Žuta Lokva zbog pregleda tunela od 22:00 sata do 06:00 sati ujutro zatvarat će se pojedine dionice:

 • 30.09. dionica od čvora Orehovica do čvora Diračje – smjer Rupa, zbog pregleda tunela Škurinje II
  • 01.10. dionica od čvora Orehovica do čvora Škurinje – smjer Rupa zbog pregleda tunela Trsat
  • 02.10. dionica od čvora Orehovica do čvora Škurinje – smjer Rupa, zbog pregleda tunela Trsat

  Zagrebačka obilaznica - čvor Jankomir (A3):

 • sanacija zapadnog nadvožnjaka Jankomir (iz smjera GP Bregane u smjeru A2 i Gradu Zagrebu) zatvoren je zaustavni trak, vozi se i dalje po obje prometne trake, uz ograničenje brzine od 60 km/h;
  • zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) - promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • sanacija mosta u čvoru Jankomir:
  • iz smjera autoceste A2 prema spoju na autocestu A3, smjer čvor Lučko, zatvoren je pretjecajni trak, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • iz smjera grada Zagreba u smjeru GP Bregana, zatvaren je pretjecajni trak, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • iz smjera GP Bregana u smjeru grada Zagreba zatvaren je pretjecajni trak, vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • iz smjera autoceste A2 u smjeru grada Zagreba zatvoren je silazni krak čvora Jankomir (do 30.10.) Obilazak: izlaz Rakitje(A3)- Zagrebačka ulica (ŽC3064)-ulaz Rakitje (A3);
  • 23.09. zatvara se vozni trak na zapadnom nadvožnjaku čvora Jankomir, promet će teći jednim trakom, uz ograničenje brzine na 80 km/h.  
  • Predviđeno trajanje radova je do lipnja 2020.godine.

  U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

  Kako biste kvalitetno isplanirali svoja putovanja, za Vas smo pripremili prometne kalendare koje možete pronaći na: https://www.hak.hr/info/prometni-kalendari.

  Granični prijelazi

  Kolona teretnih vozila na autocesti A3 ispred graničnog prijelaza BAJAKOVO. Kolona vozila proteže se oko 3 km. Molimo korisnike za strpljenje. 

  Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan), a radovi traju do 15.11.2019.godine.

  GP Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

  Na GP Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

  Od 5. svibnja na GP Metković zabrana je prometa za turističke autobuse.

  Zbog odluke o ograničenju prometa za teretna vozila u Sloveniji koja je na snazi od 1. lipnja ove godine, očekuju se duža čekanja za teretna vozila, osobito na graničnim prijelazima Bregana/Obrežje i Macelj/Gruškovje. Više se može pročitati na internetskim stranicama: https://www.hak.hr/vijest/896/ogranicenje-slo-vozila-2019.

  Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila prema granicama i graničnih kontrola moguća su duža čekanja od naznačenih.

  INFORMACIJE MUP-a O ČEKANJIMA NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA:

  Trajektni promet

  Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

  U nedjelju 22.09.2019. zbog održavanja međunarodnog susreta „Vela Luka Outdors 2019" - MTB maraton i Vela Strka, trajekt će iz Vele Luke isploviti u 15:45 umjesto u 13:45 sati. Povratno putovanje održat će se sa polaskom iz Luke Split u 19:15 umjesto u 17:30 sati.

  Korisni telefonski brojevi

  pomoć na cesti 1987

  • iz inozemstva (1) +385 1 1987
  • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

  stanje na cestama 072 777 777

  • iz inozemstva +385 1 464 0800

  info za članove 0800 9987

  Prognoza prometa za sutra

  Prometna prognoza za 22. rujna 2019. godine.

  Ujutro u unutrašnjosti te ponegdje u Lici i Gorskom kotaru i po kotlinama i dolinama rijeka mjestimice je moguća magla te slab mraz pri tlu, osobito u gorskim krajevima.

  Pojačan promet očekuje se na gradskim prometnicama i obilaznicama. Na brojnim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi, pa se zbog privremene regulacije prometa povremeno vozi u koloni ili uz zastoje.

  Pojačan promet osobnih vozila, povremeno u oba smjera, očekujemo na većini graničnih prijelaza, a osobito na prijelazima Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa, Macelj, Bregana, Bajakovo, Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja i Maljevac.

  Pojačan promet teretnih vozila očekujemo na prijelazima Bregana, Macelj,Tovarnik i Bajakovo.

  Zbog jakog juga moguće su poteškoće u pomorskom prometu.

  Hrvatski autoklub želi vam sretan i ugodan put!

  SAVJETI VOZAČIMA

  Prije polaska na put svakako provjerite kakvo je stanje u prometu na internetskoj stranici, HAK smartphone aplikaciji ili u Informativnom centru HAK-a pozivom na 072 777 777. U vrijeme sezone nakon vijesti na HR2, informacije o stanju u prometu mogu se poslušati na engleskom i njemačkom jeziku.

  U slučaju da ipak imate problema sa svojim vozilom, naši mehaničari i vozači vučnih službi dežuraju danonoćno, a pozivom na 1987, svaki vozač u nevolji dobit će pomoć na cesti u slučaju kvara vozila. Kontakt centar, u čijem se sklopu nalazi i Informativni centar Hrvatskog autokluba stoji na usluzi svim domaćim i stranim vozačima.

  HITNI KORIDOR

  Kad krećemo na odmor, svima nam je zajedničko da želimo što sigurnije stići na cilj. U svrhu što boljeg i sigurnijeg puta tijekom ljetnih mjeseci, ali i tijekom cijele godine, Hrvatski autoklub je sudjelovao u edukativnoj akciji „Hitni koridor spašava život“. Smisao ove akcije bio je osvješćivanje javnosti o važnosti formiranja Hitnog koridora kako bi interventna vozila mogla što prije doći do unesrećenih osoba.

  Više o akciji može se pronaći na stranicama HAK-a gdje se može pogledati video (https://bit.ly/2Z8XqeB) o tome kako se moramo ponašati kad u retrovizoru ugledamo vozilo vatrogasaca, hitne pomoći ili policije koji može spasiti nečiji život.

  Prednosti Hitnog koridora:

  • Jasna i jednostavna pravila ponašanja vozača,

  • Brz prolazak interventnih vozila do mjesta nesreće,

  • Brzo pružanje pomoći unesrećenima u okviru zlatnog sata,

  • Povećanje šanse za preživljavanje žrtava nesreće veće od 85% posto,

  • Prepoznatljivo pravilo ponašanja kao i u drugim europskim zemljama Slovenija, Austrija, Njemačka…

  Sretan i siguran put želi vam Hrvatski autoklub

  Facebook