Stanje na cestama

Datum zadnje izmjene: 22.08.2017. 13:08

Stanje i prohodnost cesta

Na riječkoj obilaznici zbog vozila u kvaru ispred tunela Katarina (na 26.+750km) u smjeru Zagreba vozi se usporeno uz ručnu regulaciju.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Orij-Jesenice zbog autobusa u kvaru, vozi se jednim trakom.

AUTOCESTA A1

 • autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče otvorena je za sve skupine vozila, a između čvorova Benkovac i Pirovac vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, jednim trakom, zbog smanjene vidljivosti od dima
 • između prolaza Vučipolje i vijadukta Božići vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h (zbog vjetra);

Zbog požara zatvorene su ceste:

 • državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci u Pristegu;
 • ŽC6066 u mjestu Pristeg.

Zbog redovitog održavanja na autocesti A7 od čvora Draga do čvora Sveti Kuzam, u oba smjera zatvoren je vozni trak.

Do 31.listopada zbog obnove kolnika na dionici državne ceste DC1 Jošani-Udbina-Ondić na dvije lokacije vozila se propuštaju jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima.

Na državnoj cesti DC10 čvor Luka -čvor Sveta Helena od 8 do 15 sati vozi se jednim kolničkim trakom zbog košnje.

Za sav promet zatvorene su ceste:

 • DC29 na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec;
 • DC502 Smilčić-Pridraga;
 • ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

 • DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić;
  • DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo;
  • DC206 Valentinovo-Petrovsko.

  U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

  Granični prijelazi

  Zbog vrlo gustog prometa tijekom turističke sezone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Macelj, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak, Rupa..), BiH (Županja, Slavonski Brod, Stara Gradiška, Ličko Petrovo Selo, Nova Sela, Metković,Gornji Brgat...), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik, Ilok, Erdut, Batina...), Crnom Gorom (Karasovići) česta su i neizbježna čekanja, (osobito tijekom ciljanih graničnih kontrola), pa pozivamo vozače na strpljenje i razumijevanje. 

  

  Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije. S obzirom da su često zabilježena i duža čekanja, korisnicima savjetujemo da se pravovremeno pripreme za putovanje, uključujući i kupnju vinjeta za korištenje autocesta na području Republike Slovenije kako se ne bi dodatno stvarale gužve i zastoji.

  Granični prijelaz Harmica (SLO) zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 t.

  Granični prijelazi za pogranični promet Imotica-Duži i Slano-Orahov između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine privremeno će se prekategorizirati u granične prijelaze za međunarodni promet putnika. Navedena odluka stupa na snagu dana 12. srpnja za GP Imotica-Duži, odnosno u petak, 14. srpnja, za GP Slano-Orahov. Više informacija na: https://www.mup.hr/novosti/766/privremena-prekategorizacija-pogranicnih-graninih-prijelaza

  Trajektni promet

  Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

  Korisni telefonski brojevi

  pomoć na cesti 1987

  • iz inozemstva (1) +385 1 1987
  • iz inozemstva (2) +385 1 4693 700

  stanje na cestama 072 777 777

  • iz inozemstva +385 1 464 0800

  info za članove 0800 9987

  Prognoza prometa za sutra

  Prometna prognoza za 21. kolovoza 2017.

  Očekujemo pojačan promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeno vrlo gust na važnijim prometnicama u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, na prilazima turističkim središtima duž obale, kao i na pojedinim graničnim prijelazima. U vremenu povećane gustoće prometa mogući su povremeni zastoji i vožnje u kolonama pa savjetujemo vozačima da održavaju sigurnosni razmak između vozila i molimo za strpljenje.

  Zbog bure, na Jadranu su moguće zabrane prometa za pojedine skupine vozila, posebice podno Velebita, na Jadranskoj magistrali (DC8), kao i na autocesti A1.

  Pojačan promet osobnih vozila očekuje se na većini graničnih prijelaza u oba smjera, a duža čekanja očekuju se na prijelazima Bajakovo, Metković, Karasovići, Gornji Brgat i Ličko Petrovo Selo.

  Pojačan promet teretnih vozila očekuje se na prijelazima: Bregana, Bajakovo, Županja, Rupa i Pasjak.

  Zbog bure, mogući su poremećaji u redu plovidbe za trajekte i katamarane.

  SAVJETI

  Prije polaska provjerite kakvo je stanje u prometu na www.hak.hr, na HAK smartphone aplikaciji dostupnoj za sve platforme ili u Informativnom centru HAK-a pozivom na 072 777 777. Više o raznim temama vezanim uz promet, godišnje odmore i putovanja možete čuti na HR2 petkom u 9 sati ujutro u sklopu akcije Sigurno na more uz HAK i HRT. U vrijeme sezone nakon vijesti na HR2, informacije o stanju u prometu mogu se poslušati na engleskom i njemačkom jeziku.

  Mehaničari i vučne službe Hrvatskog autokluba, danonoćno dežuraju i pomoći će svim vozačima koji imaju probleme s vozilom, pozivom na besplatni telefon 1987.

  Sretan put i ugodan odmor želi vam Informativni centar Hrvatskog autokluba.

  Facebook