Prognoza vremena za Hrvatsku za prekosutra

29.05.2020.
Djelomice, na srednjem i dijelu južnog Jadrana pretežno sunčano. Mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, na istoku i u središnjoj Hrvatskoj već u prvom dijelu dana, drugdje uglavnom popodne.
U većini kopnenih predjela puhat će slab i umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, na krajnjem istoku bit će sjeverozapadnog vjetra. Na Jadranu će uz obalu biti umjerene bure, a prema otvorenom moru sjeverozapadnog vjetra.
Jutarnje temperature zraka na kopnu od 6 do 11 °C, na moru između 13 i 17 °C; najviše dnevne u kopnenoj Hrvatskoj između 16 i 21 °C, a na obali i otocima od 20 do 23 °C.

Aktualnosti

kobasica od divljači foto OPG Božić

Domaće gastro delicije putuju Hrvatskom

31.03.2020.

Vrijeme u kom živimo sve je samo ne jednostavno. Ipak, život nije stao. Izmjenjuju se dani, vremenske prilike i dalje se mijenjaju, sunce izlazi i zalazi. I dalje su tu neke naše potrebe, samo se mijenjaju načini na koje ih […]

Zagreb

Tko/što je krivac za neviđeno onečišćenje zraka u Zagrebu?

27.03.2020.

Zagreb je danas bio među najzagađenijim gradovima na svijetu! Otkriven je krivac za ovo neviđeno onečišćenje zraka – stigao je iz pustinje Karakum, iz 3.500 kilometara dalekog Turkmenistana.

Mjesec po mjesec

svib

Svibanj

01.05.2020.

Svibanj,  peti po redu mjesec u gregorijanskom kalendaru, prvi je pravi proljetni mjesec. U hrvatskom jeziku ime je dobio po biljci svib (cornus sanguinea), a naši stari zvali su ga još i filipovčak, rožnjak i sviben.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook