Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

27.04.2019.
U Dalmaciji i Slavoniji djelomice sunčano, u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, lokalno i pokoji pljusak, uglavnom popodne i prema kraju dana.
U većini kopnenih predjela vjetar će biti slab, na krajnjem istoku puhat će sjeverozapadnjak umjerene jačine, a u gorskoj Hrvatskoj umjeren jugoistočni vjetar. Na Jadranu će biti slabog i umjerenog juga i jugozapadnjaka.
Jutarnje temperature zraka na kopnu između 5 i 9 °C, na moru od 10 do 13 °C; najviše dnevne diljem zemlje između 15 i 20 °C.

Aktualnosti

naslovnica

Kako da boravak na otvorenom bude užitak

18.04.2019.

Dobro nam je poznato kako sunce potiče lučenje serotonina, popularnog „hormona sreće“, ali i stvaranje tijelu neophodnog vitamina D. Svatko od nas je svjedok dobrobiti sunčeve energije koja nam donosi osmijeh na lice, osjećamo se sretnije i imamo više energije za […]

proljetne alergije

Proljetne alergije i kako što bezbolnije izaći s njima na kraj

29.03.2019.

Na spomen proljeća većina nas pomisli na rascvjetale magnolije i voćke, na zlatnu kišu i travnjake pune tratinčica i zlatnih maslačaka, te na tople sunčane dane. No, dolaskom proljeća, za mnoge počinju i teškoće s kojima nije jednostavno izaći na kraj.

Mjesec po mjesec

travanj

Travanj

01.04.2019.

Evo nas i u travnju, četvrtom mjesecu u godini, mjesecu koji označava prijelaz u topli dio godine.  Hrvatski naziv  mjeseca dolazi od riječi trava, koja zbog obilnijih kiša i jačeg sunca u ovom mjesecu buja i  posebno je zelena.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook