Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

23.01.2020.
Na Jadranu i u predjelima uz njega sunčano. U kontinentalnoj Hrvatskoj u prvom će dijelu dana biti mjestimične magle, a sunčana se razdoblja očekuju većinom od sredine dana.
U kopnenoj Hrvatskoj puhat će slab, u gorju slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na sjevernom će Jadranu biti umjerene bure i istočnjaka, a u Dalmaciji slabog do umjerenog jugozapadnog i sjeverozapadnog vjetra.
Jutro na kopnu hladno, s temperaturama zraka između -5 i 0 °C, na Jadranu osjetno toplije, od 4 do 9 °C; najviše dnevne temperature od 3 do 7 °C u većini kopnenih predjela, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 10 i 15 °C.

Aktualnosti

snjegović

Stabilnom zimskom vremenu bliži se kraj, za vikend stižu kiša i snijeg

16.01.2020.

Iako je u našim krajevima poznat kao „najzimskiji“, najhladniji i najsnježniji mjesec u godini, ovogodišnji siječanj do sada se baš i nije iskazao. No, prema najavama prognostičara, stabilnom zimskom vremenu bliži se kraj.

EN7XofnWsAA4d1R-1.v1

Dijelovi Bliskog Istoka i sjeverne Afrike pod snijegom

11.01.2020.

Priroda i vrijeme znaju zaista iznenaditi. Upravo se to ovih dana događa u dijelovima Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike koji su se našli na udaru snježnih oborina.

Mjesec po mjesec

Snježni siječanj

Siječanj, “najzimskiji” zimski mjesec

01.01.2020.

Iako siječanj  nije samo prvi mjesec u godini, nego i prvi pravi zimski mjesec, njegov početak ove godine i nije baš  zimski, barem ne u onom smislu kako većina nas zamišlja pravu zimu.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook