Prognoza vremena za Hrvatsku za prekosutra

09.08.2020.
Pretežno sunčano i vruće. Popodne je uz prolazno pojačan razvoj oblaka moguć poneki grmljavinski pljusak, češći u kopnenoj Hrvatskoj, na Jadranu tek rijetko i to uglavnom na njegovom južnom dijelu.
U kopnenoj Hrvatskoj puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će biti umjerene bure, na njegovom južnom djelu uz obalu slabog do umjerenog zapadnog i jugozapadnog, a prema otvorenom moru sjeverozapadnog vjetra.
Jutarnje temperature zraka na kopnu od 17 do 21 °C, na moru između 22 i 26 °C; najviše dnevne u kopnenoj Hrvatskoj između 27 i 32 °C, a na obali i otocima od 30 do 34 °C.

Aktualnosti

naslovnica

Fuliranje Jungle – novi zagrebački ljetni festival koji zagrebački Strossmayerov trg pretvara u carstvo dobre hrane, glazbe i hladovine

13.07.2020.

Bez obzira na povremena prodiranja hladnih fronti, vrućina se sve češće otima kontroli i svi su u potrazi za hladovinom.  Najbolja i najgušća hladovina – prava Iris MBM džungla, čeka Zagrepčane i njihove goste  na  Strossmayerovom trgu, od 15. do 26. srpnja.

naslovnica

Na 23. Vinskim razgovorima u Zagrebu Iločki podrumi, vinarija s krajnjeg istoka Hrvatske, predstavila svoje tramince

12.07.2020.

U wine baru zagrebačke kavane Procaffe održani su 23. po redu Vinski razgovori na kojima je predstavljena vinarija Iločki podrumi.

Mjesec po mjesec

kolovoz

Evo nama kolovoza

01.08.2020.

Prvi je dan mjeseca kolovoza, pravi trenutak da se podsjetimo kakav je osmi mjesec u godini kada je riječ o vremenu, odnosno vremenskim prilikama i neprilikama u našoj zemlji.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook