Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

24.02.2020.
Umjereno do pretežno oblačno, u kopnenoj Hrvatskoj uz mjestimičnu kišu, koje će ponegdje biti i na sjevernom Jadranu, ponajprije na širem riječkom području.
U kontinentalnoj Hrvatskoj puhat će umjeren jugoistočni vjetar, u Slavoniji umjeren sjeveroistočnjak, a na njenom krajnjem istoku sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će biti slabog sjeverozapadnog i jugozapadnog vjetra, na njegovom sjevernom dijelu mjestimice će puhati umjerena bura.
Jutarnje temperature zraka većinom između 6 i 11 °C, najviše dnevne u kopnenoj Hrvatskoj između 8 i 12 °C, a na obali i otocima od 14 do 18 °C.

Aktualnosti

unnamed

Prva dekada veljače u većini Hrvatske jedna od najtoplijih u znanoj povijesti mjerenja

11.02.2020.

Zovu ju „veljačom prevrtačom“, aludirajući na čestu promjenljivost vremena koja ju karakterizira. Stoga i ne čudi  kad nam u samo nekoliko  dana priušti svašta!

11

Kaos na sjeveru Europe: Otkazani letovi, tisuće kućanstava bez struje, u Švedskoj poginuo muškarac

10.02.2020.

Zbog snažne zimske oluje na sjeveru Europe u Njemačkoj otkazane stotine letova, najmanje jedna osoba je poginula, pričinjene su brojne štete, a deseci tisuća kućanstava ostali su bez struje zbog vjetrova uraganske snage.

Mjesec po mjesec

visibaba provirila iz snijega

Veljača prevrtača

01.02.2020.

Veljača, drugi mjesec u godini, posljednji je pravi zimski mjesec i jedini u godini koji ima žensko ime.  Zbog toga mu se pripisuju različite osobine, a jedna od njih je i prevrtljivost. Ima li izraz „veljača prevrtača“ doista meteorološku podlogu?

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook