Prognoza vremena za Hrvatsku za prekosutra

04.04.2020.
Diljem zemlje i početkom vikenda nastavit će se razdoblje pretežno sunčanog, u najtoplijem dijelu dana i ugodno toplog vremena, osobito na Jadranu. Uz povremeno više oblaka u Gorskom kotaru lokalno može pasti koja kap kiše.
Na kopnu će puhati slab, od sredine dana umjeren, sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će biti umjerene i jake bure.
Jutarnje temperature zraka od -1 do 4 °C na kopnu te između 6 i 10 °C na moru. U najtoplijem dijelu dana u kopnenoj se Hrvatskoj očekuje između 11 i 16 °C, a na obali i otocima od 15 do 19 °C.

Aktualnosti

kobasica od divljači foto OPG Božić

Domaće gastro delicije putuju Hrvatskom

31.03.2020.

Vrijeme u kom živimo sve je samo ne jednostavno. Ipak, život nije stao. Izmjenjuju se dani, vremenske prilike i dalje se mijenjaju, sunce izlazi i zalazi. I dalje su tu neke naše potrebe, samo se mijenjaju načini na koje ih […]

Zagreb

Tko/što je krivac za neviđeno onečišćenje zraka u Zagrebu?

27.03.2020.

Zagreb je danas bio među najzagađenijim gradovima na svijetu! Otkriven je krivac za ovo neviđeno onečišćenje zraka – stigao je iz pustinje Karakum, iz 3.500 kilometara dalekog Turkmenistana.

Mjesec po mjesec

ozujak 1

Ožujak, mjesec koji donosi kraj zime i početak proljeća

01.03.2020.

Ožujak je treći mjesec u godini i ima 31 dan. Smatra se da hrvatski naziv mjeseca dolazi od riječi laž, a odnosi se na prevrtljivost vremena u tom mjesecu. Latinsko ime Martius dobio je po bogu rata, Marsu, te se […]

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook