Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

15.11.2019.
U Slavoniji i Dalmaciji djelomice sunčano, uglavnom na krajnjem jugu uz mogućnost za malo mjestimične kiše. U ostatku zemlje promjenljivo uz sunčana razdoblja, ali i mjestimičnu kišu, ponajprije u prvom dijelu dana.
Vjetar će u kopnenoj Hrvatskoj biti slab, u Slavoniji i umjeren, južnih smjerova. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i južni vjetar.
Jutarnje temperature zraka u kontinentalnoj Hrvatskoj između 5 i 10 °C, na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije od 10 do 15 °C; najviše dnevne u većini kopnenih predjela od 9 do 13 °C, u Slavoniji i na Jadranu između 16 i 19 °C.

Aktualnosti

naslovnica

Vremenske (ne)prilike: Jadran, unutrašnjosti Dalmacije i Istre te gorska Hrvatska na udaru obilnih oborina te jakog i olujnog vjetra!

12.11.2019.

Dosta vam je kiše i tmurnih oblaka, rado biste se vratli na početak jeseni i preskočili ovu kasnu? Žao nam je što vas moramo razočarati, no ne samo da na vidiku nema nekog smirivanja vremena, već je ciklonalna aktivnost koja […]

naslovnica mala

Slasna buča – kraljica jeseni

07.11.2019.

Jedinstveni okusi buče, privlačne domaće sezonske namirnice, upakirani u kreativne poslastice chefice Ane Grgić dostupni su ovih dana u pariškom ozračju Le Bistroa Esplanade.

Mjesec po mjesec

kasnojesenski pejzaž

Studeni

01.11.2019.

Studeni je jedanaesti mjesec u godini i jedini koji ima meteorološko ime. Naime, naziv studeni dolazi od riječi studen (hladan), čime se označava osnovna karakteristika ovog mjeseca, hladnoća.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook