Prognoza vremena za Hrvatsku za prekosutra

23.01.2021.
Pretežno i posve oblačno uz povremenu kišu, koja će mjestimice biti i obilna, osobito na Jadranu i u predjelima uz njega, a na obali ponegdje i praćena grmljavinom.
U kontinentalnoj Hrvatskoj bit će slabog jugozapadnog, u Slavoniji umjerenog južnog i jugoistočnog vjetra. Na Jadranu će puhati umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar.
Jutarnje temperature zraka u kopnenim predjelima od 4 do 9 °C, u morskim između 10 i 14 °C; najviše dnevne na kopnu između 8 i 12 °C, a na obali i otocima od 10 do 15 °C.

Aktualnosti

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), default quality

Snježna mećava u Madridu kakva nije viđena 50 godina – glavni grad Španjolske u totalnom kolapsu

09.01.2021.

Vremenske neprilike započete u petak navečer snježnom mećavom koja se obrušila na glavni španjolski grad, ne posustaju.  Ne voze vlakovi, a kako nema ralica, ulice su zatrpane, automobili se ne mogu kretati, a gradski autobusi su ostali u snijegu.

magla na zagrebackom Jarunu

Kako i kada nastaje magla

08.11.2020.

Ušli smo u dio godine koje karakteriziraju česte magle. Najčešće se javljaju početkom i krajem dana, uz tokove rijeka i kotline unutrašnjeg dijela zemlje, no magla nije rijetkost niti  na obali i područjima uz nju.

Mjesec po mjesec

Snježni siječanj

Siječanj, “najzimskiji” zimski mjesec

01.01.2021.

Iako siječanj  nije samo prvi mjesec u godini, nego i prvi pravi zimski mjesec, njegov početak nije uvijek baš  zimski, barem ne u onom smislu kako većina nas zamišlja pravu zimu.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook