Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

22.02.2019.
Na Jadranu i u predjelima uz njega pretežno sunčano, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana prijepodne uz umjerenu naoblaku. U ostatku zemlje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ponegdje i uz malo kiše.
Diljem zemlje bit će vjetrovito. U kontinentalnoj Hrvatskoj puhat će umjeren i jak sjeverac i sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar.
Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj većinom od 0 do 4 °C, u Lici malo niže, na Jadranu između 6 i 12 °C; najviše dnevne od 10 do 14 °C u kopnenim predjelima te između 14 i 18 °C na obali i otocima.

Aktualnosti

naslovnica

Sredina veljače u znaku gotovo proljetnog vremena

16.02.2019.

Iako je, klimatološki gledano, veljača pravi zimski mjesec, vremenske prilke ovih dana prilično su daleko od uobičajenih za zimu.

Niagara 8

Čarobni prizori slapova Niagare okovanih ledom

01.02.2019.

Nakon zamrzavanja s početka godine, čarobni slapovi Niagare ponovo su se našli okovani ledom! Ova svjetski poznata atrakcija dobila je novu dimenziju, pogled na njih kao da je dio scene iz Disneyevog filma Frozen.

Mjesec po mjesec

visibaba provirila iz snijega

Veljača prevrtača

Veljača, drugi mjesec u godini, posljednji je pravi zimski mjesec i jedini u godini koji ima žensko ime.  Zbog toga mu se pripisuju različite osobine, a jedna od njih je i prevrtljivost. Ima li izraz „veljača prevrtača“ doista meteorološku podlogu?

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook