Prognoza vremena za Hrvatsku za prekosutra

30.10.2020.
Na Jadranu i u predjelima uz njega djelomice sunčano uz uglavnom umjerenu naoblaku. U ostatku zemlje u prvom dijelu dana umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, u drugom suho i djelomice sunčano.
U većini kopnenih predjela vjetar će biti slab, na krajnjem istoku puhat će sjeverozapadnjak umjerene jačine. Na Jadranu će biti umjerene bure i sjevernog vjetra.
Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj između 6 i 11 °C, na obali i otocima od 11 do 15 °C; najviše dnevne od 13 do 15 °C u kopnenim, te između 18 i 23 °C u morskim predjelima.

Aktualnosti

naslovnica 2

Kad je pala prva kiša na Zemlji

08.10.2020.

Moramo se složiti kako je kiša najvažnija meteorološka pojava za opstanak kopnenog života na Zemlji kakvog ga danas poznajemo. Nije dobro ako je ima previse, ali niti ako je ima premalo – mora je biti baš taman!

naslovnica

Kako izračunati udaljenost između sebe i grmljavine?

23.08.2020.

Sigurna sam da ponekad s prozora promatrate munje. Poseban doživljaj je promatrati ih noću, kada svojim bljeskovima na trenutak noć pretvore u dan!

Mjesec po mjesec

listopad

Listopad

01.10.2020.

Listopad, prvi pravi jesenski mjesec, mjesec je  u kojem sve pomalo ukazuje na nadolazeću zimu.  Kod starih Rimljana označavao je osmi mjesec u godini, pa stoga korijen njegovog latinskog imena, october,  dolazi od riječi octo, što znači osam.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook