Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

19.06.2019.
Pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. U popodnevnim je satima lokalno moguć pojačani razvoj oblaka praćen pokojim pljuskom s grmljavinom, ponajprije u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre Hrvatskoj.
U većini kopnenih predjela puhat će slab jugozapadni vjetar, u gorskim predjelima bit će slabog istočnjaka. Duž obale će puhati slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.
Jutarnje temperature zraka na kopnu od 12 do 18 °C, na moru između 19 i 23 °C; najviše dnevne diljem zemlje između 25 i 30 °C.

Aktualnosti

naslovnica 2

Fuliranje na moru predstavilo glazbene i gastro headlinere

14.06.2019.

Odlična urbana glazba, fina spiza i ljetna super vibra, može li bolje? Fuliranje na moru jako dobro zna da je vrijeme dugotraknog izležavanja na plaži uz prženje do besvijesti davna prošlost i da sve više ljudi voli aktivan odmor i […]

pod suncobranom

Znate li kako na kraj s vrućinom?

13.06.2019.

Nakon svibnja koji želimo što prije zaboraviti, lipanj nam je donio prvi val vrućeg vremena ove godine. Temperature zraka prave su ljetne, kako dnevne, tako i one noćne, pa su vrućine s kojima se suočavamo ovih dana, a očekuju se i […]

Mjesec po mjesec

lipa u cvatu

Lipanj

01.06.2019.

Na početku smo lipnja, mjeseca koji označava početak klimatološkog ljeta.  U Hrvatskoj je ime dobio po stablu lipe koje cvate u ovo doba godine, dok korijene njegovog latinskog naziva  nalazimo u imenu božice neba, Junone.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook