Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

21.08.2019.
Srijeda će biti pretežno sunčana, iako će u dijelovima kontinentalne Hrvatske povremeno biti umjerene naoblake, a uglavnom u gorju postoji i mogućnost za poneki lokalni pljusak. Na Jadranu i u istočnoj Slavoniji bit će i dalje vruće, u dijelovima unutrašnjosti te u gorskoj Hrvatskoj malo će osvježiti.
U većem dijelu zemlje bit će vjetrovito. U kontinentalnoj Hrvatskoj zapuhat će umjeren, na udare i jak, sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu bit će umjerene i jake bure koja će se tijekom dana proširiti i na srednji Jadran, dok će na jugu i dalje biti slabog do umjerenog jugozapadnog vjetra.
Jutarnje temperature zraka na kopnu od 14 do 20 °C, na moru između 21 i 25 °C; najviše dnevne u većini kopnenih predjela između 24 i 29 °C, u istočnoj Slavoniji, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 30 do 34 °C.

Aktualnosti

toplinski val

Jača opasnost od toplinskog vala! Ne zanemarujte savjete stručnjaka, provodite mjere zaštite!

11.08.2019.

Ljeto je na svom vrhuncu, ruku pod ruku s njim idu i visoke temperature zraka. Ovih dana one ne samo da prelaze granicu vrućine, već se u dijelovima zemlje penju i prema 40 ºC, a tople noći onemogućuju neophodan noćni […]

fotka 3

Gin & Tonic, osvježenje za kraj vrućeg ljetnog dana

10.08.2019.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog lansiranja selekcije Gin & Tonic pića, kreativna ekipa Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bara dizajnirala je No. 2 verziju Gin O’clock menija kao savršeno osvježenje za vruće ljetne dane.

Mjesec po mjesec

kolovoz

Evo nama kolovoza

01.08.2019.

Prvi je dan mjeseca kolovoza, pravi trenutak da se podsjetimo kakav je osmi mjesec u godini kada je riječ o vremenu, odnosno vremenskim prilikama i neprilikama u našoj zemlji.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook