Prognoza vremena za Hrvatsku za sutra

25.11.2020.
Na Jadranu i u predjelima uz njega sunčano i većinom vedro. U ostatku zemlje tmurno i maglovito, sunčana se razdoblja očekuju uglavnom sredinom dana i popodne, ponajprije u gorskim predjelima, dok se u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj magla i niski oblaci mogu zadržati i čitavog dana.
Na kopnu će puhati većinom slab istočni i jugoistočni vjetar, na Jadranu tijekom jutra slaba do umjerena bura, u nastavku dana na njegovom sjevernom i srednjem dijelu sjeverozapadni vjetar, a na ostatku obale jugo i južni vjetar.
Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj između -3 i 2 °C, u morskoj od 6 do 11 °C; najviše dnevne na kopnu većinom između 4 i 7 °C, u južnim dijelovima Like do 11 °C, a na obali i otocima te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 13 do 18 °C.

Aktualnosti

magla na zagrebackom Jarunu

Kako i kada nastaje magla

08.11.2020.

Ušli smo u dio godine koje karakteriziraju česte magle. Najčešće se javljaju početkom i krajem dana, uz tokove rijeka i kotline unutrašnjeg dijela zemlje, no magla nije rijetkost niti  na obali i područjima uz nju.

magla u dolini rijeke Po

Mjesta na Zemlji koja danima, tjednima i mjesecima žive u oblaku

07.11.2020.

Sigurno već znate da je proces nastanka magle isti kao i proces nastanka oblaka i da magla nije ništa drugo nego oblak pri tlu! No, jeste li znali da postoje mjesta na Zemlji na kojima se magla ne povlači danima, […]

Mjesec po mjesec

kasnojesenski pejzaž

Studeni

01.11.2020.

Studeni je jedanaesti mjesec u godini i jedini koji ima meteorološko ime. Naime, naziv studeni dolazi od riječi studen (hladan), čime se označava osnovna karakteristika ovog mjeseca, hladnoća.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook