Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

21.10.2019.
Vremenske prilike u Hrvatskoj i početkom novog tjedna bit će slične onima prethodnih dana. Diljem zemlje bit će pretežno sunčano, a oblačnije će biti samo na sjevernom Jadranu, gdje je uz promjenljivu naoblaku i dalje moguća slaba, mjestimična kiša, ponajprije uz zapadnu obalu Istre i na širem riječkom području.
U kopnenoj Hrvatskoj bit će slabog, od sredine dana umjerenog, u gorju na udare i jakog, jugozapadnog vjetra, a na Jadranu umjerenog juga.
Jutarnje temperature zraka na kopnu od 10 do 16 °C, na moru između 13 i 18 °C; najviše dnevne većinom između 20 i 25 °C, u Slavoniji moguće i stupanj-dva više.

Aktualnosti

Bablje ljeto

Uživate li i vi u babljem ljetu?

30.09.2019.

Jesen, za mnoge najljepše godišnje doba, često nam daruje vrijeme za poželjeti. Noći i jutra su ugodno svježi, dani sunčani i topli, nerijetko i vrlo topli, i tek  nas jutarnje magle i sumaglice u unutrašnjosti zemlje podsjećaju da smo na prijelazu […]

naslovnica mala

RokOtok, projekt koji je ovog ljeta osvojio Hrvatsku, ide dalje

17.09.2019.

Plivanjem spojiti pedeset hrvatskih otoka, pri tome nešto naučiti o okolišu i prirodi i dobro se zabaviti – ciljevi su plivačko-edukacijskog maratona koji se nastavlja sljedećeg ljeta.

Mjesec po mjesec

listopad

Listopad

01.10.2019.

Listopad, prvi pravi jesenski mjesec, mjesec je  u kojem sve pomalo ukazuje na nadolazeću zimu.  Kod starih Rimljana označavao je osmi mjesec u godini, pa stoga korijen njegovog latinskog imena, october,  dolazi od riječi octo, što znači osam.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook