Prognoza vremena za Hrvatsku za sutra

28.05.2020.
Djelomice sunčano i nestabilno. Prijepodne će diljem zemlje biti suho, no popodne će, uz povremeno više oblaka, mjestimice biti prolazne kiše ili lokalnih pljuskova i grmljavine.
Na kopnu će biti slabog do umjerenog sjevernog i sjeveroistočnog, na krajnjem istoku i na Jadranu umjerenog sjeverozapadnog vjetra.
Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj između 8 i 12 °C, u morskoj od 13 do 17 °C; najviše dnevne od 19 do 23 °C u kopnenoj te između 22 i 25 °C u morskoj Hrvatskoj.

Aktualnosti

kobasica od divljači foto OPG Božić

Domaće gastro delicije putuju Hrvatskom

31.03.2020.

Vrijeme u kom živimo sve je samo ne jednostavno. Ipak, život nije stao. Izmjenjuju se dani, vremenske prilike i dalje se mijenjaju, sunce izlazi i zalazi. I dalje su tu neke naše potrebe, samo se mijenjaju načini na koje ih […]

Zagreb

Tko/što je krivac za neviđeno onečišćenje zraka u Zagrebu?

27.03.2020.

Zagreb je danas bio među najzagađenijim gradovima na svijetu! Otkriven je krivac za ovo neviđeno onečišćenje zraka – stigao je iz pustinje Karakum, iz 3.500 kilometara dalekog Turkmenistana.

Mjesec po mjesec

svib

Svibanj

01.05.2020.

Svibanj,  peti po redu mjesec u gregorijanskom kalendaru, prvi je pravi proljetni mjesec. U hrvatskom jeziku ime je dobio po biljci svib (cornus sanguinea), a naši stari zvali su ga još i filipovčak, rožnjak i sviben.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook