Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

23.02.2020.
U većem dijelu zemlje djelomice sunčano uz uglavnom umjerenu, na sjevernom Jadranu prema kraju dana i povećanu naoblaku, na krajnjem jugu i na južnodalmatinskim otocima sunčanije.
Diljem zemlje bit će jugozapadnog vjetra, na sjevernom Jadranu slabog, u Dalmaciji mjestimice i umjerenog, u kopnenoj Hrvatskoj prijepodne slabog, a sredinom dana i popodne umjerenog i jakog, u gorju i s olujnim udarima.
Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj između 1 i 7 °C, na moru od 6 do 10 °C; najviše dnevne od 11 do 17 °C.

Aktualnosti

unnamed

Prva dekada veljače u većini Hrvatske jedna od najtoplijih u znanoj povijesti mjerenja

11.02.2020.

Zovu ju „veljačom prevrtačom“, aludirajući na čestu promjenljivost vremena koja ju karakterizira. Stoga i ne čudi  kad nam u samo nekoliko  dana priušti svašta!

11

Kaos na sjeveru Europe: Otkazani letovi, tisuće kućanstava bez struje, u Švedskoj poginuo muškarac

10.02.2020.

Zbog snažne zimske oluje na sjeveru Europe u Njemačkoj otkazane stotine letova, najmanje jedna osoba je poginula, pričinjene su brojne štete, a deseci tisuća kućanstava ostali su bez struje zbog vjetrova uraganske snage.

Mjesec po mjesec

visibaba provirila iz snijega

Veljača prevrtača

01.02.2020.

Veljača, drugi mjesec u godini, posljednji je pravi zimski mjesec i jedini u godini koji ima žensko ime.  Zbog toga mu se pripisuju različite osobine, a jedna od njih je i prevrtljivost. Ima li izraz „veljača prevrtača“ doista meteorološku podlogu?

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook