Prognoza vremena za Hrvatsku za sutra

08.07.2020.
Sunčano i vedro, u većini predjela vrlo toplo, u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti vruće.
U većini kopnenih predjela bit će biti slabog jugoistočnjaka, u Slavoniji slabog vjetra sjevernih smjerova. Na Jadranu će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, u Dalmaciji će, prolazno, biti i jugozapadnog vjetra umjerene jačine.
Jutarnje temperature zraka u kopnenoj će se Hrvatskoj kretati između 8 °C u Gorskom kotaru i Lici i 13 °C u Slavoniji, u morskoj od 17 do 21 °C, dok se u najtoplijem dijelu dana u kopnenim predjelima očekuje od 23 do 27 °C, a na obali i otocima između 27 i 32 °C.

Aktualnosti

voda

Kako da vrućina ne bude opasna

06.07.2020.

Na temperature zraka ne možemo utjecati. Posljednih desetak godina one su u ljetnom periodu sve više pa nam ne preostaje ništa drugo nego da svoje životne navike prilagodimo novim temperaturnim uvjetima.

par u hladu

Bevanda i fjaka – spas od vrućina

01.07.2020.

Danas i službeno ulazimo u najtopliji dio godine! Stanovnici našeg primorja od vrućina se zaštićuju na specifičan se način. Iako većina nas iz unutrašnjosti pomalo sumnjičavo gleda na “bevandu” kao na lijek protiv žege i “zvizdana”,

Mjesec po mjesec

žito, simbol mjeseca srpnja

Srpanj

30.06.2020.

Posljednji je dan lipnja. Prema najavama prognostičara, na početku smo uglavnom stabilnog perioda u kome će vremenske prilike biti baš onakve kakve i priliče ljetu i mjesecu srpnju u koji ulazimo za manje od 24 sata.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook