Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

18.06.2019.
Na Jadranu pretežno sunčano, samo ponegdje povremeno uz umjerenu naoblaku. U ostatku zemlje promjenljivo, u Slavoniji u prvom dijelu dana i pretežno oblačno, mjestimice još uz malo povremene kiše ili pokoji kraći pljusak.
Vjetar će u unutrašnjosti zemlje biti slab. Na Jadranu će tijekom jutra puhati slaba do umjerena, podno Velebita na udare jaka bura, u nastavku dana slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, na jugu i jugozapadni vjetar.
Jutarnje temperature zraka na kopnu od 15 do 18 °C, na moru između 20 i 24 °C; najviše dnevne u kopnenoj Hrvatskoj između 24 i 29 °C, na obali i otocima od 27 do 30 °C.

Aktualnosti

naslovnica 2

Fuliranje na moru predstavilo glazbene i gastro headlinere

14.06.2019.

Odlična urbana glazba, fina spiza i ljetna super vibra, može li bolje? Fuliranje na moru jako dobro zna da je vrijeme dugotraknog izležavanja na plaži uz prženje do besvijesti davna prošlost i da sve više ljudi voli aktivan odmor i […]

pod suncobranom

Znate li kako na kraj s vrućinom?

13.06.2019.

Nakon svibnja koji želimo što prije zaboraviti, lipanj nam je donio prvi val vrućeg vremena ove godine. Temperature zraka prave su ljetne, kako dnevne, tako i one noćne, pa su vrućine s kojima se suočavamo ovih dana, a očekuju se i […]

Mjesec po mjesec

lipa u cvatu

Lipanj

01.06.2019.

Na početku smo lipnja, mjeseca koji označava početak klimatološkog ljeta.  U Hrvatskoj je ime dobio po stablu lipe koje cvate u ovo doba godine, dok korijene njegovog latinskog naziva  nalazimo u imenu božice neba, Junone.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook