Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

20.12.2018.
Pretežno oblačno uz kišu, na sjevernom Jadranu početkom dana lokalno moguće i obilniju, u gorskim i zapadnim kopnenim predjelima i susnježicu ili oborine na granici kiše i snijega. U unutrašnjosti zemlje kiša se početkom i krajem dana može lediti u dodiru s hladnim tlom. Na krajnjem jugu i južnodalmatinskim otocima, a uglavnom u prvom dijelu dana i na krajnjem istoku, oborine mogu i posve izostati.
Vjetar će na kopnu biti slab. Duž obale će biti umjerenog juga i južnog vjetra, uz zapadnu obalu Istre te na srednjem Jadranu i umjerenog jugozapadnjaka.
Jutarnje temperature zraka u kopnenim predjelima između -7 °C na istoku i 0 °C na zapadu, u južnim dijelovima Like moguće i neznatno više, na Jadranu između 6 i 10 °C; najviše dnevne u kopnenoj Hrvatskoj većinom između -1 i 3 °C, a na obali i otocima od 9 do 14 °C.

Aktualnosti

5 ShoeBeDo_Replay

Jeste li spremni za hladnoću i snijeg?

13.12.2018.

Prema najavama prognostičara, u naše krajeve konačno stiže zima, ona snježna, koju mnogi tako željno iščekuju, dok oni zimogrozniji drže palčeve u nadi da se prognoze neće ostvariti.

snaslovna

Ramen – shogun u Zagrebu

12.12.2018.

Vrijeme je Adventa, događaja je kao u priči, nije lako odabrati gdje otići, što vidjeti i čuti, što probati. Novo i drugačije za mene je uvijek najizazovnije, a zagrebačko adventsko Fuliranje oduševljava me upravo novitetima koje nudi.

Mjesec po mjesec

snježni suncokret

Prosinac

30.11.2018.

Na što pomislite na sam  spomen prosinca? Većina ljudi pomisli na zimu i snijeg. No, je li prosinac i po svojim osnovnim meteorološkim karakteristikama pravi zimski mjesec, i karakterizira li ga zaista snijeg?

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook