Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

22.01.2020.
Na Jadranu i u predjelima uz njega pretežno sunčano. U kontinentalnoj Hrvatskoj u prvom dijelu dana bit će magle, u drugom dijelu dana očekuju se sunčana razdoblja.
U kopnenoj Hrvatskoj puhat će slab sjeverni i sjeveroistočni, u Gorskom kotaru jugozapadni vjetar. Na Jadranu će biti slabog do umjerenog sjeverozapadnog i zapadnog vjetra.
Jutro na kopnu hladno, s temperaturama između -5 i 1 °C, na Jadranu većinom od 2 do 7 °C. Najviše dnevne temperature od 3 do 7 °C u većini kopnenih predjela, u gorskim područjima bit će malo više, dok se na obali i otocima u najtoplijem dijelu dana očekuje između 9 i 14 °C.

Aktualnosti

snjegović

Stabilnom zimskom vremenu bliži se kraj, za vikend stižu kiša i snijeg

16.01.2020.

Iako je u našim krajevima poznat kao „najzimskiji“, najhladniji i najsnježniji mjesec u godini, ovogodišnji siječanj do sada se baš i nije iskazao. No, prema najavama prognostičara, stabilnom zimskom vremenu bliži se kraj.

EN7XofnWsAA4d1R-1.v1

Dijelovi Bliskog Istoka i sjeverne Afrike pod snijegom

11.01.2020.

Priroda i vrijeme znaju zaista iznenaditi. Upravo se to ovih dana događa u dijelovima Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike koji su se našli na udaru snježnih oborina.

Mjesec po mjesec

Snježni siječanj

Siječanj, “najzimskiji” zimski mjesec

01.01.2020.

Iako siječanj  nije samo prvi mjesec u godini, nego i prvi pravi zimski mjesec, njegov početak ove godine i nije baš  zimski, barem ne u onom smislu kako većina nas zamišlja pravu zimu.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook