Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

23.11.2019.
Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku uz koju će ponegdje, ponajprije na sjevernom Jadranu i u najzapadnijim dijelovima unutrašnjosti, biti i uglavnom slabe kiše. Najviše sunca očekuje se na jugu i istoku zemlje. U unutrašnjosti ponegdje jutarnja magla ili niski oblaci.
Na kopnu će puhati slab, u Slavoniji umjeren, južni i jugoistočni vjetar. Duž obale će puhati umjereno i jako jugo.
Jutarnje temperature zraka na kopnu od 4 do 8 °C, na moru između 11 i 15 °C; najviše dnevne u kopnenoj Hrvatskoj između 11 i 16 °C, a na obali i otocima od 15 do 19 °C.

Aktualnosti

Submarine_Winter burger

Uskoro kreće Fuliranje, mnogima najdraže adventsko događanje u Zagrebu

19.11.2019.

U drugoj smo polovici studenog i Advent je sve bliže. Pomalo istražujemo što donosi ove godine, osobito što donose događanja koja volimo. Za mene je to Fuliranje, koje se održava od 28. studenoga 2019. do 01. siječnja 2020. godine.

fotka 4

Najgora poplava u Veneciji u 53 godine – Trg Svetog Marka pod metrom vode

13.11.2019.

U Veneciji je u utorak zabilježena druga najveća razina mora otkad postoje mjerenja. Poplavljena je povijesna bazilika, a brojni trgovi i uličice su pod vodom. Gradonačelnik Luigi Brugnaro priprema se proglasiti izvanredno stanje.

Mjesec po mjesec

kasnojesenski pejzaž

Studeni

01.11.2019.

Studeni je jedanaesti mjesec u godini i jedini koji ima meteorološko ime. Naime, naziv studeni dolazi od riječi studen (hladan), čime se označava osnovna karakteristika ovog mjeseca, hladnoća.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook