Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

21.02.2019.
Na Jadranu pretežno sunčano, pri čemu se više sunca očekuje u Dalmaciji, osobito u prvom dijelu dana, te na krajnjem jugu. Na sjevernom Jadranu prevladavat će umjerena naoblaka, a na širem riječkom području krajem dana može biti i povećane. U unutrašnjosti zemlje prvi dio dana bit će djelomice sunčan, drugi umjereno do pretežno oblačan, na istoku i uz mogućnost za malo mjestimične kiše. Početkom dana moguća je mjestimična magla.
Na kopnu će puhati slab vjetar, većinom jugozapadni i zapadni. Na Jadranu će biti slabog i umjerenog sjeverozapadnog i zapadnog vjetra.
Jutarnje temperature zraka na kopnu između -2 i 3 °C , na moru od 5 do 10 °C ; najviše dnevne u kopnenim predjelima od 11 do 15 °C, u morskim između 12 i 16 °C.

Aktualnosti

naslovnica

Sredina veljače u znaku gotovo proljetnog vremena

16.02.2019.

Iako je, klimatološki gledano, veljača pravi zimski mjesec, vremenske prilke ovih dana prilično su daleko od uobičajenih za zimu.

Niagara 8

Čarobni prizori slapova Niagare okovanih ledom

01.02.2019.

Nakon zamrzavanja s početka godine, čarobni slapovi Niagare ponovo su se našli okovani ledom! Ova svjetski poznata atrakcija dobila je novu dimenziju, pogled na njih kao da je dio scene iz Disneyevog filma Frozen.

Mjesec po mjesec

visibaba provirila iz snijega

Veljača prevrtača

Veljača, drugi mjesec u godini, posljednji je pravi zimski mjesec i jedini u godini koji ima žensko ime.  Zbog toga mu se pripisuju različite osobine, a jedna od njih je i prevrtljivost. Ima li izraz „veljača prevrtača“ doista meteorološku podlogu?

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook