Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

25.04.2019.
Na krajnjem jugu pretežno sunčano. U ostatku zemlje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Popodne i prema kraju dana na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici jače naoblačenje uz mjestimičnu kišu i grmljavinske pljuskove, kojih, iako rijetko, može biti i drugdje u unutrašnjosti. Tijekom noći na subotu naoblačenje s kišom proširit će se i na ostatak zemlje.
Na kopnu će biti umjerenog jugozapadnog i južnog, na krajnjem istoku jugoistočnog vjetra. Duž obale će puhati umjereno i jako jugo, na sjevernom Jadranu mjestimice će biti i umjerenog jugozapadnjaka.
Jutarnje temperature zraka na kopnu od 8 do 16 °C, na moru između 13 i 20 °C; najviše dnevne na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj većinom između 19 i 23 °C, u ostatku zemlje više, od 24 do 28 °C, u istočnoj Slavoniji do 30 °C.

Aktualnosti

naslovnica

Kako da boravak na otvorenom bude užitak

18.04.2019.

Dobro nam je poznato kako sunce potiče lučenje serotonina, popularnog „hormona sreće“, ali i stvaranje tijelu neophodnog vitamina D. Svatko od nas je svjedok dobrobiti sunčeve energije koja nam donosi osmijeh na lice, osjećamo se sretnije i imamo više energije za […]

proljetne alergije

Proljetne alergije i kako što bezbolnije izaći s njima na kraj

29.03.2019.

Na spomen proljeća većina nas pomisli na rascvjetale magnolije i voćke, na zlatnu kišu i travnjake pune tratinčica i zlatnih maslačaka, te na tople sunčane dane. No, dolaskom proljeća, za mnoge počinju i teškoće s kojima nije jednostavno izaći na kraj.

Mjesec po mjesec

travanj

Travanj

01.04.2019.

Evo nas i u travnju, četvrtom mjesecu u godini, mjesecu koji označava prijelaz u topli dio godine.  Hrvatski naziv  mjeseca dolazi od riječi trava, koja zbog obilnijih kiša i jačeg sunca u ovom mjesecu buja i  posebno je zelena.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook