Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

21.01.2020.
Na Jadranu i u predjelima uz njega sunčano te vedro ili malo oblačno. U ostatku zemlje u prvom dijelu dana magla i niski oblaci, popodne će biti sunčanih razdoblja, češće i više u gorskim predjelima.
U kopnenoj će Hrvatskoj puhati slab vjetar. Umjerena i jaka bura na Jadranu tijekom prijepodneva će oslabiti te okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.
Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj od -5 do 1 °C, na Jadranu između 1 i 7 °C; najviše dnevne u kopnenim predjelima između -1 i 5 °C, a na obali i otocima od 9 do 14 °C.

Aktualnosti

snjegović

Stabilnom zimskom vremenu bliži se kraj, za vikend stižu kiša i snijeg

16.01.2020.

Iako je u našim krajevima poznat kao „najzimskiji“, najhladniji i najsnježniji mjesec u godini, ovogodišnji siječanj do sada se baš i nije iskazao. No, prema najavama prognostičara, stabilnom zimskom vremenu bliži se kraj.

EN7XofnWsAA4d1R-1.v1

Dijelovi Bliskog Istoka i sjeverne Afrike pod snijegom

11.01.2020.

Priroda i vrijeme znaju zaista iznenaditi. Upravo se to ovih dana događa u dijelovima Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike koji su se našli na udaru snježnih oborina.

Mjesec po mjesec

Snježni siječanj

Siječanj, “najzimskiji” zimski mjesec

01.01.2020.

Iako siječanj  nije samo prvi mjesec u godini, nego i prvi pravi zimski mjesec, njegov početak ove godine i nije baš  zimski, barem ne u onom smislu kako većina nas zamišlja pravu zimu.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook