Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

20.10.2019.
U većini predjela pretežno sunčano. Na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, pri čemu, uz povremeno više oblaka, uz zapadnu obalu Istre, u njenoj unutrašnjosti te na širem riječkom području može pasti i malo mjestimične kiše.
Bit će vjetrovito. U kontinentalnoj Hrvatskoj puhat će umjeren, u gorskim i sjevernom predjelima na udare i jak, jugozapadni vjetar. Na Jadranu će biti umjerenog juga, koje će povremeno imati i jake udare.
Jutarnje temperature zraka na kopnu će se kretati između 9 i 14 °C, na moru od 15 do 19 °C. U najtoplijem dijelu dana diljem zemlje će i dalje biti iznaprosječno toplo, većinom između 21 i 26 °C.

Aktualnosti

Bablje ljeto

Uživate li i vi u babljem ljetu?

30.09.2019.

Jesen, za mnoge najljepše godišnje doba, često nam daruje vrijeme za poželjeti. Noći i jutra su ugodno svježi, dani sunčani i topli, nerijetko i vrlo topli, i tek  nas jutarnje magle i sumaglice u unutrašnjosti zemlje podsjećaju da smo na prijelazu […]

naslovnica mala

RokOtok, projekt koji je ovog ljeta osvojio Hrvatsku, ide dalje

17.09.2019.

Plivanjem spojiti pedeset hrvatskih otoka, pri tome nešto naučiti o okolišu i prirodi i dobro se zabaviti – ciljevi su plivačko-edukacijskog maratona koji se nastavlja sljedećeg ljeta.

Mjesec po mjesec

listopad

Listopad

01.10.2019.

Listopad, prvi pravi jesenski mjesec, mjesec je  u kojem sve pomalo ukazuje na nadolazeću zimu.  Kod starih Rimljana označavao je osmi mjesec u godini, pa stoga korijen njegovog latinskog imena, october,  dolazi od riječi octo, što znači osam.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook