Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

22.11.2019.
Djelomice sunčano, tijekom jutra i u dijelu prijepodneva u unutrašnjosti zemlje mjestimice uz maglu ili niske oblake. Uz promjenljivu naoblaku mjestimice će biti kiše, ponajprije na Jadranu i u predjelima uz njega, na sjevernom Jadranu češće nego drugdje, a lokalno može biti i obilnije oborine.
Vjetar će u većini kopnenih predjela biti slab, na istoku će puhati slab do umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu umjereno jugo koje će prema kraju dana jačati.
Jutarnje temperature zraka na kopnu od 4 do 7 °C, na moru između 9 i 14 °C; najviše dnevne u kopnenim predjelima između 10 i 15 °C, a na obali i otocima od 14 do 18 °C.

Aktualnosti

Submarine_Winter burger

Uskoro kreće Fuliranje, mnogima najdraže adventsko događanje u Zagrebu

19.11.2019.

U drugoj smo polovici studenog i Advent je sve bliže. Pomalo istražujemo što donosi ove godine, osobito što donose događanja koja volimo. Za mene je to Fuliranje, koje se održava od 28. studenoga 2019. do 01. siječnja 2020. godine.

fotka 4

Najgora poplava u Veneciji u 53 godine – Trg Svetog Marka pod metrom vode

13.11.2019.

U Veneciji je u utorak zabilježena druga najveća razina mora otkad postoje mjerenja. Poplavljena je povijesna bazilika, a brojni trgovi i uličice su pod vodom. Gradonačelnik Luigi Brugnaro priprema se proglasiti izvanredno stanje.

Mjesec po mjesec

kasnojesenski pejzaž

Studeni

01.11.2019.

Studeni je jedanaesti mjesec u godini i jedini koji ima meteorološko ime. Naime, naziv studeni dolazi od riječi studen (hladan), čime se označava osnovna karakteristika ovog mjeseca, hladnoća.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook