Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

27.05.2020.
Na Jadranu i u predjelima uz njega pretežno sunčano, u Dalmaciji popodne i prema kraju dana mjestimice uz umjerenu naoblaku. U ostatku zemlje djelomice sunčano, a uglavnom na istoku lokalno i uz poneki popodnevni pljusak ili prolaznu kišu. U zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima unutrašnjosti popodne sunčanije.
Bit će vjetrovito. U kopnenoj Hrvatskoj puhat će umjeren, u gorju na udare jak, sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura uz obalu, prema otvorenom moru sjeverni, a uz zapadnu obalu Istre sjeverozapadni vjetar.
Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj između 6 i 11 °C, u morskoj od 12 do 16 °C; najviše dnevne na kopnu između 18 i 22 °C, u Lici malo niže, a na moru od 22 do 25 °C.

Aktualnosti

kobasica od divljači foto OPG Božić

Domaće gastro delicije putuju Hrvatskom

31.03.2020.

Vrijeme u kom živimo sve je samo ne jednostavno. Ipak, život nije stao. Izmjenjuju se dani, vremenske prilike i dalje se mijenjaju, sunce izlazi i zalazi. I dalje su tu neke naše potrebe, samo se mijenjaju načini na koje ih […]

Zagreb

Tko/što je krivac za neviđeno onečišćenje zraka u Zagrebu?

27.03.2020.

Zagreb je danas bio među najzagađenijim gradovima na svijetu! Otkriven je krivac za ovo neviđeno onečišćenje zraka – stigao je iz pustinje Karakum, iz 3.500 kilometara dalekog Turkmenistana.

Mjesec po mjesec

svib

Svibanj

01.05.2020.

Svibanj,  peti po redu mjesec u gregorijanskom kalendaru, prvi je pravi proljetni mjesec. U hrvatskom jeziku ime je dobio po biljci svib (cornus sanguinea), a naši stari zvali su ga još i filipovčak, rožnjak i sviben.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook