Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

17.06.2019.
Na Jadranu i novi tjedan počinje pretežno sunčanim, većinom suhim i vrućim vremenom. U kontinentalnoj Hrvatskoj bit će promjenljivo i svježije, što će mnogima donijeti pravo olakšanje. Povremeno će biti kiše, ponegdje i pljuskova s grmljavinom.
Na kopnu će biti slabog sjevernog i sjeveroistočnog, na krajnjem istoku sjeverozapadnog vjetra. Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će umjerena, podno Velebita jaka bura s olujnim udarima, na ostatku obale bit će slabog jugozapadnog vjetra.
Jutarnje temperature zraka na kopnu od 16 do 19 °C, na moru između 22 i 27 °C; najviše dnevne u kopnenoj Hrvatskoj između 24 i 28 °C, u gorskim predjelima malo niže, a na obali i otocima od 26 do 32 °C.

Aktualnosti

naslovnica 2

Fuliranje na moru predstavilo glazbene i gastro headlinere

14.06.2019.

Odlična urbana glazba, fina spiza i ljetna super vibra, može li bolje? Fuliranje na moru jako dobro zna da je vrijeme dugotraknog izležavanja na plaži uz prženje do besvijesti davna prošlost i da sve više ljudi voli aktivan odmor i […]

pod suncobranom

Znate li kako na kraj s vrućinom?

13.06.2019.

Nakon svibnja koji želimo što prije zaboraviti, lipanj nam je donio prvi val vrućeg vremena ove godine. Temperature zraka prave su ljetne, kako dnevne, tako i one noćne, pa su vrućine s kojima se suočavamo ovih dana, a očekuju se i […]

Mjesec po mjesec

lipa u cvatu

Lipanj

01.06.2019.

Na početku smo lipnja, mjeseca koji označava početak klimatološkog ljeta.  U Hrvatskoj je ime dobio po stablu lipe koje cvate u ovo doba godine, dok korijene njegovog latinskog naziva  nalazimo u imenu božice neba, Junone.

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook