Prognoza vremena za Hrvatsku za danas

22.02.2020.
Pretežno sunčano, uglavnom u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj povremeno uz umjerenu naoblaku. Najviše sunca očekuje se na krajnjem jugu zemlje.
Vjetar će u kopnenoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu prijepodne biti slab, sredinom dan i popodne u kopnenim predjelima umjeren, jugozapadni. U Dalmaciji će puhati umjerena, tijekom jutra na krajnjem jugu i jaka bura, danju većinom umjeren sjeverozapadnjak, a prolazno i jugozapadni vjetar.
Jutarnje temperature zraka na kopnu između -4 i 1 °C, na moru od 5 do 9 °C; najviše dnevne većinom od 10 do 15 °C.

Aktualnosti

unnamed

Prva dekada veljače u većini Hrvatske jedna od najtoplijih u znanoj povijesti mjerenja

11.02.2020.

Zovu ju „veljačom prevrtačom“, aludirajući na čestu promjenljivost vremena koja ju karakterizira. Stoga i ne čudi  kad nam u samo nekoliko  dana priušti svašta!

11

Kaos na sjeveru Europe: Otkazani letovi, tisuće kućanstava bez struje, u Švedskoj poginuo muškarac

10.02.2020.

Zbog snažne zimske oluje na sjeveru Europe u Njemačkoj otkazane stotine letova, najmanje jedna osoba je poginula, pričinjene su brojne štete, a deseci tisuća kućanstava ostali su bez struje zbog vjetrova uraganske snage.

Mjesec po mjesec

visibaba provirila iz snijega

Veljača prevrtača

01.02.2020.

Veljača, drugi mjesec u godini, posljednji je pravi zimski mjesec i jedini u godini koji ima žensko ime.  Zbog toga mu se pripisuju različite osobine, a jedna od njih je i prevrtljivost. Ima li izraz „veljača prevrtača“ doista meteorološku podlogu?

Satelitska slika

Radarska slika

Facebook